Wat voor internetsnelheid heb ik nodig in mijn huishouden?

Het aantal huishoudens zonder vaste internetaansluiting in Nederland is minimaal. We hebben het tegenwoordig vrijwel allemaal! Internet wordt gebruikt om films te kunnen streamen, het laatste nieuws te kunnen lezen, te kunnen videobellen met collega’s, enzovoorts. Het afsluiten van een abonnement voor internet en tv kan best lastig zijn. Hoe kies ik de juiste internetsnelheid? Op welke manier voorkom ik dat ik te veel betaal door een internetsnelheid te kiezen, die ik nooit zal gebruiken? In dit artikel lees je er meer over! 

Glasvezel op steeds meer plekken beschikbaar in Nederland 
Ziggo biedt momenteel nog geen glasvezel aan, KPN doet dat wel op steeds meer plekken in het land. Soms wordt gedacht dat glasvezel de beste optie is, maar dat geldt lang niet altijd. Overigens geldt voor Ziggo dat zij gebruik maken van een combinatie van glasvezel en coax, in haar GigaNet. De snelheden die je met glasvezel internet in theorie zou kunnen halen, worden door lang niet alle gebruikers benut. Glasvezel internet met een snelheid van 1 Gbit/s is alleen interessant voor mensen die geen beperkingen willen ervaren en meermaals per dag grote bestanden downloaden. Dit zullen de meeste consumenten niet standaard doen. 

Geschikte internetsnelheid vinden voor jouw huishouden 
De meeste mensen gebruiken een verbinding tot 100 Mbit/s of 200 Mbit/s. Een lijn van 100 Mbit/s biedt een bandbreedte en snelheid die geschikt is om televisie te kunnen kijken op meerdere apparaten, tegelijkertijd een spelletje te kunnen spelen op je telefoon en bijvoorbeeld te kunnen mailen. Met name in een gezin met kleine kinderen komt deze snelheid van pas. Mochten je kinderen na verloop van tijd zelf ook gaan internetten, streamen en downloaden, dan kan een snelheid van 200 Mbit/s aan te raden zijn. Je hebt zo meer ruimte en voorkomt haperingen in het signaal. Iets wat bij ieder gezinslid voor irritaties zal zorgen. 

Laagste internetsnelheid voor ouderen 
Ook senioren laten hun woning aansluiten op de vaste internetlijn. Ze hebben een tablet of laptop om bijvoorbeeld te kunnen internetbankieren, om de belastingaangifte in te kunnen vullen of om de meterstanden door te kunnen geven. Voor hen is een internetsnelheid van 50 Mbit/s al snel voldoende. Een snellere lijn is onnodig duur en wordt niet optimaal benut. Op het moment dat je een nieuw internetabonnement af wilt sluiten, is het verstandig hier een online tool voor te gebruiken. Met zo’n tool vind je al snel het voordeligste abonnement voor jouw huishouden.  

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: