Welke internetsnelheid is goed genoeg om online te gokken?

Naast de internetsnelheid is ook een snelle uitbetaling online casino belangrijk. Zo hebben verschillende mogelijkheden om uitbetaald te worden verschillende doorlooptijden. Als je op het moment zelf aan het spelen bent, is het laatste wat je nodig hebt zorgen maken over vertraging of het vastlopen van je spel. Dus wat is de beste internetsnelheid voor gokken of om aangenaam en onbezorgd spel te spelen?

Een snelheid tussen de 3 en 8 Mbps wordt als goed beschouwd voor gamen. Maar afhankelijk van wie er nog meer gebruik maakt van je internet en of er iemand tegelijkertijd aan het bellen is of video’s aan het streamen is, zal dit misschien niet genoeg zijn. Zodra je in het bereik van 50 tot 200 Mbps komt, word je snelheid als uitstekend beschouwd.

Voordelen van hogesnelheidsinternet

Natuurlijk is sneller internet leuk, maar je wilt waarschijnlijk niet te veel betalen voor snelheden die je niet nodig hebt. Hoe weet je nu wat echt aan te raden is en welke internetsnelheid voor gokken en gamen is nu echt goed?

Als je meer wilt weten over waarom je misschien een hogere internetsnelheid nodig hebt om goed te kunnen online gokken en hoe je je internetsnelheid kunt controleren, lees dan verder. Dit artikel werd opgesteld met behulp van expert Jettie Oosterveen, om je online gokervaring beter te maken.

Het is de moeite waard om te overwegen hoe snellere internetpakketten met een grotere bandbreedte uw leven online aanzienlijk kunnen verbeteren. Als u een fan bent van multiplayer spelen of videostreaming en veel apparaten thuis hebt, zal een hogere snelheid zowat alles soepeler laten verlopen. Iedereen thuis zal kunnen genieten van betere reactietijden en waarschijnlijk niet meer mopperen over afgebroken gesprekken of haperende vergaderingen.

U kunt het beste even nadenken over hoe u het internet de komende maanden of volgend jaar denkt te gaan gebruiken. Kies een plan dat voldoende flexibiliteit aanbiedt voor uw behoeften.

Minimum internetsnelheid voor gokken en online gaming

Zoals elke gamer wel weet, zijn niet alle spelconsoles gelijk. Fabrikanten van consoles verschillen wat betreft de aanbevolen downloadsnelheid voor internetgames. Het is belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar de precieze vereisten van je systeem. In het algemeen hebben de meeste consoles 3 megabits per seconde (Mbps) nodig om te kunnen werken. Hier vind je een overzicht van de minimumvereisten om een goede internetsnelheid te hebben per console:

 • PS4/PS5:
  • Download snelheid: 3 Mbps
  • Upload snelheid: 1 Mbps
 • Xbox One:
  • Download snelheid: 3 Mbps
  • Upload snelheid: 0.5 Mbps
 • Nintendo Switch:
  • Download snelheid: 3 Mbps
  • Upload snelheid: 1 Mbps
 • PC of Mac:
  • Download snelheid: 3 tot 6 Mbps
  • Upload snelheid: 0.75 tot 1 Mbps

Dit is echter in de meeste gevallen slechts een minimum. Het kan genoeg zijn om een spel aan de gang te krijgen, maar het zal niet noodzakelijk vrij zijn van onderbrekingen of zonder download problemen verlopen. Als je ononderbroken wilt kunnen gamen, zul je waarschijnlijk moeten investeren in snel internet. Test hoe snel je internetsnelheid is via Speedcheck.

Latentie en ping

De ping-snelheid beschrijft hoe snel uw toestel een antwoord krijgt van uw internetverbinding na het verzenden van een verzoek. De ping-snelheid heeft een aanzienlijke invloed op de spelprestaties.

Latentie is de vertraging die optreedt tussen een actie van een gamer en wat er daadwerkelijk op het scherm van het videospel gebeurt. Dit wordt gemeten in milliseconden.

Een lage ping-snelheid betekent weinig latentie en sneller spelen. Een hoge ping-snelheid maakt multiplayer games bijna onmogelijk (of onmogelijk om te winnen, in ieder geval). Als je ping-snelheid hoger is dan die van de andere speler, zullen al hun zetten eerder op het scherm verschijnen dan die van jou.

Dus hoe kan je een lage ping-snelheid en lage latentie krijgen? Een verbetering van je internet zal de ping-snelheid verbeteren en de latentie minimaliseren, waardoor je beter online kan gokken aangezien je spelervaring verbetert en dit doet mogelijk ook je kansen om te winnen omhoog.

Tips om je internetsnelheid te verbeteren

Als je door vertraging voortdurend je tegenstanders mist in je online games, ben je waarschijnlijk behoorlijk gefrustreerd. Maar er zijn een aantal dingen die je eraan kan doen om je internetsnelheid te vergroten.

Hier vind je een aantal gamer-specifieke tips om je internet te versnellen.

 • Sluit je pc of console rechtstreeks aan op je router met een ethernetkabel.
 • Als je streamt, neem je playthroughs offline op en upload je ze best later. Als je livestreamt, heb je waarschijnlijk veel meer Mbps nodig.
 • Koppel andere apparaten los van het internet, zodat ze je bandbreedte niet in beslag nemen.
 • Vraag je huisgenoten om geen muziek of video’s te streamen terwijl je aan het spelen bent.
 • Download nieuwe games en grote updates gedurende de nacht, zo hoef je er niet op te wachten.
 • Reset je router en game-apparaten regelmatig.

Als je internetabonnement de uitdaging gewoon niet aankan, moet je je abonnement upgraden of van provider veranderen. Hier kan je een lijst vinden met de beste internetproviders om online games te spelen. Kijk hier om een overzicht van internet providers te vinden.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: