Zo kan je de start van jouw onderneming financieren

Een eigen bedrijf beginnen is voor veel mensen een sprong in het diepe. Niet gek, want er komt namelijk van alles op jou af. Daarnaast brengt het opstarten van een bedrijf vaak de nodige kosten met zich mee. Zo heb je vaak een bedrijfspand nodig en misschien moet je ook wel machines en/of voertuigen kopen. Hierdoor kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Vraag jij jezelf af hoe je dit allemaal moet betalen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal mogelijkheden op een rijtje om de start van jouw onderneming te financieren.

1. Gebruik eigen vermogen
Heb je door de jaren heen flink wat geld gespaard? Dan kan dit voordelig zijn als je van plan bent een eigen bedrijf te starten. Je kunt dan namelijk jouw eigen vermogen aanspreken om de kosten te dekken. Als jij jouw eigen vermogen gebruikt, blijft er misschien weinig spaargeld over. Hierdoor vindt niet iedere ondernemer het prettig om zijn eigen vermogen aan te spreken. Toch brengt dit ook voordelen met zich mee. Je zit namelijk nergens aan vast. Sluit je een zakelijke lening af om de start van jouw onderneming te financieren? Dan is dit wel het geval. Je moet het geleende geld namelijk binnen een bepaalde periode terugbetalen. Daarnaast krijg je te maken met rente.

2. Leen geld van familie en/of vrienden
Als je de start van jouw bedrijf financiert met eigen vermogen, blijf je bespaart van verplichtingen. Helaas beschikt lang niet iedereen over de financiële middelen om alle kosten met eigen vermogen te dekken. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je overwegen om bij familie en vrienden aan te kloppen. Mogelijk zijn zij bereid om jou geld te lenen, zodat je de start van jouw bedrijf kunt financieren. Leen je geld van een bekende? Dan kost dit je vaak aanzienlijk minder dan wanneer je bijvoorbeeld een lening bij een bank afsluit. Familie en/of vrienden vragen je mogelijk niet om rente te betalen over het geleende geld, terwijl je hier bij een gelverstrekker wel mee te maken krijgt.

3. Zoek naar particuliere investeerders
Niet iedereen vindt het prettig om geld van familie en/of vrienden te lenen. Als jouw bedrijf op de fles gaat, zijn zij hun geld namelijk kwijt. Omdat jij de eigenaar van het bedrijf bent, nemen zij het jou mogelijk altijd kwalijk. Zit je hier niet op te wachten, maar wil je toch geld binnenhalen om de start van jouw onderneming te financieren? Ga dan op zoek naar particuliere investeerders. Tegenwoordig zijn er veel mensen die een deel van hun eigen vermogen willen investeren in startende ondernemingen. Uiteraard moet je wel moeite doen om investeerders over de streep te trekken. Zo dien je vaak een korte pitch te houden om hen te overtuigen.

4. Sluit een zakelijke lening af
Wil je niet afhankelijk zijn van anderen om de start van jouw onderneming te financieren? Dan is een zakelijke lening misschien iets voor jou. Voor zo’n lening richt jij je tot een geldverstrekker. Als jouw aanvraag goedgekeurd wordt, stort een geldverstrekker het bedrag in een keer op jouw rekening. Hierdoor kun je er direct de gewenste investering mee doen. Ben je benieuwd of je genoeg geld kunt lenen om de start van jouw bedrijf te financieren? Dan kun je een zakelijke lening berekenen. Je hebt binnen de kortste keren uitkomst. Wanneer blijkt dat je genoeg geld kunt lenen, kun je direct een zakelijke lening aanvragen om de start van jouw bedrijf te financieren.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: