Zo stap je voordelig over op glasvezel internet (en extra tips)!

Dat glasvezel de toekomst is voor internet, en ondertussen ook al een groot deel van het heden, daar kunnen we niet meer omheen. Dat betekent echter niet dat het noodzakelijk is om een abonnement op deze razendsnelle internetverbinding te nemen, zeker omdat het relatief duurder is dan alternatieve verbindingsvormen. Heeft de prijs van glasvezel je vooralsnog tegengehouden? Lees dan dit artikel en check of het voordeliger kan.

Prijzen glasvezel vergelijken

Waar glasvezel in het begin nog een flinke aanslag op de portemonnee was, lijkt het alsof de prijzen van VDSL internet steeds dichterbij komen te liggen. Het vergelijken waard. Bekijk de kosten van je huidige abonnement en vul de postcodecheck in voor glasvezel internet. Je kunt nu eenvoudig de aanbiedingen vergelijken. Glasvezel internet kun je op dit moment al afsluiten voor minder dan 20 euro per maand. Soms krijg je er ook nog cashback bij.

Welkomstdeals bij aanbieders

Houd er rekening mee dat die lage prijzen voortkomen uit het feit dat aanbieders met flinke welkomstkorting strooien. In praktijk wil dat zeggen dat ze die lage kosten hanteren voor een bepaalde periode, zoals zes of twaalf maanden. Soms kun je dan na die periode direct je abonnement opzeggen, en weer opnieuw overstappen. Onze tip: zet de afloopdatum van je nieuwe abo maar alvast in je agenda. Grote kans dat je opnieuw welkomstvoordeel pakt. Doe je dit jaar in en jaar uit, dan bespaar je op termijn veel geld.

Hoe zit dat met aansluitkosten

Welke internetvariant je ook kiest, er zijn altijd aansluitkosten. Vaak nemen providers deze bij overstap voor hun rekening, waardoor je al zo’n 20 tot 25 euro bespaart. Maar wat als je nog geen glasvezelaansluiting hebt? Dan wordt het een ander verhaal. Het hangt van de provider af wat de kosten zijn, als die er al zijn.

De grootste kans dat je diep in de buidel moet tasten is als er voorheen een gezamenlijke glasvezelaanleg in jouw gemeente was, maar je er geen gebruik van hebt gemaakt (of de vorige bewoners). In dat geval kunnen de kosten mogelijk variëren van 100 tot 1500 euro. Valt je woning wel in het aansluitgebied, dan is het in veel gevallen helemaal kosteloos.

Waarom naar glasvezel internet

Als je nog geen aansluiting hebt en er komt een actie voorbij voor gratis aanleggen, dan is het slim om dit te laten doen, ook al wil je (nog) niet overstappen naar glasvezel. Het kan er maar alvast liggen! Wanneer je twijfelt of je wel of niet wilt overstappen dan is het een kwestie van de voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen.

Waarom wel glasvezel?

Het is razendsnel, en de download- en uploadsnelheid zijn altijd gelijk. In een tijd waarin we steeds actiever streamen, online gamen, videobellen en online shoppen komt een snelle verbinding uitstekend van pas.

Waarom geen glasvezel?

Glasvezel is vaak wat duurder, dus dat is de belangrijkste reden om trouw te blijven aan VDSL internet. Bovendien ben je misschien wel tevreden over je huidige snelheid, waardoor upgraden wat dat betreft onnodig is.

Lijkt glasvezel overigens goedkoper door de welkomstaanbieding die je hebt gevonden via de vergelijker (zie eerste tip)? Goed nieuws, want je kunt deze vergelijker ook toepassen op ‘standaard internet’. Ook hierop krijg je welkomstkorting als je overstapt, dus het is slim om ook dit te vergelijken als je twijfelt, zodat je de deal vindt die het beste bij je past.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: