Mijn Zoekmachine Reputatie


Mijn Zoekmachine Reputatie pagina 2Heb jij jezelf wel eens in de zoekmachines opgezocht? En wat vond je toen?
Jouw eerste online indruk start bij Google. Iemand typt jouw naam in en op basis van de zoekresultaten vormt iemand een beeld van jou; jouw zoekmachine reputatie. Is dat een probleem? Helemaal niet, want dit biedt juist een kans om zelf te bepalen welke online informatie er over jou of jouw bedrijf hoog in de zoekmachines komt. Wij kunnen jouw zoekmachine reputatie voor je managen zodat wanneer mensen jou of jouw bedrijf op internet zoeken ze ook daadwerkelijk de juiste informatie vinden.

Waarom is zoekmachine reputatie belangrijk?

Zoekmachine reputatie is het beïnvloeden van de zoekresultaten wanneer iemand op basis van jouw naam informatie zoekt. Je moet zoekmachines zoals Google en Bing als een soort persoonlijke online brochure zien. Zowel jijzelf als anderen publiceren privé en werk gerelateerde informatie op basis van jouw voor- en achternaam op het internet. Het is alleen de kunst om juist die zoekresultaten bovenaan in de zoekmachines te krijgen die jouw online reputatie versterken én waar jij zelf ook invloed op kan uitoefenen.

Op deze wijze krijgt iemand die jou zoekt een goed beeld van jou of jouw bedrijf door bijvoorbeeld direct te zien dat jij een expert bent op een bepaald gebied. Dit kan de doorslaggevend zijn voor het krijgen van een nieuwe opdracht, nieuwe baan of uitnodiging van een recruiter. Daarnaast kan jij ervoor zorgen dat relevante links over jou of jouw bedrijf hoger in de zoekresultaten terecht komen. Je kan dan denken aan jouw website, social media accounts of een link van het bedrijf waar je werkt.

Voor wie is zoekmachine reputatie management belangrijk?

Een goede zoekmachine reputatie is geschikt voor iedereen die zich online wil profileren. Denk hierbij aan:

 • Een ZZP’er of ondernemer die zijn doelgroep wil bereiken om meer opdrachten te krijgen. Zo kan je laten zien wat jou en jouw bedrijf onderscheidt van de concurrent, zoals een eigen website met goede reviews als eerste zoekresultaat op Google.
 • Denk hierbij aan een professional of sollicitant die zijn kansen wil vergroten op de arbeidsmarkt bij toekomstige werkgevers en wil verwijzen naar zijn eigen LinkedIn pagina en niet die van een naamgenoot.
 • Publieke personen, zoals politici, een zanger of CEO’s, die invloed willen hebben op welke zoekresultaten bovenaan in de zoekmachines verschijnen. Zo vinden mensen die op voor- en achternaam zoeken correcte informatie, zoals visie, opinie of kunsten, bij deze persoon horen en niet bij een naamgenoot.

Door jouw zoekmachine resultaten te managen vormen mensen zich een ‘goed en compleet’ beeld van jou of jouw bedrijf dat belangrijk kan zijn voor sollicitaties of de werving van nieuwe klanten. Zo zorg je ervoor dat waar jij voor staat en waar jij goed in bent ook uit jouw zoekmachine reputatie blijkt.

Hoe managen wij jouw zoekmachine reputatie?

Wij gaan aan de slag om ervoor te zorgen dat jij een realistische positieve zoekmachine reputatie opbouwt. Je kan dan denken aan:

 • Profielpagina: We creëren een profiel pagina waarop je jouw verhaal vertelt en laat zien welke online informatie over jou gaat.
 • Website: We ontwikkelen een eigen website voor jou of jouw bedrijf die past bij jouw online identiteit en die zoekmachinevriendelijk is zodat deze hoger scoort in de zoekmachines.
 • Social Media: We richten jouw social media zo in zodat je aan jouw doelgroep communiceert wie je bent en waar je voor staat.
 • Online CV: We ontwikkelen een online CV voor jou. Een webpagina waarop je jouw werkervaring, expertise of diensten en gerealiseerde projecten op een aantrekkelijke manier presenteert aan (potentiele) werkgevers.
 • Verbeteren bestaande online informatie: We zorgen ervoor dat bestaande online informatie over jou of jouw bedrijf hoger in de zoekmachines terecht komt. Je kan dan denken aan persberichten, bedrijfspagina of artikelen.
 • Nieuwe online informatie: We zorgen voor nieuwe, authentieke online informatie waarmee een positief beeld wordt gevormd, zoals een blog uit jouw naam.
 • Beeldmateriaal: We zorgen voor goed fotomateriaal van jou of jouw bedrijf op het internet.
 • Ongewenste resultaten: Indien aanwezig, proberen we negatieve zoekresultaten te verwijderen en als dat niet mogelijk is om ze dan van de eerste pagina van de zoekresultaten te krijgen.

Hoe gaan we te werk?

Bel ons om de mogelijkheden te bespreken of vul het contactformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om te bespreken wat jouw doelen zijn en wat je wilt bereiken. Daarna maken we een plan op maat en regelen we jouw zoekmachine reputatie.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij jouw zoekmachine reputatie kunnen managen.

Neem contact met ons op

 

Over Mijn Online IDentiteit

Mijn Online IDentiteit helpt particulieren, (zelfstandige) professionals en bedrijven om hun online identiteit en -reputatie te managen. Jaarlijks maken meer dan 360.000 unieke bezoekers gebruik van de praktische tips op Mijn Online IDentiteit. Mijn Online IDentiteit is daarmee het grootste platform in Nederland op dit gebied.

Volg ons op social media voor de laatste tips