3 redenen waarom je een bedrijfsfilm moet laten maken

In een wereld waar online zichtbaarheid steeds belangrijker is, vecht iedereen voor zijn of haar plekje. Buiten de kwalitatief hoge producten die veel bedrijven aanbieden, is het van belang dat mensen een goed gevoel bij een bedrijf hebben. Dit kan natuurlijk door middel van het weggeven van leuke giveaways of actief bezig zijn op social media. Maar je kunt ook een eigen bedrijfsfilm laten maken. In dit artikel geven we je 3 redenen waarom dit een goed idee is. 

Het juiste gevoel bij een bedrijf

Een goede bedrijfsfilm zorgt ervoor dat de doelgroep een duidelijk beeld krijgt van de bezigheden van jouw bedrijf. Wat voor mensen werken er? Hoe is de sfeer? Het zijn allemaal dingen die je terug kunt laten komen in een bedrijfsfilm. Het is de bedoeling dat mensen een bepaald gevoel krijgen bij een bedrijf, zodat ze in de toekomst een zakelijke relatie aan willen gaan. Zeker op dit moment zijn video’s erg populair. Want zeg eens eerlijk… hoe vaak kijk jij naar video’s op je telefoon? Laat deze kans dan niet schieten.

Waarom een bedrijfsfilm?

Je hebt hierboven gelezen wat een bedrijfsfilm is en wat je er zoal mee kunt. We geven je hieronder 3 redenen waarom je een bedrijfsfilm moet laten maken.

Raak de klant

Het is erg belangrijk om op gevoel in te spelen. Of dit nu in je relatie is of voor werk, het is iets wat belangrijker is dan je in eerste instantie denkt. Mooie beelden, fijne muziek, aangename mensen in beeld. Het zijn dingen die iets met een mens doen. Door middel van beelden creëer je een bepaalde sfeer. Tegenwoordig kijken veel potentiële klanten eerst online naar wat jouw bedrijf precies doet en wat het te bieden heeft. Een goede eerste indruk is daardoor erg belangrijk. 

Je wilt deze klanten natuurlijk binnenhalen en ervoor zorgen dat deze niet naar de concurrent gaan. Teksten kunnen pakkend zijn, maar beelden blijven langer hangen bij de mens. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat maar liefst 80% van de consumenten het nut van video’s inziet. Ook zijn er veel mensen die via Youtube op websites van bedrijven belanden. Dus de vraag of het überhaupt zin heeft kunnen we voortaan achterwege laten.

Betere online zichtbaarheid

Wanneer je een bedrijfsfilm laat maken, plaats je deze vervolgens hoogstwaarschijnlijk op de website en social media. Echter is er nog een medium dat bedrijfsfilms erg interessant vindt. Google beloont bedrijven die een bedrijfsfilm op de pagina hebben staan. Ze komen hierdoor hoger in de ranking, waardoor de mensen jouw website eerder kunnen vinden. Onderzoek laat zien dat er maar liefst 157% meer verkeer op een website plaatsvindt als er een bedrijfsfilm op staat. 

In eerste instantie is het zaak een goede SEO te hebben op een website. Als Google dan ook nog eens ziet dat er een video op staat, geeft het de site direct een boost. Dit is fantastisch nieuws voor de online vindbaarheid van jouw website. En de gevolgen daarvan lijken duidelijk. Hoe meer bezoek, hoe meer potentiële klanten en naamsbekendheid. 

Een lange houdbaarheidsdatum

Een goede bedrijfsfilm raakt klanten, trekt de aandacht en zorgt ervoor dat een bedrijf beter wordt gevonden. Het grote voordeel van een bedrijfsfilm is dat deze erg lang mee kan gaan. Tenzij je de naam of huisstijl van het bedrijf desastreus verandert. Je kunt een bedrijfsfilm laten maken om de meest algemene dingen en sfeer te laten zien die heerst binnen een bedrijf. Dit kan met de reden zijn dat je behoefte hebt aan meer klanten en dit graag binnen een half jaar voor elkaar wilt krijgen. Dit kan ook zeker lukken, maar ook na het eerste half jaar is de video nog steeds net zo zichtbaar.

Het is vaak een investering die je moet doen, waar je jarenlang de vruchten van plukt. Zijn het niet de gewenste klanten, dan is er altijd nog de mogelijkheid om extra capabele nieuwe collega’s binnen te harken. Het feit dat Google vaak wat tijd nodig heeft om jouw website op waarde te schatten komt hierin natuurlijk goed uit. Bedrijfsfilms gaan lang mee en hebben zoals beschreven meerdere voordelen. 

Wacht niet langer

Je hebt in dit artikel 3 redenen gezien waarom jij een bedrijfsfilm moet laten maken. Op zowel korte als lange termijn is het nut van een bedrijfsfilm aanzienlijk. Laat het bedrijf zien aan de buitenwereld. En er is geen betere manier dan dit te doen met een gave video. Succes!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: