Beste boekhoudprogamma 2024 - Top 10

Laatst bijgewerkt: 15 jun. 2023

Weet u niet zeker welk boekhoudprogramma u moet kiezen?

Wij begrijpen het belang van het vinden van de beste software voor de behoeften van uw bedrijf. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de beste programma's die er zijn, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Zorg ervoor dat uw bedrijf een nauwkeurige administratie bijhoudt door een van de best beoordeelde boekhoudprogramma's te kiezen. Al deze programma's zijn gemakkelijk te gebruiken en helpen u georganiseerd te blijven. Bovendien bieden ze allemaal een uitstekende klantenondersteuning voor het geval u hulp nodig hebt bij het opstarten.

Benieuwd welke boekhoudprogamma volgens ons de allerbeste is? Kijk snel verder.

Top 5 beste boekhoudprogammas van 2024

We hebben bij MijnOnlineIdentiteit.nl iedere boekhoudprogamma uitvoerig getest, en op basis daarvan zijn we tot een top 10 gekomen van beste boekhoudprogammas. 

Allereerst de top 5: de vijf boekhoudprogammas die volgens ons het beste zijn en de meeste waarde voor je geld bieden. Scroll snel verder om te zien welke boekhoudprogamma volgens ons de beste is.

 

1. Exact review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Exact review:

Ben je een ambitieuze kleine of middelgrote onderneming? Exact is de zakelijke softwareoplossing waar je naar op zoek was. Ons innovatieve cloud-based platform wordt al gebruikt door meer dan 550.000 bedrijven en accountants, dus doe mee en stap vandaag nog in!

Bij Exact begrijpen we dat het hebben van de juiste cijfers cruciaal is om ervoor te zorgen dat je kosten kunt beheren en je bedrijf kunt laten groeien. Daarom biedt deze toonaangevende software de automatisering die je nodig hebt voor je boekhoudkundige, financiële, ERP-, HRM- en CRM-processen - alles wat je nodig hebt om je gegevens voor je te laten werken.

Het maakt niet uit in welke fase van ontwikkeling je bedrijf zich bevindt; Exact heeft een op maat gemaakte oplossing die speciaal voor je is ontworpen. Neem nu contact met ons op om uit te vinden hoe ons geavanceerde systeem je onderneming naar nieuwe hoogten kan helpen.

Met onze jarenlange ervaring als marktleider in de Benelux is het geen verrassing dat honderdduizenden Exact al hun go to provider hebben gemaakt. Stap vandaag nog over, en zie wat een verschil deskundig beheerde cijfers maken!

2. MoneyMonk review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze MoneyMonk review:

Als je zelfstandig ondernemer bent, dan weet je hoe belangrijk het is om je financiën in de gaten te houden. Met MoneyMonk kun je precies dat doen! MoneyMonk is een online boekhoudservice waarmee je facturen, uren, ritten en bonnetjes kunt bijhouden. Bovendien kun je eenvoudig BTW-aangiftes versturen met slechts één klik! En als je hulp nodig hebt bij het opstarten, dan helpt onze gratis persoonlijke opstartservice je graag verder. Met MoneyMonk is het beheren van je financiën nog nooit zo makkelijk geweest!

3. Visma review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Visma review:

Visma is de perfecte oplossing voor iedereen die real-time inzicht wil in zijn financiën en betere besluitvormingsmogelijkheden. Gebruiksgemak bespaart tijd, en altijd de beste ondersteuning betekent dat u uw bedrijf gemakkelijk kunt uitbreiden zonder gedoe. Met Visma kunt u eenvoudig inkoop- en verkoopfacturen boeken, een koppeling maken met uw bankrekening, bonnetjes scannen met de app, ze direct invoeren in uw boekhoudsysteem en uw btw-aangifte automatisch klaar hebben staan. Met meer dan 100 beschikbare koppelingen is Visma de meest uitgebreide financiële oplossing op de markt van vandaag.

4. Brincr review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Brincr review:

Als u een online retailer of groothandelaar bent, dan heeft u Brincr software nodig. In één oogopslag is duidelijk hoe de voorraad van uw bedrijf ervoor staat. Daarnaast zijn er allerlei andere modules ingebouwd die werkprocessen makkelijker en efficiënter maken. Handelsbedrijven profiteren van slimme orderverwerking, maar ook inkoop, facturatie en klantenbeheer werken een stuk eenvoudiger. De complete software van Brincr is bovendien volledig schaalbaar en kan eenvoudig worden aangepast aan de grootte of omvang van een bedrijf. Het pakket biedt meer inzicht, overzicht en controle over alles wat er in een (online) winkel gebeurt. Bovendien staat alles op één plek en is het programma voor meerdere gebruikers toegankelijk.

5. Silvasoft review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Silvasoft review:

Silvasoft is een cloud-based software die kleine bedrijven helpt met hun boekhouding, boekhouding en facturatie behoeften. Silvasoft is eenvoudig in gebruik en modulair opgebouwd, zodat het met uw bedrijf mee kan groeien. U betaalt alleen voor de modules die u gebruikt. Boekhouders en accountants kunnen gratis lid worden van Silvasoft of hun eigen boekhouding beheren tegen een speciaal tarief. Silvasoft biedt een overzichtelijke boekhouding, automatische verwerking van bankafschriften, BTW- en ICP-aangifte van de belastingdienst, en bankkoppeling en Scan & Herken.

Ook interessant:

Top 6 - 10 beste boekhoudprogammas

Heb je na het zien van onze top 5 boekhoudprogammas nog niet het juiste product gevonden? Geen zorgen, we hebben nog vijf boekhoudprogammas die misschien wel bij je passen.

Een boekhoudprogamma van slechte kwaliteit zal je nooit vinden in onze lijstjes. Ook de nummer 6 tot 10 boekhoudprogammas zijn dus ook van prima kwaliteit en misschien wel perfect voor jou!

6. Fenna review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Fenna review:

FENNA is een boekhouder assistent die al het werk voor u doet en tegelijkertijd betrouwbaar en slim is. U kunt FENNA regels leren zodat het minder werk van u vraagt, en het leert van uw gedrag om de ervaring efficiënter te maken. FENNA is ook veilig en elke boekhouder kan de rekeningen controleren om er zeker van te zijn dat ze correct zijn. Kies FENNA voor een stressvrije boekhoudervaring.

7. Digibtw review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Digibtw review:

Met Digibtw kun je eindelijk afscheid nemen van het invullen van vervelende papieren en eindeloze rijen bij de belastingdienst! Dit innovatieve programma biedt een zelfbeoordelingsdienst waarmee ondernemers gemakkelijk en moeiteloos hun belastingen op tijd kunnen indienen, zonder hoofdpijn.

Bovendien kun je met Digibtw ook nog eens flink besparen op kosten die normaal gesproken gepaard gaan met boekhouden en administratie. En omdat alle aftrekposten en toeslagen automatisch worden verrekend, weet je zeker dat je het maximale uit je belastingaangifte haalt.

Het importeren van je administratie is eenvoudig en overzichtelijk, waardoor je geen tijd verliest om met Digibtw aan de slag te gaan. Als alles in orde is, druk je op de knop 'verzenden' en je belastingaangifte is klaar.

8. Afas review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Afas review:

Als u op zoek bent naar een financiële software die altijd up-to-date is met de Nederlandse wet- en regelgeving, dan hoeft u niet verder te kijken dan AFAS. Met meer dan 100 standaard controles op uw boekhouding, weet u zeker dat uw financiën op orde zijn. En met de meegeleverde dashboards heeft u altijd inzicht in uw financiële situatie. Bovendien vloeit de projectadministratie naadloos over in het boekhoudprogramma, zodat u uw klanten eenvoudig kunt factureren voor gewerkte uren, gebruikte materialen en zelfs inkopen. Alles vanuit één tool, inclusief de app. Dus waarom wachten? Ga vandaag nog aan de slag met AFAS!

9. OsFinancials review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze OsFinancials review:

osFinancials is een boekhoudprogramma met een groot aantal functies en mogelijkheden voor al uw zakelijke behoeften. Met journaalposten, grootboekrekeningen, debiteuren- en crediteurenrekeningen en voorraadbeheer allemaal beschikbaar in één programma, voorziet osFinancials in al uw basisbehoeften op het gebied van boekhouding. Bovendien kunt u met de beschikbare uitbreidingen via plug-ins het programma perfect afstemmen op uw bedrijf. Of u nu actief bent in de detailhandel of in de horeca, osFinancials heeft een oplossing voor u. Verkooppunten zijn eenvoudig met de speciale app-connector, en u kunt zelfs meerdere administraties in verschillende talen bijhouden als dat nodig is. Automatiseer standaardboekingen met workflows, houd de voorraad bij met de handige voorraad-app (compatibel met Bluetooth-barcodescanners).

10. Kleisteen review

Na uitvoerig vergelijken en testen is dit onze Kleisteen review:

Kleisteen is een boekhoudpakket inclusief online facturatie voor €17,50/maand. Het is eenvoudig in gebruik en stelt ondernemers in staat om samen te werken met hun accountant. Het is ook flexibel, dus je kunt je abonnement meteen wijzigen of opzeggen als dat nodig is. Plus, het is leuk! Het dashboard en de grafieken geven u een snel inzicht in uw bedrijf. En als je meer nodig hebt dan alleen de basis, dan biedt Kleisteen je ook daar een oplossing voor. De uitgebreide versie van de software is ook beschikbaar voor meerdere werknemers, met toegangscontrole en autorisatie, projecten, uren, voorraad, vreemde talen en munteenheden. Dus waarom probeert u Kleisteen vandaag niet? Het is betaalbaar en compleet, alles wat u nodig heeft om aan de slag te gaan met uw bedrijf.

Wat dacht je hier van?

Met onze top 10 boekhoudprogammas geven we je hopelijk goed advies om het juiste product uit te kiezen, maar misschien heb je ook interesse in onze andere product vergelijkingen:

 

Onze conclusie over de beste boekhoudprogamma

Zo, daar heb je het. De top 10 beste boekhoudsoftware programma's op de markt vandaag. Ze bieden allemaal iets anders, dus neem uw tijd en zoek uit welke het beste bij uw bedrijf past. En vergeet niet, als je eenmaal een programma hebt gekozen, koop het dan ook! Tegenwoordig worden de meeste programma's aangeboden als een online download of zelfs via de cloud. Wacht niet langer, kies uit de top 10 en koop het beste boekhoudprogramma voor uw zakelijke behoeften.

Vraag en antwoord over boekhoudprogammas

Na uitvoerig boekhoudprogammas met elkaar te vergelijken, de producten te testen en te gebruiken, zijn we tot de volgende top 3 gekomen:

Smaken verschillen natuurlijk, dus misschien vind je zelf een andere boekhoudprogamma het beste. Maak zelf een boekhoudprogamma vergelijking om de beste keuze te maken.

Ja, onze top 10 is betrouwbaar. We krijgen niet betaald om een boekhoudprogamma van een bepaalde fabrikant hoger of juist lager te zetten. De top 10 is objectief en niet beïnvloedt door andere factoren dan kwaliteit en prijs van de boekhoudprogamma.

Voor iedere boekhoudprogamma in onze lijst hebben we gelijk een webshop opgezocht waar je het product tegen de laagste prijs kan kopen. Niet alleen helpen we je zo om een goede vergelijking tussen boekhoudprogammas te maken, ook helpen we je zo geld te besparen!

Kiezen voor de beste boekhoudprogamma

Met onze top 10 boekhoudprogammas hopen we dat we je al goed hebben geholpen om de beste boekhoudprogamma te vinden. Natuurlijk kan het zo zijn dat onze beste gewaardeerde boekhoudprogamma niet bij je past. In onze reviews proberen we boekhoudprogammas mee te nemen uit iedere prijscategorie. Zo zit er voor iedereen een boekhoudprogamma tussen die aansluit bij de wensen.

Wil je zelf nog een goede boekhoudprogamma vergelijking doen, let dan onder meer op het gebruiksgemak, de levensduur, reviews van anderen en de prijs. Zo kan je de beste boekhoudprogamma vinden op basis van prijs-/kwaliteitverhouding.

Disclaimer: Hoewel we onze uiterste best doen bij het maken van onze top 10 boekhoudprogammas, kan het zijn dat er een foutje is gemaakt. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor de producten uit de lijst. De links onder ieder product leiden naar een webshop waar wij niet verantwoordelijk voor zijn. Koop je via de link een boekhoudprogamma, dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Wij zullen nooit een product hoger of lager in de lijst zetten op aanvraag van een fabrikant.

Gepubliceerd op: 15 mei 2023

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: