Bitcoin kopen via Triodos Bank

Als je bitcoin wilt kopen, is het natuurlijk ideaal om dit gewoon bij Triodos Bank te kunnen doen. Helaas is dit niet mogelijk. Het kopen van bitcoin en crypto zul je moeten doen via een exchange of broker. Waar je Triodos Bank wel voor kunt gebruiken, is in het proces van geld storten bij je broker of exchange. Via Triodos Bank is het namelijk mogelijk om geld te storten naar je crypto account. Hierdoor is het mogelijk om verschillende soorten crypto, zoals bitcoin of ethereum te kopen.

In dit artikel gaan we kijken hoe crypto kopen via Triodos Bank gedaan kan worden!

Makkelijk crypto kopen met Triodos Bank

Wil je bitcoin aanschaffen via Triodos Bank? Gebruik dan dit stappenplan om snel je crypto te ontvangen!

  1. Stap 1: Maak een crypto wallet aan bij een broker
  2. Stap 2: Stort het geld van Triodos Bank naar je wallet
  3. Stap 3: Koop de crypto

Stap 1: Maak een crypto wallet aan bij een broker

Het eerste wat je moet doen, is een crypto wallet aanmaken bij een broker. Dit kan gedaan worden bij brokers, zoals Bitvavo of eToro. Het aanmaken van een crypto wallet is helemaal gratis.

Na je gratis ingeschreven te hebben, kun je je account verifiëren en aan de slag gaan met je wallet!

Stap 2: Stort het geld van Triodos Bank naar je wallet

Daarna is het belangrijk om geld van Triodos Bank naar je wallet te storten. Hier komt Triodos Bank dan ook goed van pas. Het is mogelijk om het geld snel te storten via iDEAL. Let op: Het geld staat niet altijd direct op je account!

Selecteer ‘storten’ op het dashboard van de broker. Vanuit hier kun je de betaalmethode (iDEAL) en daarna Triodos Bank selecteren.

Stap 3: Koop de crypto (Bitcoin bijvoorbeeld)

De laatste stap is het kopen van de crypto met het geld dat je op je account gestort hebt. Voordat je dit zomaar doet, moet je bepalen of het een goed moment is om in te stappen bij een bepaalde cryptocurrency. Als het een goed moment is, kun je je geld verwisselen voor de crypto die je wilt kopen (bijvoorbeeld bitcoin).

Als je Bitcoins wilt kopen, kun je via het dashboard Bitcoin selecteren. Vanuit hier kun je invullen hoeveel van je geld je wilt gebruiken om Bitcoin aan te schaffen.

Na dit ingevuld te hebben, kun je op ‘kopen’ klikken. Nu heb je voor het eerst crypto gekocht via Triodos Bank!

Waarom is het nog niet mogelijk om Bitcoin te kopen bij Triodos Bank?

Veel banken vinden crypto nog een lastig onderwerp. Aangezien de crypto koers veel pieken en dalen heeft gehad, zijn ze er nog niet over uit of ze zelf ook crypto aan willen gaan bieden. Vooral omdat de cryptomarkt nog veel aan het ontwikkelen is, vinden ze dit best lastig. Bitcoin kopen via Triodos Bank is daarom nog niet mogelijk.

Ook voor Triodos Bank is het nog niet helemaal duidelijk wat ze met crypto willen. Tot op de dag van vandaag is het daarom nog niet mogelijk om crypto direct bij Triodos Bank te kopen. Gelukkig kun je Triodos Bank wel gebruiken om crypto te kopen.

Vragen over crypto kopen via Triodos Bank

Het is nog niet mogelijk om crypto via Triodos Bank te kopen. Wel kun je Triodos Bank gebruiken om geld te storten naar je crypto wallet. Om dit te doen hebben we hierboven een stappenplan gemaakt. 

Crypto kun je wel kopen via Bitvavo of eToro. Via Triodos Bank kun je geld storten naar je wallet op deze platforms om crypto te kopen. Het stappenplan hierboven legt uit hoe je dit goed kunt doen!

Het is niet duidelijk of het in de toekomst mogelijk gaat worden om via Triodos Bank crypto te kopen. Wij weten nog niet of de banken crypto gaan omarmen. Daarom kunnen wij niet zoveel zeggen of je in de toekomst via Triodos Bank crypto kunt kopen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: