De mogelijkheden met glasvezel internet

Wil je optimaal gebruik maken van het internet, dan is een snelle verbinding ook essentieel. Ben je bijvoorbeeld een fanatieke gamer of stream je regelmatig series en films? Dan moet je internetverbinding behoorlijk snel zijn. Indien er in jouw wijk een glasvezelverbinding mogelijk is, dan kun je hier veel profijt van hebben. Glasvezel internet is namelijk ontzettend snel en heeft nog een aantal andere belangrijke voordelen. Wat zijn nu precies de mogelijkheden met glasvezel en waarom is deze vorm van internet zoveel beter dan het ouderwetse kabelinternet? Dat lees je hier!

De snelheid van glasvezel internet

Een glasvezelverbinding is ontzettend snel. Met glasvezel behoort een downloadsnelheid van 1000 Mb per seconde tot de mogelijkheden. Zo kun je met meerdere gezinsleden tegelijkertijd streamen en gamen, zonder dat je het aan de internetsnelheid begint te merken. Merk je het momenteel direct als een huisgenoot aan het gamen is, omdat je verbinding direct een stuk trager wordt? Dan is het zeker geen slecht idee om voor glasvezel internet te kiezen. De problemen zullen dan namelijk verleden tijd zijn.

De verbinding is zeer stabiel

Nog een voordeel van glasvezel is dat er sprake is van een zeer stabiele verbinding. Het maakt dus niet uit dat je buren ook gebruik maken van het internet. Dat zul je niet merken aan je eigen internetsnelheid. Van storingen is veel minder snel sprake dan wanneer je nog internet over de ouderwetse kabel hebt. Ook dat is voor veel mensen al een reden om voor glasvezel te kiezen. Die stabiele verbinding zorgt ervoor dat je ongestoord van je favoriete series en games kunt genieten.

Hoe snel is glasvezel?

Met glasvezel kun je dus downloadsnelheden van 1000 Mb per seconde behalen, afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. Hoe snel is 1000 Mb per seconde? Met die snelheid is een film op Netflix al binnen enkele seconden volledig gedownload. Grote moderne spellen zijn vaak zo’n 100 Gb. Binnen twee minuten kun je met 1000 Mb per seconde dus zelfs de grootste spellen downloaden. Je kunt dus wel stellen dat glasvezel echt behoorlijk snel is.

We moeten hier overigens wel een kanttekening bij plaatsen: de snelheid waarmee je iets downloadt is ook afhankelijk van de aanbieder van het digitale product. In de praktijk zul je meestal niet downloaden op een snelheid van 1000 Mb per seconde. Desondanks zul je met glasvezel niet snel last hebben van een video die lang aan het bufferen is. 

Vormt dit de oplossing voor je internetproblemen?

Mogelijk vormt glasvezel de oplossing voor eventuele verbindingsproblemen die je ervaart. Houd er echter rekening mee dat eventuele storingen ook veroorzaakt kunnen worden door bijvoorbeeld een streamingdienst zelf. Mocht je twijfelen of storingen aan je eigen verbinding liggen of aan die van de aanbieder, dan vormt een snelle zoekopdracht in Google de oplossing. Er zijn verschillende websites die het melden wanneer er sprake is van een storing. Zo weet je meteen of eventuele problemen aan je eigen verbinding liggen of met de server te maken hebben.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: