Digitale Detox week; Nederland gaat massaal de uitdaging aan!

Digitale Detox Week

De kranten staan er bol van: steeds vaker lezen we berichten over mensen die te maken krijgen met extreme vermoeidheid of zelfs burn-outs vanwege de overkill aan alledaagse (online) prikkels. Hoog tijd om sociale druk en het verlangen naar online bevestiging voor één week uit te schakelen. Opwaarderen.nl organiseert dit jaar opnieuw de succesvolle “Digitale Detox Week”. Deelnemers door heel het land schakelen massaal de mobiele data op hun smartphones uit. Duizenden Nederlanders zijn tijdens deze week alleen bereikbaar via een ouderwets belletje of sms’je.

Dit betekent géén Whatsapp, Instagram, Facebook of andere online verslavingen, zodat het weer even om het gewone, echte leven draait.

Een uitdaging voor iedereen

Voor velen is het een herkenbaar verhaal; wakker worden van de wekker – ofwel, de smartphone – en direct in de verleiding komen om alle sociale kanalen en nieuwsapps door te spitten. Constant appen met vrienden of Facetimen met familieleden, het nieuws lezen onderweg naar werk of even snel een appje sturen tijdens het eten. En zelfs onder vergaderingen stiekem Instagram checken of je werkmail in het weekend openen. Helaas maakt vrijwel iedereen zich schuldig aan de verleiding om op vele onbewaakte momenten de smartphone erbij te grijpen.

Data off, Life on

De eerste editie van de Digitale Detox Week zorgde vorig jaar voor ongekend veel positieve reacties.

Op de oproep van Opwaarderen.nl om een week offline te leven, gaven veel deelnemers gehoor en werd duidelijk hoe groot de behoefte aan ‘FF offline’ daadwerkelijk was. Reden genoeg om ook dit jaar zeven dagen lang de mobiele data uit te laten. Even inloggen op je laptop – om bijvoorbeeld werkmail te checken mag natuurlijk wel. Direct aanmelden doe je hier.

De Weekender

“Afgelopen jaar hoorden we van verschillende deelnemers dat een week offline lastiger is dan je denkt! Speciaal voor hen die écht veel moeite hebben, introduceren we dit jaar een light versie: de Digitale Detox Weekender!” vertelt deelnemer en Managing Director van Opwaarderen.nl Aimée Roerink. De diehards die kiezen voor een hele week offline, gaan op maandag 9 april om 09.00 uur van start. Deelnemers van de weekender starten met hun offline leven op vrijdag 13 april om 09.00 uur.

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, FacebookGoogle, Whatsapp of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: