Mijn domeinnaam; bescherm jouw voor- en achternaam

Domeinnaam registreren
Je hebt eigenlijk al heel wat domeinnamen zelf gecreëerd, zoals nl.facebook.com/jouwnaam en Linkedin.com/in/jouwnaam. Google jezelf maar eens, dan zal je zien dat jouw voor- en achternaam in heel wat domeinnamen voorkomt.

Maar waarom zou je niet jouw eigen domeinnaam beschermen? Een domeinnaam die echt van jou is en waar je zelf bepaalt wat je ermee doet!

Informatie zoeken over anderen op het internet

Steeds vaker zoeken we informatie over anderen op het internet. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 2 op de 3 mensen informatie over anderen zoekt op het internet en daarnaast geeft 90% van de recruiters aan online informatie te zoeken over potentiële kandidaten.Over wie we allemaal informatie zoeken kan je lezen in het artikel ‘Personen zoeken op het internet’.

Alle informatie die online over jou beschikbaar is, zoals geplaatste berichten, foto’s, video’s, je CV, waar je werkt of welke studie je volgt, dragen bij aan het beeld dat mensen over jou vormen: jouw online identiteit. Het managen van jouw online identiteit wordt dus steeds belangrijker. Meer hierover lees je in het artikel Informatie over jou op het internet.

Heb jij jezelf wel een gegoogled? En wat vond je toen?

Domeinnaam: heb jij jezelf wel eens gegoogled?De meeste informatie, die je vindt als je jezelf zoekt, is meestal afkomstig van social media kanalen en personenzoekmachines zoals Wieowie.nl, 123people.nl en Wiezoekje.nl. In al deze zoekresultaten wordt jouw naam gebruikt!

Maar dit zegt nog niet dat al die informatie correct is of daadwerkelijk ook over jou gaat: de resultaten kunnen ook over naamgenoten of mensen met een identieke naam gaan.

2 op de 3 mensen geeft aan dat de zoekresultaten over anderen gaan en niet over zichzelf. Iemand die jou niet kent, maar wel informatie over jou op het internet zoekt, weet dus niet welke informatie nou echt over jou gaat en welk informatie niet? Daarom geven steeds meer mensen aan meer controle te willen over het managen van hun online informatie en online identiteit.

Meer controle met jouw eigen domeinnaam!

Domeinnaam; meer controle met jouw eigen domeinnaam!Bescherm jouw voor- en achternaam met een domeinnaam. Iedereen mag en kan zijn of haar voor- en achternaam eenvoudig registreren. Met jouw eigen domeinnaam kan je bijvoorbeeld jouw vindbaarheid op het internet vergroten en jouw eigen plek op het internet creëren; jouw domein! Hier bepaal jij welke informatie jij wilt laten zien. Meer hierover lees in het artikel ‘5 redenen om jouw voor- en achternaam met een domeinnaam te beschermen’.

Eenmaal jouw naam met een domeinnaam beschermd, dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw plek op het internet te creëren en jezelf te presenteren zoals jij dat zelf wilt. Hoe je dat doet, lees je in het artikel ‘Mijn naam is mijn domein; jouw eigen plek op het internet’.

Personal branding op het internet

Wil je meer leren over personal branding op het internet? Lees dan ook de artikelen ‘Personal branding op het internet; iets voor jou?’ en ‘Stappenplan personal branding’ of bekijk al onze personal branding tips in de categorie ‘Personal branding op het internet’.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: