Mijn domeinnaam; bescherm jouw voor- en achternaam

Domeinnaam registreren
Je hebt eigenlijk al heel wat domeinnamen zelf gecreëerd, zoals nl.facebook.com/jouwnaam en Linkedin.com/in/jouwnaam. Google jezelf maar eens, dan zal je zien dat jouw voor- en achternaam in heel wat domeinnamen voorkomt.

Maar waarom zou je niet jouw eigen domeinnaam beschermen? Een domeinnaam die echt van jou is en waar je zelf bepaalt wat je ermee doet!

Informatie zoeken over anderen op het internet

Steeds vaker zoeken we informatie over anderen op het internet. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 2 op de 3 mensen informatie over anderen zoekt op het internet en daarnaast geeft 90% van de recruiters aan online informatie te zoeken over potentiële kandidaten.Over wie we allemaal informatie zoeken kan je lezen in het artikel ‘Personen zoeken op het internet’.

Alle informatie die online over jou beschikbaar is, zoals geplaatste berichten, foto’s, video’s, je CV, waar je werkt of welke studie je volgt, dragen bij aan het beeld dat mensen over jou vormen: jouw online identiteit. Het managen van jouw online identiteit wordt dus steeds belangrijker. Meer hierover lees je in het artikel Informatie over jou op het internet.

Heb jij jezelf wel een gegoogled? En wat vond je toen?

Domeinnaam: heb jij jezelf wel eens gegoogled?De meeste informatie, die je vindt als je jezelf zoekt, is meestal afkomstig van social media kanalen en personenzoekmachines zoals Wieowie.nl, 123people.nl en Wiezoekje.nl. In al deze zoekresultaten wordt jouw naam gebruikt!

Maar dit zegt nog niet dat al die informatie correct is of daadwerkelijk ook over jou gaat: de resultaten kunnen ook over naamgenoten of mensen met een identieke naam gaan.


2 op de 3 mensen geeft aan dat de zoekresultaten over anderen gaan en niet over zichzelf. Iemand die jou niet kent, maar wel informatie over jou op het internet zoekt, weet dus niet welke informatie nou echt over jou gaat en welk informatie niet? Daarom geven steeds meer mensen aan meer controle te willen over het managen van hun online informatie en online identiteit.

Meer controle met jouw eigen domeinnaam!

Domeinnaam; meer controle met jouw eigen domeinnaam!Bescherm jouw voor- en achternaam met een domeinnaam. Iedereen mag en kan zijn of haar voor- en achternaam eenvoudig registreren. Met jouw eigen domeinnaam kan je bijvoorbeeld jouw vindbaarheid op het internet vergroten en jouw eigen plek op het internet creëren; jouw domein! Hier bepaal jij welke informatie jij wilt laten zien. Meer hierover lees in het artikel ‘5 redenen om jouw voor- en achternaam met een domeinnaam te beschermen’.

Eenmaal jouw naam met een domeinnaam beschermd, dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw plek op het internet te creëren en jezelf te presenteren zoals jij dat zelf wilt. Hoe je dat doet, lees je in het artikel ‘Mijn naam is mijn domein; jouw eigen plek op het internet’.Ebook LinkedIn - Nieuwe baan en ZZP opdrachten

Wil je een nieuwe baan? Wil je meer ZZP opdrachten?

Bedrijven, human resource professionals en recruiters gebruiken LinkedIn om de juiste kandidaten voor vacatures te vinden en de juiste ZZP‘ers voor freelance opdrachten. Maar hoe word jij gevonden via LinkedIn? En hoe richt je LinkedIn zo in dat jij potentiële werkgevers en klanten overtuigt dat jij de juiste persoon bent voor de job? Met ons ebook leer je hoe jij wordt gevonden en hoe jij jezelf zo presenteert dat ze ervaren dat jij de juiste persoon bent voor de job!
Meer informatie

Personal branding op het internet

Wil je meer leren over personal branding op het internet? Lees dan ook de artikelen ‘Personal branding op het internet; iets voor jou?’ en ‘Stappenplan personal branding’ of bekijk al onze personal branding tips in de categorie ‘Personal branding op het internet’.

Mijn online IDentiteit nieuwsbrief


Wellicht vind je onderstaande artikelen interessant

Stappenplan personal branding 2

Stappenplan personal branding: zo creëer je een eigen merk

Wat kun jij betekenen voor opdrachtgevers, klanten of potentiële werkgevers? Waar ben je goed in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media voor de laatste tips