Lifestage App | De nieuwe app van Facebook!

Lifestage - instellingen lifestage app

Facebook is wereldwijd ongekend populair. Toch blijft het social media kanaal niet stilzitten. Dat is ook gevaarlijk in de online wereld waar succes zo kan verdampen. De laatste tijd is dan ook regelmatig te lezen dat de jeugd Facebook niet meer interessant vindt. Onder de 21 jaar lijkt men weg te zijn van sociale netwerken waarin beeld centraal staat zoals Snapchat. Naast Instagram lanceert Facebook nu ook een nieuwe app die deze generatie moet verleiden; de Lifestage App.

Lifestage; een losstaande app

Facebook heeft een interessante keuze gemaakt door Lifestage als losstaande iOS-app te presenteren. Hierdoor is gekozen om Lifestage niet direct onder te brengen in Facebook. Tegelijkertijd lijkt het bedrijf met de app terug te gaan naar zijn wortels. Lifestage is namelijk zo ontworpen dat scholieren hun klasgenoten beter kunnen leren kennen, zoals Facebook dat in het prille begin voor studenten deed. Zo moet je bij het eerste gebruik aangeven op welke school je zit. Wanneer meer dan twintig medeleerlingen zich hebben aangemeld is het mogelijk om de andere profielen te bekijken.

Profiel aanmaken op Lifestage

Die focus op de schoolgaande jeugd is opvallend maar waar Lifestage zich echt in lijkt te onderscheiden is de manier van aanmelden. Facebook lijkt door te hebben hoe belangrijk video’s zijn voor de jeugd en geeft deze een centrale rol. Zo word je bij het eerste gebruik gevraagd om een video van jezelf te maken, onder andere met een blij en ongelukkig gezicht. Hoe meer vragen je beantwoordt, hoe meer vervolgvragen je krijgt waarvoor je een video kunt maken. Hier wordt een soort compilatie van gemaakt die je profielvideo wordt. Zover bekend zal alle informatie openbaar zijn en zullen er geen privacy instellingen aanwezig zijn in de lifestage app.

Lifestage app - instellingen Lifestage app

Lifestage; communicatie door video

Het centrale idee van Lifestage is dat je met video’s communiceert en dingen van een andere persoon te weten komt. Ook is het mogelijk om een bepaalde rangorde te creëren waardoor video’s populair kunnen worden. Voor de rest lijkt Lifestage een overzichtelijke social media app waarmee je eenvoudig kan communiceren in combinatie met andere apps als Instagram (dit doe je door de boodschap “Reach Me”.) Het is dus niet zo overkoepelend als Facebook waarin je in principe bijna alles kunt doen. Of Lifestage de concurrentie met Instagram en Snapchat echt aan kan zullen we binnenkort merken wanneer Lifestage buiten de Verenigde Staten verkrijgbaar wordt.

Lifestage downloaden

De Lifestage app is momenteel alleen in de Apple itunes store in Amerika te downloaden. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe app van Facebook in Nederland uitkomt.

Facebook Privacy instellingen

Heb jij een Facebook account en wil je zelf bepalen wie jouw informatie op Facebook kan zien? Dan is het belangrijk om jouw Facebook privacy instellingen goed in te stellen. Om dat makkelijker te maken hebben wij alle Facebook privacy instellingen overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet. Klik hier voor de privacy instellingen Facebook.

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, Whatsapp, SnapchatGoogle of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: