Is het voor mij rendabel om over te stappen op glasvezel?

In steeds meer steden, dorpen en wijken wordt glasvezel aangelegd. Met glasvezel kun je profiteren van razendsnel internet. De snelheden zijn niet te vergelijken met die van de kabel of van DSL. Glasvezel heeft de toekomst. Zeker als er in de komende decennia steeds meer toepassingen online worden aangeboden. Met een snelle en stabiele verbinding weet je zeker dat je geen last hebt van storingen en traag internet, ook als het hele gezin online is of als je met meerdere bewoners van bijvoorbeeld een studentenhuis gebruik maakt van één internetverbinding.

Kan ik overstappen op glasvezel voor mijn woning?

Of jouw woning al klaar is voor glasvezel kun je eenvoudig online checken. Hiervoor wordt een postcodecheck toegepast. Vaak is de glasvezelkabel aangelegd tot aan de woning. Dat betekent dat als je op glasvezel wilt overstappen, de kabel nog naar binnen moet en vervolgens aangesloten op een geschikt modem. De kosten daarvoor komen voor rekening van de gebruiker. De aanleg van glasvezel tot aan de woning is meestal kosteloos. Aanbieders hebben hier immers belang bij. Vaak lobbyt de gemeente voor de aanleg van glasvezel zodat de inwoners ervan kunnen profiteren. Soms kun je in eerste instantie uitsluitend een abonnement voor glasvezel afsluiten bij één bepaalde aanbieder omdat die de investering heeft gedaan. Na verloop van tijd kun je als je dat wilt overstappen naar een andere aanbieder.

Wat heb ik nodig als ik op glasvezel wil overstappen?

Meestal worden de benodigde materialen zoals een modem en SFP kabel geleverd door je provider. Je kunt zelfs gebruik maken van aansluitservice als je het niet ziet zitten om het modem zelf aan te sluiten. Apparaten werken vrijwel altijd met Wi-Fi. Dat betekent dat je je computer, laptop of printer niet met een kabel hoeft aan te sluiten. Die pikken het signaal op en maken vervolgens verbinding. Daarvoor moet uiteraard wel het wachtwoord worden ingevoerd op het desbetreffende apparaat. Zo voorkom je dat anderen gebruik kunnen maken van jouw internetverbinding. Een modem dat je van een provider krijgt is standaard voorzien van een wachtwoord. Het is belangrijk om dit niet met anderen te delen. Wel kun je een ‘guest’ account aanmaken zodat je bezoek gebruik kan maken van jouw Wi-Fi als je hen het bijbehorende wachtwoord geeft.

Moet ik nu al overstappen op glasvezel?

Als je nog even geen zin hebt in de rompslomp van glasvezel dan is het nu nog niet nodig om al over te stappen. Een glasvezel kabel trekken kan altijd nog. Vandaag de dag kun je in veel gevallen nog prima toe met een goed werkende DSL- of kabel verbinding. Alleen als je veel last hebt van storing of als de internetverbinding te zwaar belast wordt, bijvoorbeeld vanwege een thuisnetwerk, dan is het verstandig om te overwegen om op glasvezel over te stappen. Bedrijven werken vandaag de dag vrijwel allemaal al met glasvezel.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: