Op pad als digital nomad

Van school/studie naar baan en van ouderlijk huis naar eigen woning met hypotheek, dat is zo’n beetje het uitgestippelde levenspad dat velen bewandelen. Voel je hier niet veel voor? Dat is niet zo vreemd, zeker het vinden van een koopwoning is voor jongere werknemers momenteel een ramp. En dat terwijl je misschien wel helemaal thuis bent op internet, en precies weet hoe je daar geld verdient. Temper de reislust in jezelf vooral niet en probeer het als digital nomad. Het biedt veel voordelen.

Campertje opknappen

Veel digital nomads nemen genoeg met het openbaar vervoer, en zeker als dat de trein betreft valt daar natuurlijk veel voor te zeggen. Het nadeel dat daaraan kleeft is dat je geen vaste verblijfplaats hebt. Dat is wel het geval met een eigen camper. Zo’n vakantiehuisje op wielen is een prima investering voor wie online zijn (crypto)centen verdient en echt wil gaan en staan waar hij wil. Denk eraan dat de ultieme hipster-camper – een aftandse Volkswagen bijvoorbeeld – wel het nodige onderhoud vergt en dat je zo’n ding wellicht eerst helemaal moet opknappen. Daarna is het een kwestie van voltanken, de autoverzekering berekenen en uitkiezen, alle andere reisbescheiden verzamelen en op pad, de absolute vrijheid tegemoet.

Wat te doen?

Als digital nomad ben je niet aan een werkplek gebonden en verdien je je geld waar dan ook, zolang je maar een internetverbinding hebt. Teksten schrijven, bloggen en/of vloggen, fotograferen, het is maar een kleine greep uit het vele werk dat er in de digitale wereld te doen is. Je bent volledig afhankelijk van jezelf en verder niemand of niks anders. Je werkt om te leven – niet andersom. Verveelt die plek aan de Bretonse kust je op een dag, dan zet je koers richting Spanje, Kroatië of Denemarken. Wie doet je wat? In ieder geval niet de hypotheker.

Discipline

Die vrijheid is verleidelijk, dus enige discipline is vereist. Je weet zelf het beste wat voor rooster je kunt hanteren. De één ligt de hele dag in zee, al dan niet op een surfplank, en werkt bij de ondergaande zon aan zijn marketingcampagne, modeblog of communicatiestrategie. De ander staat bijtijds op, tikt een aantal CEO-teksten en klapt rond enen de laptop dicht om op zoek te gaan naar een mooie plek voor de lunch. Met andere woorden: er zal dagelijks gewerkt moeten worden. Alleen al je brandstof is duur, laat staan je onderhoud en de plekken waar je overnacht. Maar er is geen prikklok, geen werkgever die moppert en geen collega’s die je voorbij willen streven. Lees dit verslag van een echte digital nomad om je te laten inspireren. Misschien volg jij haar voorbeeld?

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: