Social media tips voor studenten om te solliciteren

Social media tips voor studenten om te solliciteren
Social media is belangrijk in ons dagelijks leven. Maar je moet wel altijd oppassen wat je precies online zet of waar je bijvoorbeeld in getagd wordt door vrienden. Het kan zomaar zijn dat een recruiter of (toekomstige) werkgever dit ook voorbij ziet komen.

#1. Ongepaste foto’s

Je hebt een geweldige stapavond achter de rug, waar je wat gekke foto’s en video’s hebt gemaakt. Wees wel voorzichtig met wat je deelt. Een foto of een video van jou in je blote kont is nou niet wat recruiters of je toekomstige werkgever graag van je willen zien. Wees dus slim en houd dit soort foto’s voor jezelf. Hoe je zelf bepaalt ie welke informatie over jou kan zien, lees je in onze categorie “Privacy instellingen social media op een rijtje”.

#2. Klagen en zeuren

Bedrijven zijn vaak opzoek naar leuke en vrolijke werknemers en niet naar een zeur. Als je potentiële werkgever alleen maar gezeur en geklaag tegenkomt op jouw tijdlijn, dan werkt dat niet bepaald in je voordeel. Wees voorzichtig met wat je zegt.

#3. Overdrijven op je LinkedIn profiel

Let wel op dat je niet overdrijft. Liegen over je werkervaring is echt niet slim. Recruiters prikken hier zo doorheen, helemaal als dit ook nog eens verschilt met je CV. Zorg dus dat jouw LinkedIn profiel als student goed inricht.

#4. Schelden

Je wil natuurlijk overkomen als die charmante collega. Al gedraag je jezelf nog zo netjes, als je socials volstaan met grof taalgebruik zal de kans dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek aanzienlijk kleiner worden. Het afkraken van een collega of werkgever zal ook echt niet worden gewaardeerd.

#5. Getagd worden door één van je vrienden

Natuurlijk is het leuk als je wordt getagd onder een filmpje van een schattige puppy. Maar we hebben allemaal wel zo’n vriend die je tagt onder de meest smerige foto’s of video’s. Dit kan zeker schadelijk zijn voor jouw reputatie. Stel dus in welke vrienden jou wel en niet kunnen taggen.

#6. Online onzichtbaar zijn

Jong talent moet natuurlijk kennis hebben over het online leven. Zorg dus dat je te vinden bent op social media. Maar zorg alleen dat je voor de juiste redenen opvalt.

#7. Praten over illegale acties

Met je dronken hoofd een verkeersbord gestolen? En hier even op Facebook over opscheppen? Wees slim, doe het niet. Het is al niet slim om iets te doen wat niet mag, het is nog dommer om hierover op te scheppen op social media.

Je kunt dus genoeg domme dingen doen online Er zijn zelfs mensen door ontslagen. Leer hiervan en zorg dat je niet hetzelfde doet.

Privacy tips voor studenten

Het is belangrijk wie jouw informatie op het internet kan zien. Sommige informatie wil je misschien alleen met jouw vrienden of familie delen. Andere informatie wil je misschien juist met de buitenwereld delen zoals recruiters of toekomstige werkgevers. Hiervoor moet je jouw privacy instellingen goed instellen bij jouw social media kanalen. Hoe je dat doet, lees je hier!

Personal branding tips voor studenten

Het is eerste wat recruiters doen, is jouw naam googelen. Op deze manier creëren ze een eerste indruk van jou. Je wilt natuurlijk in goed voor de dag komen. Hoe je dat, lees je in de artikelen “LinkedIn voor Studenten” en “Personal branding tips op het internet”.

[box type=”shadow” align=”alignleft” class=”” width=””]Dit artikel is geschreven door YoungCapital. YoungCapital is een uitzendbureau voor studenten en starters.[/box]

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: