Hoe onderscheid je jezelf als student op LinkedIn?

Onderscheiden_student_LinkedIn

Een eerste indruk is alles. Zeker bij een sollicitatiegesprek. Maar vaak heeft een recruiter je al even op LinkedIn opgezocht. Dit zijn dingen waar een recruiter oplet tijdens het bekijken van jouw LinkedIn-pagina.

Jezelf onderscheiden op LinkedIn doe je zo!

Een goede profielfoto

Een goede profielfoto is een goed begin. Voor LinkedIn gebruik je een goede, recente en het liefst een zakelijke foto met een rustige achtergrond. Geen selfies of vakantiefoto’s dus. Deze foto wordt al weergegeven in de zoekresultaten. Het is dus echt belangrijk dat deze goed is.

Een pakkende headline

In de LinkedIn headline kun je verschillende dingen zetten. Laat bijvoorbeeld weten dat je op zoek bent naar een stage of een (bij)baan. Of juist aan het netwerken bent. Het is ook een optie om je huidige functie in te vullen, dit zie je ook in het voorbeeld bovenaan: Corporate Recruiter at YoungCapital.

Laat weten waar je gestudeerd hebt

Dit kun je ook onder je headline weergeven, maar zorgt er ook voor dat je beter vindbaar bent op LinkedIn wanneer recruiters op zoek zijn naar mensen jouw opleiding.

Achtergrond

Zoals je op het voorbeeld ziet, is er een andere achtergrond ingesteld. Dit valt op. Kies een achtergrond die goed bij je werk, opleiding of persoonlijkheid past.

Samenvatting

In je samenvatting schrijf je kort iets over jezelf. Vertel wie je bent, wat je doet, wat je te bieden hebt en wat je zoekt. Je kunt eventueel ook je contactgegevens hierin zetten.

Ervaringen

Je werkervaring is heel belangrijk op je LinkedIn-profiel. Hoe meer relevante informatie er te vinden is, hoe aantrekkelijker jouw profiel is. Zie je profielpagina eigenlijk als een online CV.

Vaardigheden en prestaties

Verder kun je je profiel aanvullen met vaardigheden en prestaties. Bijvoorbeeld een vreemde taal, een diploma of certificaat. Dit is een hele goede toevoeging aan je profiel en kan positief bijdragen in het sollicitatieproces.

Kortom: Pimp je profiel

Gebruik deze tips & tricks om jouw profiel te pimpen. Zo zal jij opvallen tussen de zes miljoen gebruikers in Nederland. Niemand wordt meer aangenomen zonder dat er op je social media is gekeken. Gebruik dit in je voordeel en pimp je profiel.

[box type=”shadow” align=”alignleft” class=”” width=””]Dit artikel is geschreven door YoungCapital. YoungCapital is een uitzendbureau voor studenten en starters.[/box]

Nog meer tips voor LinkedIn

Wil je meer leren over LinkedIn? Lees dan ook ons artikel over de ‘Privacy instellingen LinkedIn‘ of het artikel voor tips voor je persoonlijke branding ‘LinkedIn tips personal branding‘. Een ander artikel over LinkedIn is ‘Persoonlijke LinkedIn URL maken‘. Je netwerk vergroten op LinkedIn? Leer hier hoe je ‘Netwerk opbouwt op LinkedIn‘ en het ‘delen van kennis op LinkedIn‘ gaat.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: