Kennis delen op LinkedIn; laat zien dat je een expert bent!

Werk aan jouw personal branding door kennis te delen op LinkedIn! Door waardevolle kennis te delen, zoals ontwikkelingen op jouw vakgebied of oplossingen te bieden voor actuele problemen, laat je zien dat jij een expert bent in jouw vakgebied! Bedrijven of potentiële klanten zullen dit waarderen en jou wellicht overwegen wanneer ze een expert zoeken met jouw specialisme.

Kennis Kennis delen op Linkedindelen op LinkedIn

In de diverse onderdelen van LinkedIn, zoals in jouw samenvatting, werkervaring, opleiding en headline, heb je er als het goed is alles aan gedaan om te beschrijven wie je bent, wat jouw specialiteit is en wat jou onderscheidt van de rest; jouw personal branding. Door waardevolle kennis met anderen te delen, laat je zien dat je verstand van zaken hebt; dat jij de expert bent. Dit maakt jouw personal branding geloofwaardiger.

Deel bijvoorbeeld kennis via ‘Updates’ op jouw startpagina met jouw connecties of met specifieke personen zoals vakgenoten of klanten. Naast dat je zelf berichten publiceert, kan je natuurlijk ook reageren op opmerkingen van anderen of vragen.

Ook kan je deelnemen aan voor jou relevante groepen, bijvoorbeeld waar jouw doelgroep of vakgenoten zich bevinden. Je kan hier kennis delen, discussies beginnen of meediscussiëren.

Door bijvoorbeeld kennis te delen over nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied of oplossingen te bieden voor actuele problemen, laat je zien dat jij een expert bent! Bedrijven of potentiële klanten zullen dit waarderen en wellicht aan jou denken wanneer ze een expert met jouw specialisme nodig hebben.

Tips voor het delen van kennis:

  • Neem geregeld deel aan discussies, op deze wijze val je vanzelf op als expert.
  • Wanneer je reageert in een discussie gebruik dan nieuwe argumenten.
  • Begin discussies over nieuwe ontwikkelingen.
  • Deel waardevolle informatie zoals kennis, ervaringen en nieuws.
  • Bied concrete oplossingen voor jouw doelgroep.
  • Verwijs naar betrouwbare bronnen om jouw argumentatie te onderbouwen.

LinkedIn instellingen

Om jouw kennis te delen en jezelf als expert te positioneren is het belangrijk dat jouw profiel en informatie, zoals berichten, zichtbaar zijn en eenvoudig worden gevonden door anderen.

In het onderdeel ‘LinkedIn instellingen’ kan je aangeven of en wie jouw activiteiten op LinkedIn mogen zien. Ook kan je bijvoorbeeld aangeven wie jouw profielfoto mag zien en of jouw openbare profiel mag worden opgenomen in zoekmachines zoals Google en Bing. Hoe jij de diverse ‘Privacy instellingen’ aan of uit kan zetten wordt beschreven in het artikel ‘LinkedIn privacy instellingen’.

[adinserter name=”Banner ebook LinkedIn”]

Personal branding op het internet

Wil je meer leren over personal branding op het internet? Lees dan ook de artikelen ‘Personal branding op het internet; iets voor jou?’ en ‘Stappenplan personal branding’ of bekijk al onze personal branding tips in de categorie ‘Personal branding op het internet’.