Een VPN op je mobiel: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

vpn mobiel - vpn mobile

De meeste mensen brengen een groot deel van hun tijd door op het internet. Om jezelf zo goed mogelijk te beschermen is het verstandig een VPN te gebruiken. Een VPN helpt met het beschermen van je gegevens en zorgt ervoor dat jouw online gedrag minder makkelijk te volgen is. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een VPN en hoe je deze kunt gebruiken.

Wat is een VPN?

VPN is een afkorting voor Virtual Private Network. Als je het internet gebruikt, doe je dit met een uniek IP-adres. Hierdoor ben je herkenbaar en te traceren. Gebruik je een VPN, dan krijg je een ander IP-adres. Je kunt een VPN het beste zien als een extra schakel tussen jouw apparaat en het internet. Normaal gesproken verbindt jouw telefoon of laptop direct met het internet. Gebruik je een VPN, dan zit er een extra netwerk tussen, dat zorgt voor extra veiligheid en versleuteling van jouw gegevens. Voor de meeste mensen is dit de reden om te kiezen voor een VPN, maar er zijn nog meer voordelen.

Voordelen van een VPN

Het gebruik van een VPN heeft verschillende voordelen. Gebruik je een VPN op je laptop, PC of smartphone, dan zorgt deze voor een extra laag beveiliging. De meeste mensen gebruiken de hele dag door internet: vrijwel iedereen bekijkt hun e-mail, het weer, het nieuws en of hun banksaldo nog voor ze vertrekken naar werk. Gedurende de dag wordt er gecommuniceerd met vrienden en familie en ’s avonds wordt het internet gebruikt voor entertainment en om te winkelen. Ook op kantoor gebruiken de meeste mensen gedurende de dag het internet. Terwijl je op het internet zit verzamelen bedrijven gegevens aan de hand van jouw online gedrag. Op basis van jouw communicatie, zoekgedrag en aankoopgedrag bouwen bedrijven en soms overheden een online profiel van jou.

Wil je dit zoveel mogelijk tegengaan? Dan is het aanschaffen van een VPN verstandig. Daarnaast zorgt een VPN er ook voor dat je veiliger kunt internetten. De extra laag tussen je apparaat en het internet zorgt ervoor dat hackers minder gemakkelijk bij jouw gegevens kunnen.

Hoe werkt een VPN op je mobiele telefoon?

Veel mensen kennen een VPN als iets voor op een laptop of PC, maar weten niet dat ze een VPN ook kunnen gebruiken op hun mobiel. Een VPN werkt op je mobiel hetzelfde als op een desktop. Meer dan de helft van het internetgebruik gaat bij de meeste mensen via hun telefoon. Is dat bij jou ook het geval, dan is het verstandig een VPN op je mobiel te overwegen. Er is immers veel data te vinden op je telefoon en het is belangrijk deze zo goed mogelijk te beschermen. De meeste VPN aanbieders hebben abonnementen met een VPN voor je desktop en een app voor je mobiel. Sluit je binnenkort een abonnement af voor een VPN, let dan goed op of ze een app hebben voor mobiel gebruik.

3 redenen om een VPN op je mobiel te gebruiken

1. Privacy en anonimiteit

De belangrijkste reden om een VPN op je mobiel te gebruiken is privacy en anonimiteit. Bedrijven vergaren heel veel data over jou en je leven aan de hand van je internetgebruik. Wil je ervoor zorgen dat internetproviders, overheid(sdiensten) en commerciële bedrijven jou minder goed kunnen volgen? Dan kun je het beste een VPN gebruiken. Hierbij is het wel goed om te onthouden dat als je ergens inlogt met een bestaand account, je alsnog te volgen bent. Om je privacy nog beter te beschermen is het tevens verstandig om een trackingblocker zoals “Privacybadger” en een adblocker zoals “Ublock Origin” te gebruiken om tracking en advertentiecookies zoveel mogelijk blokkeren. Wil je anoniem browsen op je telefoon dan is een combinatie van een VPN op je mobiel in combinatie met een tracking- en adblocker een goede start.

2. Overal veilig internetten

Naast privacy en anonimiteit is ook veiligheid belangrijk. Bedrijven en hackers kunnen je gegevens opslaan en gebruiken. Veel mensen weten al dat ze voorzichtig moeten zijn met openbare Wi-Fi netwerken, maar ook op een versleutelde HTTPS websites slaan slimme hackers soms hun slag. Wil je de kans verkleinen dat dit jou ook overkomt, gebruik dan een VPN op je mobiel. De verbinding van je VPN is altijd goed versleuteld en maakt het lastiger voor hackers om jouw gegevens te bemachtigen. Wil je op een openbaar Wi-Fi netwerk je e-mail of internetbankieren checken? Met een VPN worden je gegevens beschermd en verklein je de kans op datalekken.

3. Nooit meer last van geografische blokkades

Het omzeilen van geografische blokkades is een van de meest voorkomende redenen voor het aanschaffen van een VPN. Dankzij een VPN kun je overal ter wereld online programma’s kijken op je mobiel of juist vanuit huis gebruikmaken van een uitgebreider internationaal aanbod. Zo kun je met een VPN bijvoorbeeld toegang krijgen tot het uitgebreidere Amerikaanse Netflix aanbod of in het buitenland toch Boer Zoekt Vrouw kijken. Daarnaast wordt in sommige landen het internet streng gereguleerd: bepaalde sites worden geblokkeerd en de overheid kijkt actief mee met internetgedrag. Wil je dit omzeilen, dan kun je een VPN gebruiken en toch zorgeloos gebruikmaken van het internet.

Een VPN gebruiken op je mobiel is heel eenvoudig en heeft veel voordelen. Kijk bij de aanschaf van je VPN of deze een goede app heeft en gebruik voor al jouw online communicatie een VPN. Een VPN beschermt je gegevens en je gemoedsrust en is zo geïnstalleerd.

Veilig internetten

Wil je meer leren over veilig internetten? Bekijk dan eens ons artikel “10 tips voor veilig internetten! of lees hoe je malwareransomware of een computervirus kan voorkomen. Al onze tips over veilig internetgebruik vind je in de categorie “Veilig internetten”.

[box type=”shadow” align=”alignleft” class=”” width=””]Dit artikel is gesponsord door NordVPN.
NordVPN is een VPN aanbieder die zorgt dat jij veilig en privé toegang tot het internet hebt.[/box]

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: