WhatsApp berichten verwijderen: zo doe je dat!

Whatsapp berichten verwijderen

Het overkomt waarschijnlijk iedereen die met Whatsapp werkt wel eens eens: je stuurt een bericht met de verkeerde inhoud of naar de verkeerde persoon. Meteen na het verzenden heb je al spijt en je weet: ‘Dit had ik niet moeten doen!’ Je kunt snel een uitgebreid excuusberichtje er achteraan sturen om de ergste schade ongedaan te maken, hoewel dat vaak niet helemaal lukt. Maar gelukkig, Whatsapp heeft nieuwe functionaliteit. Je kunt een verstuurd bericht ook weer verwijderen. Tenminste, als je er snel bij bent.

Redenen om Whatsapp berichten te verwijderen

Er kunnen allerlei redenen zijn om een verstuurd bericht ook weer te verwijderen. Om er eens een paar te noemen:

 • Je spellingscorrector heeft op het laatste moment een totaal ongewenst woord gevormd.
  Je ontdekt een enorme spel- of stijlfout.
 • Die pikante foto of dat bijzondere bericht heb je naar de verkeerde persoon gestuurd.
  In je boosheid heb je wat kort door de bocht gereageerd.
 • Je leest je bericht en je ziet dat het totaal verkeerd opgevat zou kunnen worden.
 • Je kunt hier vast nog wel wat meer bij bedenken.

Hoe kun je een Whatsapp bericht verwijderen? bericht verwijderen whatsapp

Voor een Whatsapp bericht verwijderen voor iedereen moet je gebruik maken van de nieuwste versie van Whatsapp en dat geldt ook je ontvanger. Als dat zo is dan ga je zo te werk:

 • Druk met je vinger op het bericht.
 • Er verschijnt aan de bovenkant een menu, waarin je drie opties aantreft: verwijderen voor mezelf, verwijderen voor iedereen, annuleren. De tweede optie staat er alleen als het betreffende bericht minder dan zeven minuten geleden is verstuurd.
 • Klik op ‘verwijderen voor iedereen’. De inhoud van het betreffende bericht wordt bij iedereen verwijderd. Wat er overblijft is een melding. Bij jou staat er ‘U hebt dit bericht verwijderd’. Bij de ontvanger(s) zal er komen te staan ‘Dit bericht is verwijderd.’
 • Niet alleen tekstberichten kun je op deze manier verwijderen, maar ook foto’s of video’s.

Belangrijk: Whatsapp berichten wissen voor het te laat is

Het verwijderen van verkeerde Whatsapp bericht voor iedereen kan je een hoop ellende besparen. Het is wel belangrijk dat je dit snel doet, om twee redenen.

 • Op de eerste plaats biedt Whatsapp deze functionaliteit alleen voor berichten die nog geen zeven minuten geleden zijn verzonden.
 • Op de tweede plaats zijn sommige ontvangers snel en kan een een bericht natuurlijk toch al gelezen of bekeken zijn. Het allerbeste werkt het als je vóór je op ‘verzenden’ klikt je bericht nog even naleest, tot tien telt, of de afzender controleert…

WhatsApp; alle privacy instellingen die jij moet weten!

Wil je meer leren over WhatsApp privacy instellingen? We hebben de belangrijkste privacy instellingen beschreven in het artikel WhatsApp; privacy instellingen die jij moet weten’ .

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, FacebookGoogle, Snapchat of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: