WhatsApp berichten verwijderen

Whatsapp berichten verwijderen

Het overkomt waarschijnlijk iedereen die met Whatsapp werkt wel eens: je stuurt een bericht met de verkeerde inhoud of naar de verkeerde persoon. Meteen na het verzenden heb je al spijt en je weet: ‘Dit had ik niet moeten doen!’ Je kunt snel een uitgebreid excuusberichtje er achteraan sturen om de ergste schade ongedaan te maken, hoewel dat vaak niet helemaal lukt. Maar gelukkig, Whatsapp heeft hier een functionaliteit voor. Je kunt een verstuurd Whatsapp bericht verwijderen. Tenminste, als je er snel bij bent.

Redenen om Whatsapp berichten te verwijderen

Er kunnen allerlei redenen zijn om een oud WhatsApp-bericht ook weer te verwijderen. Om er eens een paar te noemen:

 • Je spellingscorrector heeft op het laatste moment een totaal ongewenst woord gevormd.
  Je ontdekt een enorme spel- of stijlfout.
 • Die pikante foto of dat bijzondere bericht heb je naar de verkeerde persoon gestuurd.
 • In je boosheid heb je wat kort door de bocht gereageerd.
 • Je leest je bericht en je ziet dat het totaal verkeerd opgevat zou kunnen worden.
 • Je kunt hier vast nog wel wat meer bij bedenken.

Hoe kun je een oud Whatsapp bericht definitief verwijderen? bericht verwijderen whatsapp

Voor een Whatsapp chatbericht te verwijderen voor iedereen moet je gebruik maken van de nieuwste versie van Whatsapp en dat geldt ook voor je ontvanger. Als dat zo is dan ga je zo te werk:

[tie_list type=”checklist”]

 • Druk met je vinger op het bericht.
 • Er verschijnt aan de bovenkant een menu met een prullenbak icoontje. Als je hierop drukt, tref je drie opties aan: verwijderen voor mezelf, verwijderen voor iedereen, annuleren. De tweede optie staat er alleen als het betreffende bericht minder dan zeven minuten geleden is verstuurd.
 • Klik op ‘verwijderen voor iedereen’. De inhoud van het betreffende bericht wordt bij iedereen verwijderd. Wat er overblijft, is een melding. Bij jou staat er ‘U hebt dit bericht verwijderd’. Bij de ontvanger(s) zal er komen te staan ‘Dit bericht is verwijderd.’
 • Niet alleen tekstberichten kun je op deze manier verwijderen, maar ook foto’s of video’s.

[/tie_list]

Belangrijk: Whatsapp bericht wissen voor iedereen

Het wissen van een verkeerd Whatsapp bericht voor iedereen kan je een hoop ellende besparen. Het is wel belangrijk dat je dit snel doet, om twee redenen.

 • Op de eerste plaats biedt Whatsapp deze functionaliteit alleen voor berichten die nog geen zeven minuten geleden zijn verzonden. Oude Whatsapp berichten verwijderen, gaat helaas dus niet meer.
 • Op de tweede plaats zijn sommige ontvangers snel en kan een bericht natuurlijk toch al gelezen of bekeken zijn. Het allerbeste werkt het als je vóór je op ‘verzenden’ klikt je bericht nog even naleest, tot tien telt, of de afzender controleert…

WhatsApp; alle instellingen die jij moet weten!

Wil je meer leren over WhatsApp instellingen? We hebben de belangrijkste privacy instellingen beschreven in het artikel WhatsApp; privacy instellingen die jij moet weten’. We hebben hier de belangrijkste ‘WhatsApp statusfuncties‘ uitgelegd. Hier kun je lezen hoe je ‘Blauwe vinkjes kunt uitzetten op WhatsApp‘. Tot slot lees je hier de ‘Nieuwe privacyvoorwaarden van WhatsApp‘ en hier hoe je jezelf kunt ‘Beschermen tegen WhatsApp hackers‘.

Privacy instellingen; social media & applicaties

Gebruik je ook FacebookGoogle, Snapchat of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Meer over dit onderwerp

PC cleaner     Cloudopslag     Office software

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: