Wie zijn de grootste voetballers op social media

Welke voetballers hebben de meeste volgers op social media en welke zijn de meest opvallende? We benoemen uiteraard de grote sterren, maar zoeken ook naar de kleine verrassende voetballers met heel veel volgers. We kijken daarbij naar het aantal volgers op Instagram, omdat dat medium het meest populair is.

Cristiano Ronaldo

Natuurlijk staat Cristiano Ronaldo hoog in deze lijst. De Portugese superster is met Juventus een van de kanshebbers voor de Champions League titel en wil met Portugal nog één keer schitteren op het EK. Het is geen verrassing dat Cristiano Ronaldo er met kop en schouders bovenuit steekt. De sterspeler van Juventus is een ware hit op Instagram en dat levert hem een slordige 245 miljoen volgers op. Dat is ongeveer een derde van Europa, als je naar alle inwoners van ons continent kijkt.

De posts van Ronaldo zijn met name voetbal gerelateerd. Daarmee is hij natuurlijk ook direct een geweldig uithangbord voor de club waar hij speelt. Zo nu en dan zit er ook een reclame tussen zijn posts, waarvoor de Portugees uiteraard dik betaald krijgt.

Overigens is Ronaldo er ook niet vies van om zijn extreem gespierde lijf zo nu en dan te tonen aan zijn volgers. Gekleed in slechts één van zijn eigen boxershorts poseert hij op het strand, in het zwembad of in de gym.

Lionel Messi

Niet alleen op het veld, maar ook op social media is Messi immens populair. Toch moet hij het met bijna 75 miljoen volgers minder doen dan zijn Portugese concurrent. De 170 miljoen volgers van Messi krijgen vooral voetbal posts te zien.

Toen Maradona overleed, toonde de Argentijnse sterspeler uiteraard enkele foto’s met zijn landgenoot. Daarnaast laat Messi zo nu en dan zien hoe geweldig het leven van een voetballer is en komen de kinderen van de Barcelona-speler op zijn account voorbij.

Uiteraard mogen ook bij Messi de posts met advertenties niet ontbreken, want de 100 miljoen euro die hij jaarlijks opstrijkt, moeten toch ergens vandaan komen.

Neymar

Het is niet echt een verrassing dat Neymar de derde speler is in dit lijstje. Met 143 miljoen volgers doet hij het natuurlijk wat minder dan Ronaldo en Messi, maar heeft hij nog altijd een behoorlijk aantal volgers op Instagram.

Ook Neymar laat graag veel voetbalplaatjes zien op zijn account, maar ook de nodige andere kiekjes uit zijn voetballeven mogen niet ontbreken.

Naar verluidt verdient Neymar overigens meer aan zijn Instagram-account dan Lionel Messi.

De drie bovengenoemde spelers hebben met hun persoonlijke account meer volgers dan Real Madrid, het club account met de meeste volgers.

David Beckham

Hij is natuurlijk al een tijdje gestopt, maar David Beckham is nog altijd één van de meest populaire (oud)-voetballers ter wereld. De Britse ster heeft 65 miljoen volgers op zijn account. Dat zijn er wel een stuk minder dan de top drie, maar leveren hem toch een verrassende vierde plek op in deze lijst.

Beckham verdient ook nog eens tonnen met zijn Instagram, en dan hebben we de inkomsten uit zijn eigen bedrijven en die van zijn vrouw Victoria nog niet eens meegeteld.

Zlatan Ibrahimovic

De spits van AC Milan is in elk geval één van de meest spraakmakende spelers op de Europese voetbalvelden en dat is ook terug te zien in het aantal volgers op zijn Instagram.

De Zweedse aanvaller heeft ruim 45 miljoen volgers die genieten van de vele filmpjes die Zlatan online zet. We zien onder andere een reclame tegen corona, een reclame met Volvo en video’s van Zlatan in het zwembad langskomen op het account van de spits.

Het is bekend dat Zlatan nogal vol is van zichzelf, maar blijkbaar kunnen zijn volgers dit wel waarderen. De foto’s die hij met zijn volgers deelt bewijzen dit nog maar eens.

Memphis Depay en andere Nederlanders

De Nederlandse voetballer met de meeste volgers op Instagram is Memphis Depay. Hij komt met zijn negen miljoen volgers echter niet in de buurt van de internationale sterren die hierboven genoemd zijn.

Memphis wordt gevolgd door Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, zijn teamgenoten bij Oranje.

Lieke Martens

En dan willen we nog een speciale vermelding doen van Lieke Martens. De Nederlandse voetbalster met de meeste volgers op Instagram. Met ruim 1,2 miljoen volgers doet de sterspeelster van de Oranje Leeuwinnen het lang niet slecht.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: