Instagram favorites; deel foto’s met jouw favoriete vrienden

Instagram favorites - Instagram favorieten

Instagram doet op dit moment een proef met het delen van foto’s en video’s met een beperkte groep vrienden, ‘Instagram Favorites’ genoemd. Het speelt daarmee in op de toenemende vraag om posts meer privé te houden. Een aantal social media platforms experimenteerde er al mee, maar Instagram lijkt de eerste te zijn die het lukt om daar een effectief en aantrekkelijk systeem voor te ontwikkelen.

Van meer naar minder volgers

De trend om continu een zo groot mogelijk publiek te bereiken lijkt onder Instagram-gebruikers een beetje voorbij. Veel Instagrammers willen meer controle over hun volgers en vaker privéfoto’s onder een selecte groep kunnen verspreiden. Vaak doen ze dat door het aanmaken van meerdere ‘fake Instagram accounts’ (finstagrams) waarin ze meer persoonlijke foto’s en video’s publiceren voor bekenden en vrienden. Of ze verwijderen gepubliceerde posts zodra ze zien dat deze zijn opgepikt door hun favoriete volgers.

Wat is Instagram favorites?

Toch blijken bovenstaande snoeimethodes in de praktijk verre van ideaal omdat het aantal volgers vaak in rap tempo blijft aangroeien. Om te zorgen dat Instagrammers het platform niet uit onvrede gaan verlaten lanceert Instagram nu een favorietenlijst. Hierin kan de gebruiker een groep favoriete volgers aanmaken met wie hij beelden wil delen. Hoewel de lijst onbeperkt kan zijn, ziet Instagram in de tests dat gebruikers gemiddeld zo’n 20 tot 30 leden toevoegen. De feature is nu slechts voor een selecte groep beschikbaar, maar iedereen verwacht dat het spoedig wereldwijd wordt uitgerold.

Hoe werkt Instagram favorites?

Dat over de uitwerking van de favorietenlijst goed is nagedacht valt op door de gebruiksvriendelijke werking voor Instagrammer én volger. Zo merken volgers niet dat ze worden toegevoegd of verwijderd van de voorkeurslijsten. En als ze tot favoriete volger zijn benoemd, zien ze dat aan een subtiel groen icoontje dat bij de ontvangen post verschijnt. Op die manier biedt Instagram favorites niet alleen alle vrijheid om de lijst continu aan te passen, doordat volgers bij een select gezelschap gaan horen, voelen ze zich vaak ook meer betrokken en ontstaat er een gevoel van intimiteit en saamhorigheid.

Instagram heeft als aanvulling dan ook laten weten dat het bedrijf met deze nieuwe toevoeging vooral wil insteken op de versterking van de kwaliteit van sociale netwerken.

Instagram functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Instagram functies, bekijk dan ook onze andere Instagram artikelen. Wil je leren hoe je Instagram op een veilige manier kan gebruiken, volg dan onze praktische instructies in het artikel “Privacy instellingen Instagram”.

Meer artikelen over Instagram

Instagram; stories
Instagram; vragenstickers stories
Instagram; poll maken
Instagram; live stories
Instagram; archiveren

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Meer over dit onderwerp

Beste video editing software

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: