Zo werk jij het fijnst achter je laptop

Een zeurend gevoel in je nek tijdens het werken of vermoeide ogen door het staren naar je beeldscherm. Het zijn maar enkele voorbeelden van de vervelende klachten die voorkomen als je veel achter je laptop zit. Als je druk bezig bent, wil je hier eigenlijk niet over nadenken, maar toch doet lang niet iedereen er wat aan om dit op te lossen. In dit artikel geven wij daarom een aantal tips waardoor jij weer prettig aan het werk kunt. Bovendien sluit je met deze tips je werkdag een stuk meer ontspannen af!

Maak gebruik van laptop-accessoires

Het gebruik van accessoires tijdens het werken wordt steeds populairder, vooral nu de meeste werkzaamheden in de digitale omgeving plaatsvinden. Met alleen al een laptopstandaard en een ergonomische muis kun je eenvoudig een ideale werkplek creëren. Een laptopstandaard zet je stabiel en stevig neer, zodat jij jezelf niet continu hoeft te verschuiven. Een ergonomische muis is speciaal ontworpen om je houding te verbeteren. Bovendien heeft deze muis vaak een aangepaste vorm en een trackball, wat de kans op polsklachten vermindert.

Kijk eens naar je beeldscherminstellingen

Wie veel achter een beeldscherm werkt, herkent het wel: aan het einde van de dag heb je last van droge, vermoeide of geïrriteerde ogen. Door de jaren heen is de schermtijd van mensen flink verhoogd. Gelukkig heb je bij de meeste laptops verschillende opties om het licht van je beeldscherm aan te passen. Hierdoor hoeven je ogen minder inspanning te leveren om het blauwe licht te verwerken.

  • Helderheid: een felle instelling van het licht op je beeldscherm zorgt al snel voor vermoeide ogen. Zorg dus dat je de helderheid zo instelt dat je het beeld goed kunt lezen, maar dat je ogen geen onnodig fel licht hoeven te verwerken.
  • Contrast: niet iedereen leest even goed bij een hoog contrast. Als je een lager contrast instelt is de kans groot dat je comfortabeler naar je scherm kunt kijken. Het is wel belangrijk dat je de letters op het scherm nog makkelijk en snel kunt lezen.
  • Nachtmodus: de nachtmodus is op vrijwel iedere laptop in te stellen. Deze modus zorgt ervoor dat het blauwe licht een stuk geler wordt, wat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine minder verstoort dan blauw licht. Hierdoor val je makkelijker in slaap na een lange dag werken.

Draag een computerbril

Een computerbril is een bril op sterkte waarmee je zowel op leesafstand als op beeldschermafstand  figuren en teksten goed kunt lezen. Hierdoor voorkom je dat je dichter op je beeldscherm gaat zitten en niet over je bureau heen gaat hangen. Verder geeft deze bril je ogen meer rust tijdens het werken. Als je normaal gesproken lenzen draagt, kun je kiezen voor een bril zonder sterkte, maar met blauwlichtfilter glazen. Deze glazen maken het makkelijker voor jouw ogen om het licht van je beeldscherm te verwerken.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: