Facebook ontloopt privacyregels Europese gebruikers

Facebook ontloopt privacyregels Europese gebruikers

Het zal je niet zijn ontgaan, vanaf 25 mei 2018 gelden andere, strengere privacyregels voor bedrijven binnen de Europese Unie. Dat heeft voor bedrijven uiteraard flinke consequenties. Ook bedrijven als Facebook en  LinkedIn krijgen hiermee te maken en nemen bijzondere stappen om gedeeltelijk buiten schot te blijven.

Privacywetgeving

Privacy is een groot goed, dat we zoveel mogelijk willen beschermen. De tijd dat grote bedrijven zomaar allerlei informatie over hun klanten mogen verzamelen ligt straks achter ons. Het verzamelen en bewaren van persoonlijke informatie is aan strikte regels gebonden en bedrijven zullen op de eerste plaats toestemming moeten vragen. Bovendien zullen ze duidelijk moeten maken wat er met de verzamelde informatie gebeurt en moeten klanten de mogelijkheid krijgen hun gegevens te wijzigen en toestemmingen in te trekken.

Facebook

Omdat het hoofdkwartier van Facebook in Ierland is gevestigd en Ierland deel uitmaakt van de Europese Unie zal ook Facebook moeten voldoen aan de nieuwe privacywet. Daar heeft Facebook iets op gevonden: gebruikers die buiten Europa gevestigd zijn zullen vanaf de ingang van de nieuwe wet niet meer onder het Europese kantoor vallen, maar onder het Amerikaanse. Die regels zijn een stuk minder streng. Ook LinkedIn zal een dergelijke stap nemen.

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, GoogleWhatsapp, Snapchat, of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Veilig internetten

Wil je ook meer leren over veilig internetten? Bekijk dan eens ons artikel “10 tips voor veilig internetten! of lees hoe je malwareransomware of identiteitsfraude kan voorkomen. Al onze tips over veilig internetgebruik vind je in de categorie “Veilig internetten”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: