Snap Kaart; kaartweergave met vrienden en verhalen

Snap kaart - Snap Map

Snapchat heeft onlangs een nieuwe feature gelanceerd waarbij de locatie van vrienden en verhalen wordt gedeeld: Snap Kaart. Via een kaartweergave van de wereld kunnen gebruikers inzoomen op deze plekken en direct met de gelokaliseerde persoon een chat openen. Wie op deze wijze niet gevonden wil worden kan deze functie ook uitzetten.

Wat is Snap Kaart?

Snapchat’s nieuwe update is eigenlijk niet nieuw. Het is een applicatie die het Franse bedrijf Zenly al eerder als startup ontwikkelde. Hoewel het door Snapchat officieel niet wordt bevestigd, blijkt Snapchat Zenly tegen een fors bedrag te hebben overgenomen, inclusief de rechten op deze app. Met Snap Kaart wordt de locatie van vrienden en verhalen gedeeld. Via een kaartweergave van de wereld kunnen gebruikers inzoomen op deze plekken en direct met de gelokaliseerde persoon een chat openen. Dit maakt het makkelijker en interactiever.

Hoe werkt Snapchat locatie?

De locaties van vrienden en verhalen staan op een wereldkaart via ‘actionmoji’ aangegeven. Door daarop in te zoomen wordt de locatie geopend en kan een gesprek met de betreffende persoon of groep worden gestart. Het leuke aan de feature is dat populaire plekken in een oogopslag duidelijk zijn. Je ziet dus meteen wat ‘hot & happening’ is bij je vrienden of bij personen die een openbaar profiel hebben. Uiteraard wordt deze locatie, net als de video’s en foto’s die zijn gepost, na 24 uur weer verwijderd.

Video Snap Kaart

Bekijk hieronder een video waarin Snapchat de Snap Map uitlegt!

Snapchat locatie altijd geactiveerd?

Kritische gebruikers hebben wel meteen vraagtekens gezet bij Snap map. Het blijkt namelijk dat de locatie niet alleen wordt getoond bij het posten van een Snap, maar ook als de app Snapchat is geactiveerd. Dat betekent dat je onbedoeld en onbewust je locatie aan het delen kan zijn.

Instellingen wijzigen bij update

In de Snap map update wordt gebruikers wel gevraagd met wie ze de locaties willen delen en regelmatig verschijnt er een herinnering of deze instellingen nog goed staan. Maar er wordt eigenlijk niet duidelijk gemaakt op welke momenten deze signalering wordt verzonden. Uiteindelijk staat dit wel aangegeven bij het instellingsscherm en daar is het ook uit te zetten. Daar verwijst Snapchat als reactie op dit kritiekpunt dan ook naar. Het is dus belangrijk om hier bewust van te zijn bij het activeren van de app, zeker als je graag privé houdt waar je op dat moment bent. Let op, bij een snapchat storing zullen de locaties misschien niet correct worden weergegeven.

Snapchat functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Snapchat functies, bekijk dan ook onze andere Snapchat artikelen:

Snapchat; privacy instellingen
Snapchat; backdrops
Snapchat; multi snap functie
Snapchat; voicefilters

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: