Snapchat Backdrops | Wat is het en hoe werkt het?

Snapchat Backdrops - Wat is Snapchat Backdrops

Om concurrenten bij te kunnen houden blijft Snapchat zich continu vernieuwen. Met gigant Facebook als grootste concurrent ontwikkelt Snapchat vrijwel iedere maand de applicatie om het interessant te houden voor gebruikers. Eerder ontwikkelden ze de Snapchat Spectacles, bij de nieuwste update kun je gebruik maken van Snapchat Backdrops.

Wat is Snapchat Backdrops?

Snapchat Backdrops is de mogelijkheid om achtergronden toe te voegen aan je snap. Je staat als het ware voor een zogeheten green screen, waarbij je je eigen achtergrond kiest. Je kunt uit allerlei kleurrijke patronen kiezen om je foto zo speels mogelijk te maken. Je vindt deze functie aan de rechterkant van je beeld waar het icoon van een schaar staat afgebeeld.

Hoe werkt Snapchat Backdrops?

Wanneer je met je vinger op de schaar tikt kun je aangeven waar de personen staan. Hiermee baken je de achtergrond af. Vervolgens kies je uit verschillende soorten achtergrond. Kies je voor de gekleurde streepjes of passen stippen goed bij je foto? Deze functie is ideaal wanneer je bijvoorbeeld je rommelige woonkamer of keuken niet in beeld wilt hebben.

Video Snapchat Backdrops

Andere functies

Let er echter wel op dat Snapchat Backdrops tot nu toe alleen nog maar bij foto’s te gebruiken is en nog niet bij video’s. Om de applicatie een beetje up to date te houden en om concurrenten zoals Facebook voor te zijn heeft Snapchat nog andere functies ontwikkeld: Snapchat Paperclip en Snapchat Voicefilters.

Snapchat functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Snapchat functies, bekijk dan ook onze andere Snapchat artikelen. Wil je leren hoe je Snapchat op een veilige manier kan gebruiken, volg dan onze praktische instructies in het artikel “Privacy instellingen Snapchat”.

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.