50-plusser bezorgd over online veiligheid

50-plussers bezorgd over veiligheid persoonsgegevens online - veilig internetten

Meer dan de helft van de ouderen boven de 50 jaar vindt dat de eigen persoonsgegevens online niet veilig zijn. Vooral commerciële bedrijven zoals Facebook en Google worden door 52% van de 50-plussers met argusogen bekeken. Identiteitsfraude wordt door een groot deel van de 50-plussers als een reëel gevaar gezien: 49% is hier zeer bezorgd over. Dit en meer blijkt uit een kwantitatief online onderzoek onder 1046 50-plussers van het Nationale 50plus Panel in opdracht van Startpagina.nl.

50-plussers zijn zich bewust van online gevaren

De ondervraagde 50-plussers zitten niet stil en nemen maatregelen om zichzelf online te beschermen. Zeven op de tien deelnemers aan het onderzoek van het Nationale 50plus Panel heeft bijvoorbeeld unieke wachtwoorden voor verschillende accounts. 38% wijzigt bovendien regelmatig de bijbehorende wachtwoorden, maar ook bijvoorbeeld pincodes van bankpassen.

Door de kritische houding van 50-plussers en de informatievoorziening over online veiligheid heeft de ondervraagde groep meer kennis van zaken. Phishing is zo de meest herkende vorm van internetfraude. 52% van de ouderen heeft zelfs met deze vorm van criminaliteit te maken gehad.

Tips om veilig te internetten

Wil je meer leren over veilig internetten? Lees dan ook de artikelen “10 tips voor veilig internetten!”, Hoe voorkom je malware, spyware of een computervirus en wat is een goede virusscanner? of bekijk al onze artikelen over veilig internetgebruik in onze categorie “Veilig internetten”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: