Google producten; zo manage je jouw persoonlijke informatie!

Google producten persoonlijke informatie beheren

Google heeft naam gemaakt met zijn zoekmachine. Daarnaast heeft het veel online producten geïntroduceerd die door miljoenen mensen worden gebruikt. Wanneer je eenmaal Google producten gebruikt, kun je veel meer informatie beheren dan je wellicht in eerste instantie verwacht. We leggen hieronder uit hoe je Google informatie kunt beheren en op eenvoudige wijze kan bewaren.

Waar vind je Google informatie?

Om een overzicht te krijgen van de gebruikte Google producten log je eerst in met je Google account. Klik hier om met jouw Google account in te loggen. Je belandt nu op de hoofdpagina van jouw Google account.

Google producten persoonlijke informatie beheren - account instellingen

Klik vervolgens op ‘Persoonlijke informatie en privacy’. Hiermee kom je terecht in het gedeelte Persoonlijke informatie en privacy dat weer uit verschillende onderdelen bestaat. In dit artikel leggen we de onderdelen ‘Accountoverzicht’ en ‘Uw inhoud beheren’ uit.

Klik in het linker menu op het onderdeel ‘Accountoverzicht’. Het beheer van Google producten bestaat uit drie onderdelen die onder elkaar zijn geplaatst. Door te scrollen navigeer je eenvoudig naar het volgende onderdeel (o.a. ‘Uw inhoud beheren’).

Google producten persoonlijke informatie beheren - menuBekijken hoe u Google gebruikt

Het eerste onderdeel bestaat uit een dashboard dat met een klik kan worden geopend. Op overzichtelijke wijze zie je hier alle Google producten die je gebruikt: van bekende diensten als Gmail, YouTube en Agenda tot nieuwere producten als Google Talk of Play Music. Ook wanneer je gebruik maakt van Google Analytics kan hier een overzicht worden gevonden. In een oogopslag zijn de cijfers van gebruik te zien, bijvoorbeeld hoeveel e-mailconversaties je hebt gehouden. Daarnaast kun je in een derde kolom, per dienst, instellingen opvragen en veranderen. Bij sommige producten is het mogelijk om de privacy instellingen te beheren. Een handige optie is om Google maandelijks een overzicht te laten sturen naar je inbox. Je doet dit door boven in het overzicht een vinkje te zetten.

Uw inhoud kopiëren of verplaatsen

Door het gebruik van Google producten verzamel je veel informatie. Denk aan e-mailadressen, maar ook documenten of foto’s. Google bewaart deze informatie vanzelfsprekend zeer secuur, maar het is altijd handig om hier een kopie van te maken. Dit archief kan ook van pas komen wanneer je besluit om een ander product te gebruiken, denk hierbij aan een adressenbestand wanneer je van mailprogramma verandert. Met de link Archief maken kom je in een overzicht terecht waar alle Google producten zijn opgenomen. Je hoeft nu alleen maar aan te vinken van welke diensten je informatie wil bewaren en vervolgens wordt een archief naar je computer gedownload.

Een vertrouwde beheerder voor uw account toewijzen

Google producten zijn zo in ons leven verweven dat we er haast niet bij stilstaan dat we ze op een gegeven moment niet meer zullen gebruiken. Om verschillende redenen kun je stoppen met het gebruik van Google diensten. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je gegevens wanneer je komt te overlijden? Google geeft de mogelijkheid om inactiviteit op verschillende manieren te beheren. Zo kun je zelf een time-out instellen waarbij gedurende een periode je Google account als inactief wordt beschouwd. Het is mogelijk om een sms te ontvangen die je waarschuwt wanneer de periode bijna afloopt. Een belangrijke optie is het waarschuwen van familie of vrienden wanneer je account na een van te voren ingestelde periode inactief is. Een vertrouwd contactpersoon kan vervolgens over een periode van drie maanden gegevens van jouw account downloaden. In dit deel kun je ook eenvoudig je Google account verwijderen.

Conclusie
Google biedt veel diensten aan die informatie verzamelen. We hebben laten zien dat je zelf controle kunt houden over deze gegevens. Ook al is Google zeer veilig lijkt het geen overbodige luxe om zelf een archief samen te stellen. Dit kan veel tijd en moeite besparen op het moment dat je gegevens nodig mocht hebben.

Bekijk alle Google privacy instellingen:

Alle Google privacy instellingen op een rijtje!
Google privacy instellingen; geschiedenis wissen
Google advertenties; instellingen op basis van jouw interesses
Jouw Google profiel(foto) en naam in advertenties
Ontgooglen; zo ontgoogle jezelf uit Google!

Social media; privacy instellingen op een rijtje

Gebruik je ook Facebook of Twitter? Wil je ook daar zelf bepalen wie welke informatie over jou kan zien? We hebben voor de meest gebruikte social media kanalen de privacy instellingen voor jou op een rijtje gezet. Klik hier om de privacy instellingen van diverse social media kanalen te bekijken.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: