Jouw Google profielfoto en naam in advertenties

Google profielfoto en naam in advertenties

Heb je altijd al fotomodel willen worden? Met Google is dat zo gebeurd. Wanneer jij een profielfoto bij Google+ hebt geüpload en jouw standaard privacy instellingen niet hebt aangepast, dan kan jouw Google profielfoto met jouw naam voorkomen in advertenties.

In dit artikel leggen we uit hoe jij kan voorkomen dat jouw Google+ profielfoto en naam niet in advertenties worden gebruikt.

Hoe werkt het?

Google profielfoto in advertentieWanneer je ingelogd bent bij Google en dan een activiteit onderneemt op één van de Google diensten, zoals een +1 geeft, een recensie schrijft of content deelt, mag Google jouw activiteit weergeven in advertenties met jouw Google+ profielfoto en jouw naam.

Google kan dan de advertentie delen met jouw vrienden, familie, kennissen of personen uit jouw (uitgebreide) Google kringen.

In bovenstaand voorbeeld heeft Katya de Summertime Spa beoordeeld en aangegeven dat het ‘Heerlijk ontspannend’ was. Wanneer jij tot de connecties van Katya behoort en op zoek bent naar een spa zie je onder de advertentie van de Summertime Spa de beoordeling van Katya met haar naam en profielfoto.


Social advertising

Deze vorm van adverteren heet Social advertising. Een advertentie met een aanbeveling van een bekende komt geloofwaardiger over. Consumenten zijn dan eerder geneigd het product aan te schaffen.

Google geeft aan dat aanbevelingen van mensen die je kent nuttig kunnen zijn. Zo kan feedback van bekenden jou tijd besparen en worden de zoekresultaten verbeterd. Klik hier om de uitleg van Google te lezen.

Jouw Google profielfoto in een advertentie verwijderen

KLIK HIER en je belandt direct op de pagina waar je kan aangeven dat jouw Google+ profielfoto en jouw naam niet mag opnemen in advertenties. Als je nog niet bent ingelogd, zal Google+ eerst om je inloggegevens vragen. Scroll naar beneden en vink het vinkje uit zoals aangegeven in onderstaand voorbeeld.

Google profielfoto in advertenties verwijderen

Jouw Google+ profielfoto en naam worden nu niet meer weergegeven in advertenties. Wel mag Google jouw activiteiten, Google+ profielfoto en naam nog gebruiken voor andere promotiedoeleinden zoals aanbevelingen van producten en diensten in bijvoorbeeld jouw zoekopdrachten. Hoe dit werkt kan je bekijken in onderstaande video.

Ben je jonger dan 18 jaar? Google+ zal dan geen gebruik maken van jouw activiteiten, Google+ profielfoto en naam. Wel kan je aanbevelingen van anderen zien in advertenties of andere promotiedoeleinden.

Bekijk alle Google privacy instellingen:

Alle Google privacy instellingen op een rijtje!
Google privacy instellingen; geschiedenis wissen
Google advertenties; instellingen op basis van jouw interesses
Google producten; zo beheer je jouw informatie!
Ontgooglen; zo ontgoogle jezelf uit Google!

Social media; privacy instellingen op een rijtje

Gebruik je ook WhatsApp of Snapchat? Wil je ook daar zelf bepalen wie welke informatie over jou kan zien? We hebben voor de meest gebruikte social media kanalen de privacy instellingen voor jou op een rijtje gezet. Klik hier om de privacy instellingen van diverse social media kanalen te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media voor de laatste tips