De perfecte LinkedIn profielfoto

Wanneer jij op LinkedIn wordt gevonden, dan is het eerste wat opvalt jouw LinkedIn profielfoto, oftewel jouw eerste indruk. Met een open houding wek je vertrouwen en met een natuurlijke glimlach geef je de lezer een goed gevoel. En zoals ze zeggen: je kan maar één keer een eerste indruk maken. Wil je meer weten? Lees dan al onze tips voor een perfecte LinkedIn profielfoto.

LinkedIn Linkedin profielfotoProfielfoto

Wanneer iemand jou tegenkomt op LinkedIn, bijvoorbeeld via de zoekresultaten, via iemand zijn connecties, via een statusupdate of wanneer iemand jouw LinkedIn profiel bekijkt, dan is het eerste wat opvalt jouw profielfoto! Maar wat is nou een goede LinkedIn profielfoto?

Voorwaarden goede LinkedIn profielfoto

Het formaat van een LinkedIn profielfoto is 80 x 80 pixels, wat aan de kleine kant is. Het is daarom belangrijk om herkenbaar in beeld te komen. Het is belangrijk dat jouw gezicht duidelijk zichtbaar is. Op die manier, zien mensen meteen met wie ze eventueel zaken gaan doen.

Bovenstaande LinkedIn profielfoto voorbeelden zijn prima. Let erop: het is belangrijk dat je herkenbaar, professioneel, verzorgd en een open uitstraling hebt. Een open uitstraling zorgt ervoor dat je vertrouwen uitstraalt en van jouw glimlach wordt de lezer ook vrolijk. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet met een leuke collega samenwerken. Dus zeker niet vergeten, jouw natuurlijke glimlach.

Linkedin profielfoto's 3 voorbeelden

De meningen zijn verdeeld over of de gehele foto uit jouw gezicht moet bestaan of dat de nek en een gedeelte van de bovenkleding ook nog is gewenst.Wanneer je kiest om een gedeelte van jouw bovenkleding te laten zien, kies dan kleding die representatief is voor jouw branche. Een bankier draagt wellicht een pak en een reclameman voldoet wellicht met een hip T-shirt.


Geen aanrader

Een logo of vakantiefoto gebruiken als Linkedin profielfoto is niet aan te raden. Een logo komt onpersoonlijk over en via LinkedIn willen we juist relaties met personen creëren. Een vakantiefoto komt niet professioneel over en kan je het beste bewaren voor sociale netwerk sites zoals Facebook.Ebook LinkedIn - Nieuwe baan en ZZP opdrachten

Wil je een nieuwe baan? Wil je meer ZZP opdrachten?

Bedrijven, human resource professionals en recruiters gebruiken LinkedIn om de juiste kandidaten voor vacatures te vinden en de juiste ZZP‘ers voor freelance opdrachten. Maar hoe word jij gevonden via LinkedIn? En hoe richt je LinkedIn zo in dat jij potentiële werkgevers en klanten overtuigt dat jij de juiste persoon bent voor de job? Met ons ebook leer je hoe jij wordt gevonden en hoe jij jezelf zo presenteert dat ze ervaren dat jij de juiste persoon bent voor de job!
Meer informatie

Personal branding op het internet

Wil je meer leren over personal branding op het internet? Lees dan ook de artikelen ‘Personal branding op het internet; iets voor jou?’ en ‘Stappenplan personal branding’ of bekijk al onze personal branding tips in de categorie ‘Personal branding op het internet’.

Mijn online IDentiteit nieuwsbrief


Wellicht vind je onderstaande artikelen interessant

Instagram favorites - Instagram favorieten

Instagram favorites; deel foto’s met jouw favoriete vrienden

Instagram doet op dit moment een proef met het delen van foto’s en video’s met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media voor de laatste tips