De perfecte LinkedIn profielfoto

Wanneer jij op LinkedIn wordt gevonden, dan is het eerste wat opvalt jouw LinkedIn profielfoto, oftewel jouw eerste indruk. Met een open houding wek je vertrouwen en met een natuurlijke glimlach geef je de lezer een goed gevoel. En zoals ze zeggen: je kan maar één keer een eerste indruk maken. Wil je meer weten? Lees dan al onze tips voor een perfecte LinkedIn profielfoto.

LinkedIn Linkedin profielfotoProfielfoto

Wanneer iemand jou tegenkomt op LinkedIn, bijvoorbeeld via de zoekresultaten, via iemand zijn connecties, via een statusupdate of wanneer iemand jouw LinkedIn profiel bekijkt, dan is het eerste wat opvalt jouw profielfoto! Maar wat is nou een goede LinkedIn profielfoto?

Voorwaarden goede LinkedIn profielfoto

Het formaat van een LinkedIn profielfoto is 80 x 80 pixels, wat aan de kleine kant is. Het is daarom belangrijk om herkenbaar in beeld te komen. Het is belangrijk dat jouw gezicht duidelijk zichtbaar is. Op die manier, zien mensen meteen met wie ze eventueel zaken gaan doen.

Bovenstaande LinkedIn profielfoto voorbeelden zijn prima. Let erop: het is belangrijk dat je herkenbaar, professioneel, verzorgd en een open uitstraling hebt. Een open uitstraling zorgt ervoor dat je vertrouwen uitstraalt en van jouw glimlach wordt de lezer ook vrolijk. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet met een leuke collega samenwerken. Dus zeker niet vergeten, jouw natuurlijke glimlach.

Linkedin profielfoto's 3 voorbeelden

De meningen zijn verdeeld over of de gehele foto uit jouw gezicht moet bestaan of dat de nek en een gedeelte van de bovenkleding ook nog is gewenst.Wanneer je kiest om een gedeelte van jouw bovenkleding te laten zien, kies dan kleding die representatief is voor jouw branche. Een bankier draagt wellicht een pak en een reclameman voldoet wellicht met een hip T-shirt.

Geen aanrader

Een logo of vakantiefoto gebruiken als Linkedin profielfoto is niet aan te raden. Een logo komt onpersoonlijk over en via LinkedIn willen we juist relaties met personen creëren. Een vakantiefoto komt niet professioneel over en kan je het beste bewaren voor sociale netwerk sites zoals Facebook.

[adinserter name=”Banner ebook LinkedIn”]

Nog meer tips voor LinkedIn

Wil je meer leren over LinkedIn? Lees dan ook ons artikel over de ‘Privacy instellingen LinkedIn‘ of het artikel voor tips voor je persoonlijke branding ‘LinkedIn tips personal branding‘ of hier hoe je je werkervaring samenvat op je profiel ‘LinkedIn samenvatting werkervaring‘. Andere artikelen over LinkedIn zijn ‘Jezelf onderscheiden op LinkedIn als student‘, ‘Persoonlijke LinkedIn URL maken‘ en ‘LinkedIn aanbevelingen vaardigheden‘. Je netwerk vergroten op LinkedIn? Leer hier hoe je ‘Netwerk opbouwt op LinkedIn‘ en het ‘delen van kennis op LinkedIn‘ gaat.

Meer over dit onderwerp

Deepfake     HR software     Marketing software

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: