Personen toevoegen aan Instagram Live video

Instagram Live Video

De van Facebook bekende ‘live’-functie is nu ook beschikbaar op Instagram! Instagram Live is dé manier om grote gebeurtenissen of kleine momenten in je leven live te delen met vrienden en familie. Zo kan je zus in Australië toch op je verjaardag komen, of hang je lekker op de bank met je vriendin, allebei in je eigen huis! Het is ook mogelijk om vrienden toe te voegen aan je live-video, zodat je direct contact hebt.

Wat is Instagram Live video?

Instagram Stories ken je waarschijnlijk al. Daarmee zet je een foto of video een dag lang online. Instagram Live video is een nieuwe optie binnen Stories. Daarmee kun je een video live streamen. Je neemt de video op en op hetzelfde moment wordt deze online gezet.

Hoe voeg je personen toe aan Instagram Live video?

Het toevoegen van personen is heel eenvoudig. Tik op het icoontje rechts onderin: de dubbele smiley’s. Er verschijnt dan een overzicht van wie er aan het kijken is. Tik op de persoon van je keuze en tik op ‘toevoegen‘. Wanneer je gast erbij komt, splitst het scherm zich in tweeën. Het is een super leuke manier om samen tijd door te brengen! Op dit filmpje zie je nog uitgebreider hoe het moet.

Je kunt je ‘gast‘ op elk moment verwijderen en een ander toevoegen en hij/zij kan zelf ook stoppen op elk gewenst moment. Wanneer je live streaming stopt, kun je besluiten of je de video wilt delen of verwijderen.

Hoe kun je een Instagram Live video van een ander zien?

Natuurlijk wil jij ook de live video’s van je vrienden zien. Zodra iemand uit je volgerslijst live gaat, zie je twee cirkeltjes in je Stories-balk. Je kunt er dan op tikken om te kijken, maar ook deze ‘liken‘ of een opmerking plaatsen.

Instagram functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Instagram functies, bekijk dan ook onze andere Instagram artikelen. Wil je leren hoe je Instagram op een veilige manier kan gebruiken, volg dan onze praktische instructies in het artikel “Privacy instellingen Instagram”.

Meer artikelen over Instagram

Instagram; stories
Instagram; vragenstickers stories
Instagram; poll maken
Instagram; archiveren

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Meer over dit onderwerp

Beste video editing software

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: