Snapchat Custom Stories: wat is het en hoe werkt het?

Snapchat Custom Stories - Hoe werkt Snapchat Custom Stories

Chat- en foto-applicatie Snapchat laat gebruikers met een nieuwe update gezamenlijk stories maken. Vanaf volgende week maakt de applicatie het mogelijk om met vrienden, collega’s of familieleden die op een bepaalde locatie zijn gezamenlijk een story te maken. Tot nu toe kon je als gebruiker alleen je eigen video’s maken en uploaden.

Wat is Snapchat Custom Stories?

Snapchat Custom Stories is een nieuwe vorm van delen. Waar Snapchat het eerder moet hebben van foto’s en video’s met filters moet het bedrijf zich blijven ontwikkelen nu ook andere bedrijven met dergelijke applicaties en toepassingen zijn gekomen. Met Snapchat Custom Stories weten ze zich wederom te onderscheiden van de rest: met de nieuwe ontwikkeling kunnen gebruikers samen met hun vrienden een custom story maken.

Hoe werkt Snapchat Custom Stories?

Het maken van een custom story is eenvoudig: je maakt net als gewoonlijk een story van een aantal seconden. Je klinkt vervolgens op versturen, daar kies je voor een eigen gemaakte ‘geotag’ (dus een locatie) en nodig je vrienden uit met wie je een story wilt maken. Vervolgens kunnen deze vrienden ook hun eigen snaps uploaden in deze gezamenlijke story. Deze stories verschijnen vervolgens in de lijst waar ook de verhalen van de individuele gebruikers staan. Dat betekent dat ze net als de andere verhalen na 24 uur verwijderd worden.

Video Snapchat Custom Stories; hoe werkt het?

Snapchat Custom Stories voor je vriendengroep

Iedere gebruiker van Snapchat kan drie custom stories tegelijkertijd beheren en aanvullen. Je kunt er dus voor kiezen om tijdens een familiedag een gezamenlijke story te maken met familieleden, maar je kunt ook tijdens een langere trip of vakantie een custom story aanmaken om zo de thuisblijvers op de hoogte te houden van jullie reis. Natuurlijk kun je hierbij ook de welbekende Snapchat filters toepassen.

Snapchat functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Snapchat functies, bekijk dan ook onze andere Snapchat artikelen:

Snapchat; privacy instellingen
Snapchat; backdrops
Snapchat; multi snap functie
Snapchat; snap kaart
Snapchat; voicefilters

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: