Een veilig Twitter account in 4 stappen

Een veilig Twitter account in 4 stappen

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven! Een tweet over je favoriete restaurant, een bericht over een zakelijke mijlpaal of een klacht bij je mobiele provider; met Twitter breng je die berichten in een handomdraai de wereld in.

Het is goed om stil te staan bij de vraag wie deze berichten kan lezen en belangrijker nog; of deze berichten ooit nog verwijderd kunnen worden. De standaard Twitter privacy instellingen zorgen ervoor dat al jouw tweets openbaar zijn. Openbare tweets kunnen niet meer worden afgeschermd en blijven dus altijd voor iedereen zichtbaar.

Scherp jouw Twitter instellingen aan door deze 4 simpele stappen te volgen!
1. Openbare of afgeschermde tweets: de verschillen.
2. Twitter instellingen aanpassen, waaronder privacy.
3. Twitter koppelen aan Facebook.
4. Applicaties die gekoppeld zijn aan Twitter.

Stap 1: Openbare of afgeschermde tweets

Op Twitter heb je de keuze of jouw tweets openbaar of afgeschermd zijn. Afgeschermd klinkt een stuk veiliger, alleen brengt dit ook beperkingen met zich mee. Hieronder vind je de verschillen, zodat jij kan kiezen wat het beste bij jou past!

Openbare tweets

Twitter account: openbare Tweets Openbare tweets zijn zichtbaar voor iedereen, ongeacht of iemand een Twitter account heeft.

Bij een openbare tweets kan dus iedere internetgebruiker jouw tweets vinden, lezen, re-tweeten en beantwoorden. Andere Twitteraars hoeven in dit geval niet eerst goedkeuring van jou te krijgen om deze acties uit te voeren. Tweets vinden en lezen lijken in deze beschrijving nogal op elkaar. Er zit alleen een wezenlijk verschil in. Openbare tweets zijn namelijk ook vindbaar voor zoekmachines zoals Google.

Wanneer jij bijvoorbeeld een tweet plaats over jezelf als marketing specialist kan het in je voordeel werken dat Google deze tweet kan vinden wanneer een internetgebruiker naar een marketing specialist zoekt. Het kan ook nadelig voor je uitpakken. Bijvoorbeeld wanneer jij na een flinke avond stappen een niet zo voordelige foto van jezelf op Twitter plaatst en jouw potentiële nieuwe baas jouw naam opzoekt in Google. De gevolgen kan je zelf inschatten!

Afgeschermde tweets

Twitter account: afgeschermde tweets Afgeschermde Tweets zijn alleen zichtbaar voor Twitteraars die jij hebt goedgekeurd. Dit zorgt ervoor dat niet goedgekeurde Twitteraars jouw tweets niet kunnen vinden, lezen, re-tweeten of beantwoorden.

Bij afgeschermde tweets geldt ook dat jouw antwoorden op tweets van Twitteraars die jij geen permissie hebt gegeven om je te volgen, niet zichtbaar zijn voor deze Twitteraars. Zij hebben tenslotte geen permissie om jouw tweets te lezen en een antwoord wordt ook gezien als een van jouw tweets.

Een potentiële nieuwe klant waar jij geen Twitter-connectie mee hebt zal daarom niet jouw antwoord op zijn vraag naar een marketing specialist kunnen lezen.

Op basis van deze kennis is het goed om te beslissen hoe belangrijk het voor jou persoonlijk of voor jouw werkzaamheden is om openbare of afgeschermde tweets te versturen!

Instellingen openbare of afgeschermde tweets

Log in met jouw Twitter account. Klik op het Instellingen Twitter account  icoontje rechts bovenaan op de website. Klik op ‘Instellingen’ en je komt op de pagina ‘Account instellingen’. Aan de linkerkant vind je een menu met verschillende onderdelen zoals ‘Account’, ‘Beveiliging en privacy’ en ‘Wachtwoord’. Kies hier de optie ‘Beveiliging en privacy’. Scroll vervolgens naar het onderdeel privacy en vink het selectievinkje Tweetprivacy aan om jouw tweets af te schermen.

Twitter account - Tweets afschermen

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, FacebookGoogle, Whatsapp of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Gerelateerd

Beste cloudopslag     Beste PC cleaner     Beste VPN

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: