Twitter koppelen aan Facebook

[toggle title=”Een veilig Twitter account in 4 stappen” state=”open” ]1. Openbare of afgeschermde tweets | 2.Twitter (privacy) instellingen aanpassen | 3. Twitter koppelen aan Facebook | 4. Twitter applicaties koppelen[/toggle]

Twitter koppelen aan Facebook Wanneer je zowel een Twitter account als een Facebook account hebt en het liefst op beide media dezelfde berichten wilt posten, dan kun je jouw Twitter account koppelen aan Facebook. Je geeft Twitter hiermee toestemming om al jouw tweets eveneens op je Facebook pagina te plaatsen.

Wat de voor- en nadelen hiervan zijn en hoe je Twitter koppelt aan Facebook, lees je in dit artikel.

Stap 3: Twitter koppelen aan Facebook


Voordelen Twitter koppelen aan Facebook

Een voordeel is dat je een bericht maar op één plek hoeft te plaatsen en deze ook automatisch wordt gedeeld op jouw Facebook profiel. Dit kan handig zijn als jij bijvoorbeeld zakelijk één kortingsactie direct via beide media wilt verspreiden. Er is een kans dat niet iedereen die jou via Facebook volgt je ook volgt via Twitter.

Met deze simpele optie kun je dus meer mensen bereiken, zonder dubbel werk te hoeven doen.

Nadelen Twitter koppelen aan Facebook

Twitter koppelen aan Facebook heeft ook zijn nadelen. Het kan zijn dat je met Twitter in contact staat met een andere doelgroep dan met jouw Facebook pagina. Je moet je dus afvragen of jouw Twitter berichten ook relevant zijn voor jouw Facebook vrienden.

Het kan ook zijn dat er een overlap zit tussen jouw Twitter volgers en Facebook vrienden. Voor deze groep geldt dat zij een bericht meerdere keren zullen zien. Dit kan opdringerig overkomen, zeker wanneer het gaat om commerciële boodschappen.

Daarnaast betekent het ook wanneer je een discussie op Twitter start, je dezelfde discussie ook automatisch op Facebook start, wat betekent dat de discussie versnipperd wordt over beide mediums.

Kortom vraag je dus eerst af of Twitter koppelen aan facebook voor jouw voordelig is of niet, voordat je jouw Twitter account koppelt aan Facebook.

Uitleg Twitter koppelen aan Facebook

1. Log in met jouw Twitter account. Klik op het  icoontje rechts bovenaan op de website en kies de optie ‘Profiel bewerken’. Twitter koppelen met Facebook

2. Scroll naar beneden en klik op de knop ‘Verbinden met Facebook’.

3. Wanneer je nog niet bent ingelogd met jouw Facebook account, wordt er gevraagd om in te loggen met jouw Facebook account.

4. Klik op ‘Toestaan’ om de koppeling tussen beide sociale media te accepteren.

5. Selecteer vervolgens linksonder in het scherm wie van jouw Facebook vrienden je tweets op je Facebook-prikbord kunnen zien. De keuzes zijn: ‘Iedereen’, ‘Vrienden’, ‘Alleen ik’, ‘Aangepast’. Deze instellingen staan standaard op ‘iedereen’ dus let hier goed op!

6. Je tweets worden nu automatisch op het Facebook-prikbord van je profiel geplaatst en daarbij wordt je gebruikersnaam ook weergegeven. De antwoorden op tweets worden niet op Facebook geplaatst.

Facebook koppeling verwijderen

In het onderdeel ‘Profiel’ kun je de koppeling tussen Twitter en Facebook ook weer ongedaan maken.

Twitter koppeling met Facebook verwijderen

Wanneer je de koppeling met Facebook verbreekt wordt de eerder gepubliceerde informatie niet verwijderd. Ook berichten die je verwijderd op jouw Twitter tijdlijn blijven zichtbaar op jouw Facebook pagina.

Wil je meer tips lezen over hoe jij jouw Twitter account veilig kan instellen? lees dan ook de artikelen ‘Openbare of afgeschermde tweets’ ‘Twitter (privacy) instellingen aanpassen’  en ‘Twitter applicaties koppelen’.

Andere Facebook artikelen

Facebook; privacy instellingen
Facebook; foto’s privacy instellingen
Facebook; foto verwijderen
Facebook; vind-ik-leukknop
Facebook; reactieknoppen
Facebook; alternatieven
Facebook; nieuwsoverzicht voorkeuren
Facebook; tag verwijderen uitschakelen
Facebook; berichten verwijderen

Heb je aanvullingen op bovenstaand artikel of heb je andere tips voor ons? Laat dan een bericht achter en help ons deze website completer te maken.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: