Facebook Live: wat is het en hoe werkt het?

Facebook Live - Wat is Facebook Live - Hoe werkt Facebook Live

Met Facebook live kan je live jouw momenten uitzenden aan jouw Facebook vrienden. Je kunt deze functie vergelijken met de populaire applicatie Periscope, waarmee gebruikers reeds jaren live video kunnen uitzenden naar hun volgers en/of vrienden op Twitter. Met deze functie wil Facebook het medium nog een stapje persoonlijker maken.

Wat is Facebook Live?

Facebook Live is zoals de naam het al zegt een live functie van het sociale medium Facebook. Waar je eerder alleen video’s achteraf kon delen is het nu mogelijk om dat op het moment zelf te doen. Andere media waarmee dat vandaag de dag mogelijk is zijn onder andere Instagram en Periscope. Jij kiest zelf een leuk moment uit waarmee je live wilt gaan, drukt op de live knop in de applicatie en je vrienden kunnen meekijken naar wat jij beleeft op dat moment.

Hoe werkt Facebook Live?

Het gebruik van Facebook Live is eenvoudig. Ga naar de applicatie van Facebook, klik op het beginscherm en ga vervolgens naar “wat ben je aan het doen”. Via daar kun je de live functie openen. Je kunt van tevoren nog aanpassen wie je live story kan bekijken: worden het alleen je vrienden of wil je je video met de hele wereld delen? Het is verstandig om goed te kijken naar je publiek en de inhoud van je video.

Video Facebook Live; hoe werkt het?

Waar is Facebook Live handig voor?

Facebook Live is een leuk extraatje op de mogelijkheden van Facebook. Het delen van live video’s geeft een extra dimensie en een persoonlijke touch aan je persoonlijke pagina op het medium. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de functie wanneer je op reis bent en een mooie plek wilt laten zien, wanneer je bij een concert bent, wanneer je een bruiloft wilt delen met een aantal vrienden of andere mooie momenten.

Andere Facebook artikelen

Facebook; privacy instellingen
Facebook; foto’s privacy instellingen
Facebook; foto verwijderen
Facebook; vind-ik-leukknop
Facebook; reactieknoppen
Facebook; alternatieven
Facebook; nieuwsoverzicht voorkeuren
Facebook; tag verwijderen uitschakelen
Facebook; berichten verwijderen

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: