Jimdo review; onze ervaring met Jimdo

Jimdo review - Jimdo review website bouwer - websitebouwer

Klik hier om de Jimdo website bouwer gratis uit te proberen.

In ons Jimdo review bekijken we de belangrijkste features en delen wij onze ervaring.  Wil je een website maken, dan is Jimdo vrijwel de bekendste website bouwer op dit moment. Deze online service is zo opgezet dat je er snel mee aan de slag kunt, zonder dat je er enige programmeerkennis of creativiteit voor nodig hebt. Een website maken via Jimdo kan al gratis. En of het nu om een professionele online presentatie gaat, je wilt bloggen of hebt plannen voor een webwinkel, het kan allemaal. Compleet met geavanceerde SEO en social media koppelingen om de webpagina’s hoog in de zoekmachines te laten ranken.

Jimdo review

Wat Jimdo als website bouwer zo toegankelijk maakt, is dat je een website creëert op basis van een voorbeeld. Je hebt daarbij keuze uit tientallen professionele ontwerpen. Is zo’n design helemaal naar je zin, dan laat je het zo. Maar je kunt per template ook flink wat aanpassingen doen om alles meer naar je smaak te maken. De hosting van de site is bij Jimdo ook meteen geregeld. Dat is makkelijk, want behalve van een domeinnaam ben je direct verzekerd van up-to-date onderhoud en beveiliging van je website.

Welke websitepakketten biedt Jimdo aan?

[tie_list type=”checklist”]

  • Free (gratis): je publiceert onder een .jimdofree domeinnaam, hebt jimdo reclame onderaan de pagina’s en beperkte functies in opslag, bandbreedte, opmaak, bloggen, webwinkel en SEO. Ideaal om Jimdo als website bouwer uit te testen.
  • Pro: je hebt een eigen domeinnaam, geen reclame en meer opslagcapaciteit, bandbreedte, functies en support dan bij de Free versie.
  • Business: hierbij profiteer je van onbeperkte bandbreedte en opslag. Deze versie heeft ook vrij uitgebreide webwinkelopties, functies, support en meer SEO optimalisatie mogelijkheden.
  • Platinum: geschikt voor een professionele website met maatwerk ondersteuning in ontwerp en beheer. Deze versie van de Jimdo website bouwer is vooral geschikt voor zzp-ers en mkb-ers die vrijwel geen omkijken naar hun site willen hebben.

[/tie_list]

De betaalde pakketten lopen in prijs op van 5 tot 25 euro per maand.

Juiste opmaak voor smartphone en tablet

In deze review hebben we ook responsiveness bekeken, oftewel hoe oogt de website op diverse apparaten. Sterk aan Jimdo is dat al je social media koppelingen zoals twitter, Facebook, Pinterest en Google+ direct kunnen worden geïntegreerd en de pagina’s compleet responsive zijn; ze passen zich automatisch aan op ieder type tablet en smartphone. Tijdens het editen kun je bovendien ‘live’ meekijken hoe het resultaat er op verschillende mediadragers uitziet.

Makkelijk is ook dat je eenvoudig kunt switchen tussen templates, zelfs als je al een aantal veranderingen in tekst, menu en indeling hebt aangebracht. Heb je wat programmeerkennis, dan is het mogelijk via html en CSS nog extra aanpassingen te doen.

Nog sneller online met Jimdo Dolphin

Ga je met de Jimdo website bouwer aan de slag, dan kun je ook kiezen voor Jimdo Dolphin. Dit is een tweede editor waarmee je nog sneller een site samenstelt. Hierbij legt een online assistent je een aantal vragen en keuzes voor op basis waarvan jouw template in kleur, sfeer, indeling en achtergrond wordt klaargezet. Je hoeft alleen nog maar wat teksten en eventueel de afbeeldingen aan te passen om live te gaan. Het is ideaal als je eigenlijk maar een of twee pagina’s nodig hebt. Meer daarover weten? Lees dan ook ons uitgebreide Jimdo review over de Dolphin website bouwer.

Hoe werkt de standaard Jimdo website bouwer?

Wil je een uitgebreide website, bloggen of een webwinkel openen, dan kom je vanzelf uit op de standaard Jimdo website bouwer. Nadat je een template hebt gekozen, zijn vrijwel alle elementen op de pagina aan te passen in kleur en opmaak. Of je kunt ingeladen foto’s op maat snijden en verfraaien. Jimdo bevat wat dat betreft veel mogelijkheden. Met een paar muisklikken heb je ook de complete indeling gewijzigd en nieuwe elementen zoals fotoalbums, embedded video’s, tabellen, knoppen, gastenboeken en social media links toegevoegd. Bovendien hoef je voor het aanpassen van de verschillende pagina’s het template niet te verlaten; je klikt op het betreffende menu-item en je komt vanzelf op de juiste pagina om die te editen.

Jimdo video

https://vimeo.com/103115914

[button color=”orange” size=”big” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo gratis uit[/button]

 

Zelf een webwinkel opzetten

Ook de webwinkelmodule van de Jimdo website bouwer is vrij geavanceerd. Je kunt eenvoudig per product de presentatie aanpassen, betalingen regel je o.a. via PayPal, iDeal, creditcard en Bancontact/Mister Cash, en er zijn ook kortingscodes voor klanten in te stellen. De mogelijke betaalmethodes en het totaal aantal productitems per webwinkel is wel afhankelijk van de gekozen Jimdo-licentie.

Ons Jimdo review: voor- en nadelen Jimdo website bouwer

Jimdo is beslist een goed pakket waarmee je bovendien veel kanten op kunt. De resultaten zien er professioneel en eigentijds uit, er is genoeg keuze aan templates en je hebt allerlei mogelijkheden om de opmaak helemaal naar je zin te maken. Vanzelfsprekend bevat het niet die honderden features die bijvoorbeeld WordPress, Magento en Drupal bieden, maar dat is ook niet de achterliggende opzet van deze website bouwer. Vooral starters en kleine MKB-ers die snel online willen doen er hun voordeel mee. Hoe professioneel het resultaat oogt is wel afhankelijk van wat je zelf aan beeld, tekst en video toevoegt, dus besteed daar voldoende aandacht aan.

Jimdo review van Sam

Bij Jimdo kun je verder rekenen op uitgebreide handleidingen, blogs met voorbeelden en vriendelijk online support. Ook is het handig dat je de site kunt aanpassen met je smartphone, daarvoor is een gratis iOS/Android app te downloaden.

Gratis Jimdo account aanmaken

Zelf de Jimdo website bouwer proberen? Een free-account aanmaken kost niets en je kunt er meerdere websites op maken. Zo test je op je gemak alle verschillende functies. Zo’n account is later altijd naar een betaalde versie te upgraden of te verwijderen als je er niet mee verder gaat.

[button color=”orange” size=”big” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo gratis uit[/button]

Meer reviews…

De Jimdo website bouwer is dus een hele goede keuze om zelf een website te maken! Maar wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze reviews over de website bouwers van Weebly en Wix.

Website zelf maken of laten maken?

Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Om meer te leren over de voor- en nadelen van zelf een website maken of een website laten maken, lees dan de artikelen “Website laten maken” en “Zelf een website maken”.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet?

Lees dan ook de artikelen “Waarom je jouw voor- en achternaam op het internet moet beschermen”, “Wat is personal branding?”, “Stappenplan personal branding” of bekijk alle tips in de categorie “Personal branding”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: