Wix review; onze ervaring met Wix

Wix review - Wix review website bouwer - websitebouwer

Klik hier om de Wix website bouwer gratis uit te proberen.

Met de Wix website bouwer kun je op een eenvoudige manier en zonder veel digitale kennis een mooie website bouwen. Ideaal voor kleine ondernemers, want met weinig middelen heb je een fantastisch resultaat, ook op mobiele apparaten! Je hoeft er geen codetaal voor te leren, want voor het opzetten van de site maak je gebruik van de handige drag & drop editor. In deze Wix review vertellen we je er meer over.

Wat is de Wix website bouwer?

Wix is een gratis website bouwer waarmee je zelf op een eenvoudige manier je website maakt. Je kunt er zolang je wilt gratis gebruik van maken. Je krijgt daarmee de beschikking over een professionele hosting, honderden templates en een onbeperkt aantal pagina’s. Wil je meer, bijvoorbeeld je eigen domeinnaam en uitgebreide, professionele functies, dan kun je upgraden naar een premium pakket. Er zijn vijf verschillende pakketten:

[tie_list type=”checklist”]

 • Connect Domain: het eenvoudigste pakket waarbij advertenties voor Wix worden weergegeven. (1 GB bandbreedte, 500 MB opslagruimte, koppel domein, premium ondersteuning, prijs €4,08 per maand)
 • Combo: een pakket voor persoonlijk gebruik zonder advertenties (2 GB bandbreedte, 3 GB opslagruimte, koppel domein, premium ondersteuning, eigen favicon, prijs €8,25)
 • Unlimited: het pakket dat het meest gekozen wordt door ondernemers en freelancers, (onbeperkte bandbreedte, 10GB opslagruimte, eigen domein, premium ondersteuning, eigen favicon, app Form Builder – t.w.v. € 48, App Site Booster – t.w.v. € 60, prijs €12,42)
 • eCommerce: zeer geschikt voor kleine bedrijven en online shops (onbeperkte bandbreedte, 20GB opslagruimte, eigen domein, premium ondersteuning, eigen favicon, pp Form Builder – t.w.v. € 48, webshop, prijs €16,17)
 • Vip: het meest uitgebreide pakket, voor de wat grotere ondernemingen (onbeperkte bandbreedte, 20GB opslagruimte, eigen domein, premium ondersteuning, eigen favicon, pp Form Builder – t.w.v. € 48, webshop, 10 e-mail campagnes per maand, website analyse, prijs €24,50)

[/tie_list]

[button color=”orange” size=”big” link=”https://wixstats.com/?a=2850&c=1880&s1=” icon=”” target=”true”]Probeer Wix gratis uit![/button]

Hoe werkt de Wix websitebouwer?

Met Wix kun je zelf een website maken. Ook als je geen technische kennis en/of vaardigheden hebt. Om te starten maak je eerst een account aan. Vervolgens kies je een categorie en daarna een template. Daarna begint het bewerken: je maakt je website persoonlijk en past het aan jouw wensen aan door gebruik te maken van de drag & drop editor. Eigenlijk wijst het zich helemaal vanzelf. Zo simpel is het. Ben je tevreden over het resultaat, dan sla je de wijzigingen op en publiceer je de site.

Video Wix website maker

https://youtu.be/Dzu_bpCcfuA

Wat zijn de voor- en nadelen van de Wix website bouwer?

Een recensie is natuurlijk niet compleet zonder een overzicht met de voor- en nadelen. Wij hebben de Wix websitebouwer uitgebreid uitgetest en vonden het een prettig systeem met een mooi resultaat. Maar het is wel een websitebouwer die vooral gericht is op mensen die op een gemakkelijke wijze een niet al te ingewikkelde website op willen zetten. Het is lastig om later wijzigingen aan te brengen, juist omdat er geen codetaal wordt gebruikt. Dat levert dus wel een grote technische beperking op. Voor beginners is dit uiteraard totaal geen probleem, maar gevorderden zullen misschien liever een websitemaker kiezen waarbij er wél van een codetaal gebruikt wordt en CSS codes aangepast kunnen worden. Een ander nadeel is dat wanneer je ondersteuning nodig hebt, dit vooral in het Engels beschikbaar is. Voor de meeste mensen is dit echter geen probleem.

Voordelen Wix website bouwer

[tie_list type=”thumbup”]

 • Zeer veel, erg mooie templates
 • Drag & Drop editor die het systeem zeer gebruiksvriendelijk maakt
 • Groot aanbod aan tools en externe applicaties via de App Market

[/tie_list]

Nadelen Wix website bouwer

[tie_list type=”thumbdown”]

 • Technisch beperkt doordat CSS aanpassingen zeer moeilijk zijn
 • Ondersteuning is in het Engels
 • Wanneer je eenmaal een template hebt gekozen, kun je deze niet meer veranderen

[/tie_list]

Onze Wix review en conclusie

Als kleine ondernemer, freelancer of bijvoorbeeld als kunstenaar, heb je behoefte aan een goed systeem, dat gemakkelijk in gebruik is en niet te duur is. Wix websitemaker voldoet aan al die eisen. Met Wix ben je wel wat beperkter in je mogelijkheden qua veranderen. Zoals gezegd kun je de template later niet wijzigen en kun je ook niks met CSS. Daar tegenover staat dat wanneer je vooraf goed bepaalt wat je wilt, je op een snelle, gemakkelijke en goedkope wijze een fantastisch resultaat creëert!

Wij adviseren daarbij om Wix eerst eens gratis uit te proberen, zodat je ontdekt of het systeem bij je past of niet. Wil je verder met dit systeem? Dan adviseren we je op zijn minst het unlimited pakket te kiezen. Daarmee heb je enorm veel mogelijkheden, een eigen domeinnaam en wordt je niet gehinderd door advertenties.

[button color=”orange” size=”big” link=”https://wixstats.com/?a=2850&c=1880&s1=” icon=”” target=”true”]Probeer Wix gratis uit![/button]

Meer reviews…

De Wix website bouwer is dus een hele goede keuze om zelf een website te maken! Maar wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze reviews over de website bouwers van Weebly en Jimdo.

Website zelf maken of laten maken?

Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Om meer te leren over de voor- en nadelen van zelf een website maken of een website laten maken, lees dan de artikelen “Website laten maken” en “Zelf een website maken”.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet?

Lees dan ook de artikelen “Waarom je jouw voor- en achternaam op het internet moet beschermen”, “Wat is personal branding?”, “Stappenplan personal branding” of bekijk alle tips in de categorie “Personal branding”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: