Weebly review; onze ervaring met Weebly

Weebly review - Weebly review webite bouwer - websitebouwer

Klik hier om de Weebly website bouwer gratis uit te proberen.

Een eigen website is al lang niet meer uitsluitend weggelegd voor webwinkels, bedrijven en verenigingen. Ook als je persoonlijke verhalen of informatie over een hobby wilt delen is een website een uitstekend middel. Is het moeilijk om een eigen website te bouwen? Welnee, met het juiste gereedschap is het een fluitje van een cent. Met de Weebly website bouwer, bijvoorbeeld. In deze Weebly review bekijken we de mogelijkheden.

Wat is de Weebly website bouwer?

Als je eenmaal gekozen hebt om zelf een website te bouwen, dan is de Weebly websitebouwer een uitstekende tool om mee te werken. Met dit gereedschap bouw je een professioneel ogende site. Technische kennis heb je er niet voor nodig, alles wat je nodig hebt kun je eenvoudig in een menu aan de linkerkant van je scherm selecteren. Je sleept de elementen waar je ze hebben wil en uiteraard kun je teksten en afbeeldingen eenvoudig wijzigen. Je kunt zo zelfs formulieren aan je site toevoegen.

Welke websitepakketten biedt Weebly aan?

Wie met Weebly gaat werken heeft de keuze uit een aantal pakketten, met verschillende mogelijkheden en prijskaartjes. We zetten ze hier even op een rijtje.

[tie_list type=”checklist”]

  • Free: het instappakket is gratis. Je zult wel genoegen moeten nemen met een Weebly-reclame in de voettekst en ook een eigen domeinnaam is hierbij niet mogelijk.
  • Starter: In dit pakket heb de mogelijkheid om advertenties te verwijderen en is een eigen domeinnaam mogelijk. Dit pakket is ideaal voor de minder grote projecten. Voor dit pakket betaal je €7,- per maand.
  • Pro: In dit pakket komen er meer professionele functies bij, zoals bijvoorbeeld video- en audioplayers. Bovendien kun je gebruik maken van telefonische ondersteuning. Per maand betaal je voor dit pakket €11,-.
  • Business: Dit pakket, waarvoor je per maand €23,- betaalt, voorziet in het bouwen van een webwinkel.
  • Performance: Ook dit is een pakket dat gericht is op de zakelijke markt, met extra commerce-functies. Hiermee is dit pakket, waarvoor je per maand €33,- betaalt, geschikt voor grotere webshops.

[/tie_list]

Al deze pakketten zijn verkrijgbaar in maand en jaarabonnementen, de hier genoemde maandprijzen zijn gebaseerd op een betaling per jaar. Betaal je per maand, dan liggen de prijzen wat hoger.

[button color=”orange” size=”big” link=”https://shareasale.com/r.cfm?b=499410&u=986961&m=37723&urllink=&afftrack=” icon=”” target=”true”]Probeer Weebly gratis uit![/button]

Hoe werkt de Weebly website bouwer?

De websitebouwer werkt uiterst eenvoudig. In het menu aan de linkerkant kun je een keuze maken uit sjablonen die je als basis voor je site kunt gebruiken. Daar voeg je uit het menu elementen aan toe zoals afbeeldingen, tekstvakken en dergelijke. Uiteraard kun je in de gekozen elementen eenvoudig eigen teksten en afbeeldingen plaatsen. Het is goed om te weten dat de mogelijke sjablonen responsive zijn, zodat ze ook op een telefoon of tablet mooi in beeld komen. Eventueel kun je in de app-winkel heel eenvoudig extra functies aan je website toevoegen. Voor wie de technische kennis wel heeft en de site nog meer naar de eigen hand wil zetten is er de mogelijkheid om in de broncode van de site wijzigingen aan te brengen. Noodzakelijk zal dat in de meeste gevallen overigens niet zijn.

Video Weebly website bouwer

Wat zijn de voor- en nadelen van de Weebly websitebouwer?

Om met de nadelen te beginnen: Weebly heeft geen Nederlandse ondersteuning en een eventuele online winkel is niet geschikt om in Europa te gebruiken. Bovendien zul je voor een e-mailaccount extra in de buidel moeten tasten. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om elders een e-mail account tegen lagere kosten te regelen.

De Weebly websitebouwer heeft daarnaast heel wat belangrijke voordelen. Op de eerste plaats is dat het gebruiksgemak waardoor iedereen met Weebly mooie resultaten kan behalen. De ontwerpen (sjablonen) waar je uit kunt kiezen zijn bovendien flexibel in te zetten en natuurlijk mooi van ontwerp. Er is nog een voordeel. Als je met meerdere mensen aan de site werkt kun je verschillende toegangsniveaus instellen voor de diverse redacteurs.

Onze Weebly review en conclusie

De Weebly website bouwer doet wat hij belooft: een mooie en professioneel ogende website produceren. De ontwerpen waar je uit kunt kiezen zijn fris, modern en responsive en ogen dus goed op elk apparaat. Dit alles maakt de Weebly website bouwer tot een handig en veelzijdig instrument dat functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid optimaal met elkaar weet te combineren.

[button color=”orange” size=”big” link=”https://shareasale.com/r.cfm?b=499410&u=986961&m=37723&urllink=&afftrack=” icon=”” target=”true”]Probeer Weebly gratis uit![/button]

Meer reviews…

De Weebly website bouwer is dus een hele goede keuze om zelf een website te maken! Maar wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze reviews over de website bouwers van Jimdo en Wix.

Website zelf maken of laten maken?

Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Om meer te leren over de voor- en nadelen van zelf een website maken of een website laten maken, lees dan de artikelen “Website laten maken” en “Zelf een website maken”.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet?

Lees dan ook de artikelen “Waarom je jouw voor- en achternaam op het internet moet beschermen”, “Wat is personal branding?”, “Stappenplan personal branding” of bekijk alle tips in de categorie “Personal branding”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: