Onze ervaringen met de Weebly website maker

Weebly ervaringen - Weebly ervaring website maker - websitemaker

Klik hier om de Weebly website maker gratis uit te proberen.

Niet iedereen heeft de technische kennis om een zelf een website te maken. Gelukkig zijn er ook prima werkende oplossingen voor de niet-techneuten. De Weebly website maker pretendeert gebruikersgemak te combineren met een professioneel ogend resultaat. Is dat ook werkelijk het geval? We zochten het uit, hieronder lees je wat onze Weebly ervaring was. We kijken meteen welke pakketten Weebly aanbiedt.

Wat is de Weebly wesite maker?

De naam zegt het al, de Weebly website maker is bedoeld om zelf een website te bouwen. Technische kennis heb je daarbij feitelijk niet echt nodig, de Weebly websitemaker voorziet in heldere keuzemenu’s waaruit je heel simpel de gewenste ontwerpen (ook wel ‘sjablonen’ genoemd) uitkiest. Het mooie is: deze ontwerpen zijn ook nog eens responsive. Hierdoor komen ze op alle apparaten goed tot hun recht. Elementen, zoals tekstvakken en afbeeldingen, zijn al even eenvoudig te selecteren en naar de gewenste positie te slepen. Dit maakt het mogelijk om een mooie website te bouwen, ook als je geen verstand hebt van programmeren voor het web.

Welke websitepakketten biedt Weebly aan?

De Weebly website maker  is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Hieronder zie je de pakketten die worden aangeboden:

[tie_list type=”checklist”]

  • Free: het gratis instappakket, waarbij je uiteraard wel een Weebly-reclame in de voettekst van je site te zien krijgt. Een eigen domeinnaam is in dit pakket niet mogelijk.
  • Starter: Vanaf dit pakket kun je de voettekst-advertentie eenvoudig verwijderen en behoort een eigen domeinnaam tot de mogelijkheden. Een prima pakket voor de wat minder grote projecten. Per maand betaal je hiervoor € 7,-.
  • Pro: Vanaf dit pakket komen ook de meer professionele functies beschikbaar, zoals het gebruik van audio- en videoplayers. Per maand betaal je hiervoor €11,-.
  • Business: Vanaf dit pakket behoort ook een webwinkel tot de mogelijkheden. Per maand betaal je voor dit pakket €23,-
  • Performance: Het toppakket biedt allerlei extra commerce-functies, waardoor het geschikt is voor de grotere webshops. Per maand betaal je voor dit pakket €33,-.

[/tie_list]

Al deze pakketten zijn verkrijgbaar in maand en jaarabonnementen, de hier genoemde maandprijzen zijn gebaseerd op een betaling per jaar. Betaal je per maand, dan liggen de prijzen wat hoger.

[button color=”orange” size=”big” link=”https://shareasale.com/r.cfm?b=499410&u=986961&m=37723&urllink=&afftrack=” icon=”” target=”true”]Probeer Weebly gratis uit![/button]

Hoe werkt de Weebly website maker?

De Weebly websitemaker werkt zo eenvoudige dat je al snel een mooi resultaat online hebt. Het principe is dat je simpelweg aanklikt en selecteert welke elementen je wil gebruiken. De ontwerpen die je kiest zijn responsive waardoor het resultaat zowel op een PC als op een telefoon of tablet goed tot zijn recht komt. Er is een flinke keuze, er zit altijd wel wat bij wat naar je wens is. De extra elementen selecteer en sleep je vervolgens eenvoudig naar de locatie waar je ze hebben wilt, waarna je ze van eigen tekst of plaatjes kunt voorzien. Via de app-winkel kun je allerlei elementen toevoegen. Zonder technische kennis bouw je zo in een rap tempo een mooie site op. Voor mensen die graag in de broncode van de site willen kijken of wijzigen, dat kan. Nodig zal het overigens in de meeste gevallen niet zijn.

Video Weebly website maker

Wat zijn de voor- en nadelen van de Weebly website maker?

Zoals aan alles zitten er ook aan een Weebly ervaring sterke en minder sterke kanten, voor- en nadelen. Een belangrijk voordeel is uiteraard het bijzondere gebruikersgemak dat snel tot goede resultaten leidt. Een ander voordeel ligt in de beschikbaarheid van mooie en flexibele ontwerpen. Bovendien kun je voor verschillende redacteuren ook verschillende toegangsniveaus instellen, wat handig kan zijn als je met meerdere mensen aan de site werkt.

Er zijn ook enkele nadelen. Het ontbreken van een Nederlandse ondersteuning is er één van, hoewel dat waarschijnlijk niet zo’n bezwaar is. Veel mensen kunnen met Engels ook uit de voeten. Daarnaast is een e-mailaccount niet inbegrepen, maar moet apart worden aangeschaft. Ook dat bezwaar kan in de praktijk meevallen, er zijn genoeg e-mailalternatieven te vinden. Een belangrijker nadeel is dat een online webstore momenteel niet geschikt is voor gebruik binnen Europa.

Onze Weebly ervaring en conclusie

We sluiten onze Weebly ervaring positief af. De Weebly website maker is flexibel, bijzonder eenvoudig in gebruik en leidt al snel tot mooie resultaten. De nieuwe website wordt op elk device perfect weergegeven. Een aanrader voor iedereen, technisch onderlegd of niet!

[button color=”orange” size=”big” link=”https://shareasale.com/r.cfm?b=499410&u=986961&m=37723&urllink=&afftrack=” icon=”” target=”true”]Probeer Weebly gratis uit![/button]

Meer ervaringen…

De Weebly website maker is dus een hele goede keuze om zelf een website te maken! Maar wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze reviews over de website makers van Jimdo en Wix.

Website zelf maken of laten maken?

Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Om meer te leren over de voor- en nadelen van zelf een website maken of een website laten maken, lees dan de artikelen “Website laten maken” en “Zelf een website maken”.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet?

Lees dan ook de artikelen “Waarom je jouw voor- en achternaam op het internet moet beschermen”, “Wat is personal branding?”, “Stappenplan personal branding” of bekijk alle tips in de categorie “Personal branding”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: