Onze ervaringen met de Jimdo websitemaker

Jimdo ervaringen websitemaker - zelf een website maken - websitebouwer

Klik hier om de Jimdo websitemaker gratis uit te proberen.

Jimdo is een van de bekendste online webservices. Hier kan je eenvoudig zelf een website maken en beheren. Met de nadruk op eenvoudig, want het uitgangspunt is dat iedereen, op elk digitaal kennisniveau, zichzelf makkelijk online moet kunnen presenteren. Je stelt jouw website dan ook samen vanuit een voorbeeldontwerp dat je naar eigen inzicht kunt aanpassen in kleur, lettertype en opmaak. Starten met een eigen website kan op dit platform al gratis, maar de betaalde Jimdo pakketten bieden flink wat meer opties. In onderstaande review lees je de Jimdo ervaringen die wij met deze websitemaker hebben.

Wat is de Jimdo websitemaker?

Jimdo is volledig in het Nederlands beschikbaar, inclusief de ondersteuning. Aan de basis van deze websitemaker staat een intuïtieve creator waarmee je via ‘drag & drop’ alle nodige elementen van jouw site samenvoegt, zoals tekst, foto’s en video’s. Het hele systeem is geoptimaliseerd op gemak en snelheid en daardoor zijn de Jimdo reviews wereldwijd bijzonder positief. Het platform heeft inmiddels duizenden enthousiaste gebruikers.

Tegelijkertijd biedt Jimdo ook hosting, zodat je de website meteen online kunt zetten en beheren. Het is vooral gericht op mkb-ers, zzp-ers en kleine webondernemers die snel met hun webwinkel, start-up, blog of online presentatie aan de slag willen.

Zelf een Jimdo website maken via drie pakketten

Jimdo staat bekend om zijn gratis service, want naast een drietal betaalde diensten is er ook een vereenvoudigde variant waarmee je ook voor niets online kunt. Dat is dan wel onder een .jimdo subdomein en inclusief reclame.

Een kort overzicht van de andere pakketten:

[tie_list type=”checklist”]

  • Pro: betaalde versie met een eigen domeinnaam en reclamevrij. Meer bandbreedte, opslagcapaciteit en persoonlijk support.
  • Business: duurdere versie met onbeperkte bandbreedte, dito opslagcapaciteit, uitgebreide SEO optimalisatie en een webwinkelmodule.
  • Platinum: een premium betaalde versie voor wie een uitgebreide professionele website of webwinkel wil met deskundige maatwerkondersteuning.

[/tie_list]

Hoe werkt de standaard Jimdo websitemaker?

Ga je zelf een website maken met Jimdo, dan doe je dat via de WYSIWYG-creator. Op basis van een gekozen template maak je een eerste opzet, en hierbij heb je keuze uit tientallen fraaie, modern vormgegeven voorbeeldsites. Het eenvoudigst is om in het gekozen voorbeeld je eigen logo te zetten en de bestaande teksten en foto’s door eigen materiaal te vervangen. Je slaat de site op, zet hem online en je bent klaar.

Op maat jouw website ontwerpen

Maar er is meer uit de websitemaker te halen, want je kunt volop spelen met het design. Zo is per tekstelement de uitlijning en lettergrootte te veranderen, je kunt elementen meerdere keren kopiëren en extra tekst- foto- of videoblokken toevoegen, inclusief fraaie fotoalbums. Ieder template komt met een navigatiemenu. Door hieraan menu-items toe te voegen maak je nieuwe pagina’s aan, die je vervolgens weer kunt opmaken en vullen. Menu’s gaan tot twee niveaus diep.

”Achtergrondfoto’s en tekst kleuren zijn ook te veranderen. Ook kan je foto’s bijsnijden, de kleurintensiteit veranderen of een kader toevoegen. Door creatief met deze inhoudsblokken te schuiven en daarin bewerkingen uit te voeren kan je een standaard-template veranderen in een stuk maatwerk.”

Voor smartphone en tablet

Makkelijk is dat je in de Jimdo websitebouwer meteen kunt bekijken hoe de website er live uitziet en toont op smartphone en tablet. Verder zijn eenvoudig blogpagina’s toe te voegen en je kunt een webwinkel koppelen, alhoewel het laatste alleen mogelijk is met een betaald pakket.

Jimdo video

[button color=”orange” size=”big” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo gratis uit[/button]

Jimdo Dolphin

Om gebruikers nog sneller van dienst te zijn heeft Jimdo een uitbreiding op de standaard websitemaker gelanceerd: Dolphin. Hiermee maak je in een nog kortere tijd een simpele site met een paar basic pagina’s, wat ideaal is voor een online visitekaartje. Bijzonder is dat de opzet en samenstelling van de site vraaggestuurd gebeurt. Hoe dat precies werkt lees je in de aparte review over onze Dolphin Jimdo ervaringen.

Jimdo review van gebruikers

Enkele Jimdo ervaringen

“Uitstekend webprogramma dat vergelijkbare programma’s ver achter zich laat. In feite is alles beschikbaar om eenvoudig een toch professionele website te maken. Kortom: zee tevreden!”

“Mijn website was verouderd kon er niks meer mee! Gelukkig vond mijn man Jimdo hij heeft een duidelijke site gemaakt. Ik kan zelf heel snel via een smartphone of computer gegevens toevoegen.
De helpdesk reageert snel via mail!”

“Tegenwoordig moet je jezelf onderscheiden in de online markt en dat doet Jimdo door het persoonlijke contact, snelle reactie, grote hulpvaardigheid en vlotte team! Super, jullie verdienen het om bovenaan in deze branche te staan! Top Jimdoteam ga zo door!”

Klik hier voor meer Jimdo ervaringen.

Jimdo ervaring van Sam

Onze Jimdo ervaringen en Jimdo review

Wij hebben de Jimdo standaard creator uitgebreid getest en konden vlot meerdere websites maken die er prima uitzagen. Dat je hiervoor absoluut geen html-kennis nodig hebt werkt zeer prettig. Hoewel het klikken en slepen binnen de editor bekende handelingen zijn, is het wel eerst even puzzelen, nazoeken en uitproberen voor je door hebt hoe je alle onderdelen kunt veranderen en weet hoe alles op elkaar inwerkt.

Gelukkig staat Jimdo bekend om zijn uitgebreide support en ook online zijn veel instructies te vinden, dus als beginner kom je er vaak prima uit. Zorg wel voor goede teksten, foto’s en logo’s, want naast een gelikt design draait het toch allemaal om een aansprekende inhoud.

Geschikt voor wie?

Vooral voor kleine ondernemers die snel en makkelijk online willen is Jimdo aan te bevelen, zeker als de website niet al te ingewikkeld hoeft. Binnen de aangeboden ontwerpen en functionaliteiten heb je aardig wat mogelijkheden waarmee je prima zelf een website maken kunt. Bovendien kan je direct online, want je krijgt er gelijk een domeinnaam, hostingservice en e-mailaccount bij. Je hoeft dat niet allemaal apart nog te regelen en alle updates plus onderhoud en beveiliging zijn meteen gedekt.

Standaard set functies

Wil je als websitebouwer liever meer maatwerk, allerlei widgets inpassen of uitgebreide formulieren en services koppelen, dan zijn de functies van Jimdo daar te beperkt voor. Dat geldt ook als je meerdere gebruikersaccounts wilt aanmaken, het live zetten van berichten en pagina’s wilt automatiseren, deze ook wilt archiveren, meer SEO opties nodig hebt of meer dan 100 artikelen wilt verkopen. In die gevallen zijn andere pakketten geschikter, zoals bijvoorbeeld WordPress of Magento.

Gratis de Jimdo creator uitproberen

Nieuwsgierig geworden? Via de Free-versie kan je zelf oordelen of deze websitemaker voldoende in huis heeft voor al jouw online plannen. Je kunt via Jimdo.nl gratis een account maken, meerdere websites opzetten en deze op een later moment eventueel upgraden naar betaalde versies. Het account, inclusief gemaakte websites, is altijd met een paar muisklikken weer te verwijderen. We zijn benieuwd naar jouw Jimdo ervaringen!

[button color=”orange” size=”big” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo gratis uit[/button]

Meer ervaringen…

De Jimdo websitemaker is dus een hele goede keuze om zelf een website te maken! Maar wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze reviews over de websitemakers van Weebly en Wix.

Website zelf maken of laten maken?

Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Om meer te leren over de voor- en nadelen van zelf een website maken of een website laten maken, lees dan de artikelen “Website laten maken” en “Zelf een website maken”.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet?

Lees dan ook de artikelen “Waarom je jouw voor- en achternaam op het internet moet beschermen”, “Wat is personal branding?”, “Stappenplan personal branding” of bekijk alle tips in de categorie “Personal branding”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: