Jimdo Dolphin review; alle ins en outs!

Jimdo Dolphin review websitebouwer

Klik hier om de Jimdo Dolphin websitemaker gratis uit te proberen.

Jimdo is een bekende online tool waarmee je snel, zonder enige programmeerkennis, websites kunt bouwen. Bijvoorbeeld voor je start-up, webwinkel, vereniging of het delen van je hobby. Onlangs lanceerde Jimdo hun nieuwste feature: Jimdo Dolphin. Een extra versie van hun gewone websitebouwer waarbij ze promoten dat het je hiermee maar 3 minuten kost om een professionele site live te zetten. Wij wilden dat graag ervaren, gingen ermee aan de slag en delen in onderstaand review onze bevindingen.

Eerst over Jimdo Dolphin

Voor we aan onze review beginnen; wat is Jimdo? Het is wereldwijd als websitebouwer erg populair omdat het als uitgangspunt heeft dat iedereen zelf zijn eigen website moet kunnen maken. Het heeft dan ook een intuïtieve opzet die je met een aantal klikken door het ontwerpproces leidt, er is een heldere WYSIWYG editor en je kunt ook een professioneel functionerende webshop opzetten. Tegelijkertijd kan je jouw site via Jimdo ook laten hosten onder een eigen domeinnaam.

Gratis websitebouwer

Jimdo biedt verschillende pakketten; de Pro, Business en Platinum, met ieder oplopende prijzen en features. En er is een Free versie. Je kunt dan gratis een site maken en online zetten, maar je domeinnaam is dan wel een subdomein binnen Jimdo en eindigt op .jimdo.com. En dit is niet reclamevrij. Wil je liever onder een eigen domeinnaam publiceren, dan moet je voor een van de betaalde versies kiezen. Hoe duurder het pakket, hoe uitgebreider de functies en hoe meer MB opslagruimte.

Verschil met de gewone Jimdo editor

Voor het maken van een website werk je bij Jimdo in de zogenaamde ‘creator’. Daar is nu de Jimdo Dolphin versie aan toegevoegd. Speciaal voor iedereen die snel en zonder veel handelingen een website wil publiceren. Het is vooral geschikt als visitekaartje van jezelf of je bedrijf waarbij je vertelt wie je bent, wat je doet en hoe je bent te bereiken. De sites die je met Jimdo Dolphin maakt zijn volledig responsive en zien er dus ook uitstekend uit op smartphone en tablet, wat je vindbaarheid direct vergroot.

Wil je ook bloggen, veel verdiepingspagina’s toevoegen of een webwinkel openen, dan kan je dat doen met de creator websitebouwer. Lees hier ons Jimdo ervaring m.b.t. gewone Jimdo editor.

Hoe werkt Jimdo Dolphin?

Je komt in Dolphin als je binnen Jimdo een account maakt en een nieuwe website aanmaakt. Vervolgens kies je voor het type: ‘website’, ‘store’ of ‘blog’. Kies je ‘website’, dan kan je daarna kiezen tussen de gewone editor, waarmee je zelf een site samenstelt, of Dolphin, die dat automatisch allemaal voor je doet.

Bij Dolphin verschijnt meteen een digitale assistent die je door het ontwerpproces leidt. En dit is precies wat deze websitebouwer zo makkelijk en bijzonder maakt. De door deze assistent voorgelegde vragen en keuzes vormen namelijk het framework van jouw site.

Zo wordt gevraagd wat voor type website het gaat worden (persoonlijk, business, of je weet het nog niet), wat de naam wordt en aan welk onderwerp het is gerelateerd, zoals een portfolio, CV, fotografie, dienstverlening, muziek, auto’s, koken, etc.

Koppelingen Instagram en Google

Op basis van wat je invult gaat Jimdo Dolphin direct via Google naar mogelijk relevante online informatie zoeken en presenteert die als opties. Zo kan hij jouw contactgegevens inlezen en koppelingen maken met Facebook. En ben je al actief op Instagram, dan kan hij daar ook een link mee maken. Dolphin laadt dan jouw beste Instagramfoto’s die je vervolgens kunt gebruiken, bijvoorbeeld als achtergrondfoto. Je kunt beide opties ook overslaan.

Als alternatief laadt Jimdo Dolphin dan gratis online stockfoto’s die passen bij je gekozen onderwerp. Je kunt vervolgens meteen je domeinnaam registreren – en eventueel overstappen op een betaalde account -, maar dat kan je ook later allemaal nog regelen.

Aanpassingen maken

Na het doorlopen van deze vragen configureert Jimdo Dolphin jouw pagina en toont die zoals hij ook live zal verschijnen. Je kunt vervolgens teksten wijzigen of toevoegen en nog eigen foto’s uploaden, video’s embedden of toch voor een ander design kiezen. Ben je klaar, dan kan de site online.

Het resultaat: een moderne site met een homepage, introductie en contactgegevens. Simpel, maar doeltreffend.

Jimdo Dolphin in 7 stappen

[button color=”orange” size=”big” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo Dolphin gratis uit[/button]

Stap 1: kies een bedrijfs- of persoonlijke website

 

Jimdo Dolphin review websitebouwer stap 1

Stap 2: kies jouw industry

 

Jimdo Dolphin review websitebouwer stap 2

Stap 3: Kies een thema dat bij jou past

 

Jimdo Dolphin review websitebouwer stap 3

Stap 4: Koppel jouw social media kanalen

 

Jimdo Dolphin review websitebouwer stap 4

Stap 5: Kies jouw website stijl

 

Jimdo Dolphin review websitebouwer stap 5

Stap 6: Kies een cover foto

 

Jimdo Dolphin review websitebouwer stap 6

Stap 7: Jouw website wordt gemaakt

 

Jimdo Dolphin review websitebouwer stap 7

[button color=”orange” size=”big” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo Dolphin gratis uit[/button]

Jimdo Dolphin introductie video

Onze bevindingen over Jimdo Dolphin

Hoewel het in de praktijk toch net even iets langer duurt dan 3 minuten – je moet immers toch wat eigen tekst en foto’s aanleveren, of dit allemaal nog maken – is deze moderne websitebouwer een snelle manier om een eenvoudige, doch fraaie website online te zetten. Het is zelfs zo opgezet dat je het ook makkelijk vanaf je smartphone kunt ontwerpen.

Wil je toch meer mogelijkheden om de look en feel naar je hand te zetten, of meer pagina’s toevoegen, dan is Jimdo Dolphin daar niet voor geschikt. Je kunt dan beter overstappen op de normale creator. En ook dat blijft een makkelijke websitebouwer waarmee je aardig vlot een site opzet. Bovendien heb je dan ook meer mogelijkheden om je website te optimaliseren voor SEO.

Onze Jimdo Dolphin review conclusie

Jimdo’s uitgangspunt is dat ze webapplicaties willen bieden die niet ingewikkeld en vooral snel zijn. En dat lukt ze inderdaad. Iedere upgrade die ze de doen, zoals met Jimdo Dolphin, maakt het eigenlijk allemaal nog simpeler en toegankelijker. Als conclusie van onze Jimdo review vinden we het erg positief dat je zonder al te veel inspanningen en uitzoekwerk live kunt gaan met een moderne indruk.

Zelf beoordelen of Jimdo Dolphin wat voor je is? Je kunt je gratis aanmelden bij Jimdo en meteen aan de slag gaan via de Free-versie van de websitebouwer. Je account verwijderen kan later altijd.

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo Dolphin gratis uit[/button]

Meer reviews…

De Jimdo Dolphin websitemaker is dus een hele goede keuze om zelf een website te maken! Maar wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze reviews over de websitemakers van Weebly en Wix.

Website zelf maken of laten maken?

Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Om meer te leren over de voor- en nadelen van zelf een website maken of een website laten maken, lees dan de artikelen “Website laten maken” en “Zelf een website maken”.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet?

Lees dan ook de artikelen “Waarom je jouw voor- en achternaam op het internet moet beschermen”, “Wat is personal branding?”, “Stappenplan personal branding” of bekijk alle tips in de categorie “Personal branding”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: