Onze ervaring met de Jimdo Dolphin websitemaker

Jimdo Dolphin ervaringen websitemaker

Klik hier om de Jimdo Dolphin websitemaker gratis uit te proberen.

Afgelopen najaar lanceerde Jimdo een totaal nieuwe variant op hun standaard websitemaker. Met deze tool kan je nog sneller een website bouwen en live zetten, die ook nog modern en geavanceerd oogt. In drie minuten, zo promoten ze. Je hebt geen ervaring in programmeren nodig en kunt het zelfs vanaf je smartphone doen. Dat klinkt ideaal als je wel zelf een website wilt maken, maar daar liever niet al te veel uur aan wilt besteden. Of snel een online visitekaartje nodig hebt.

De voorbeelden die Jimdo Dolphin toont zien er fraai en professioneel uit, dus wij wilden dit zeker uitproberen en deden een test. Hieronder lees je onze review.

Wereldwijd een populaire websitemaker

We kennen Jimdo natuurlijk al als online platform waarop je vrij eenvoudig websites kunt maken. Het is over de hele wereld aardig populair omdat het erg laagdrempelig is. Het uitgangspunt van Jimdo is dan ook dat een eigen website voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook zonder ervaring, zonder een programmeur en zonder groot budget. Ze bieden verschillende opties waarbij je de site zo uitgebreid kunt maken als je wilt; van een eenvoudige online portfolio tot een exclusieve webwinkel, inclusief de hele financiële afhandeling erachter.

Gratis een website maken

De simpelste versie van Jimdo (de Free) is gratis, en je kunt hiermee een site onder een .jimdo.com domein lanceren. Jimdo publiceert dan wel promotiebanners onderaan de pagina’s. Wil je dat liever niet en gewoon een eigen .nl domeinnaam, dan ga je over op een betaalde variant, zoals de Pro, Business en de Platinum, die ook meer opslagruimte en opties bieden. Het opzetten van je site doe je via een eenvoudige editor, met een flinke set aan designtemplates waaruit je kunt kiezen.

Verschil tussen Jimdo Dolphin en Jimdo standaard websitemaker

Jimdo Dolphin is een nieuwe variant op deze editor en werkt beduidend anders; vlotter en makkelijker. Het is er helemaal op gericht om je snel resultaat te leveren. Dat wordt gedaan via een digitale assistent die aan de hand van jouw voorkeuren automatisch een site voor je samenstelt. Helemaal in de smaak en stijl die bij je past, en volledig responsive. En die benadering is best revolutionair. Bekijk ook eens onze Jimdo ervaring m.b.t. standaard Jimdo websitemaker.

Simpel en doeltreffende homepage

Jimdo Dolphin is vooral bedoeld voor iedereen die aan een simpele website voldoende heeft. Dus met een homepage, introductiepagina en contactgegevens. Wil je jouw website vullen met blogberichten of start je een webwinkel, dan is Dolphin daar niet voor bedoeld en moet je de ‘normale’ websitebouwer selecteren. Maar eigenlijk leidt Jimdo je zelf al naar de juiste editor zodra je start.

Hoe werkt de Jimdo Dolphin websitemaker?

Zodra je voor Dolphin kiest verschijnt Flora, je virtuele hulp die je een aantal vragen voorlegt. Je hoef nauwelijks zelf iets in te vullen, de meeste keuzes selecteer je via buttons of een imagegallery. Zo kies je eerst of je een persoonlijke site of business site wilt maken, kiest een onderwerp of branche waar de site in valt – zoals diensten, sport, kunst & cultuur, transport, huis& tuin, etc. – en vervolgens geef je een naam op voor je domein. Je kunt hier kiezen voor de gratis .jimdo.com versie of voor een eigen, betaalde, domeinnaam. Maar dat kan je later ook allemaal nog instellen.

Google en Instagram koppelingen

Mooi is dat Jimdo Dolphin met je mee lijkt te denken. Aan de hand van de opgegeven naam en het onderwerp zoekt hij bijvoorbeeld alvast naar matchende gegevens op Google, zoals een bedrijfsadres of Facebookgegevens. Ook wordt gevraagd of je een Instagram account hebt en wilt koppelen. Voeg je dat in, dan wordt een link gelegd naar jouw Instagram foto’s en kan je deze meteen selecteren. Op die manier is de koppeling naar jouw social media kanalen direct geregeld.

Wil je dit allemaal niet, dan sla je deze stappen over. Achteraf dit soort connecties maken kan namelijk ook.

Vraaggestuurd ontwerpproces

In de laatste stappen kies je een stijl uit en maak je een keuze uit een aantal voorgeselecteerde foto’s als achtergrond. Op basis van alle ingevoerde gegevens stelt Jimdo Dolphin vervolgens jouw site samen die je via de editor nog kunt aanpassen. Behalve dat je teksten kunt toevoegen en wijzigen, kan je ook eigen foto’s uploaden en video’s invoegen. De site is daarna klaar om live te gaan.

Jimdo Dolphin in 7 stappen

[button color=”orange” size=”big” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo Dolphin gratis uit[/button]

Stap 1: kies een bedrijfs- of persoonlijke website

 

Jimdo Dolphin ervaringen websitemaker stap 1

Stap 2: kies jouw industry

 

Jimdo Dolphin ervaringen websitemaker stap 2

Stap 3: Kies een thema dat bij jou past

 

Jimdo Dolphin ervaringen websitemaker stap 3

Stap 4: Koppel jouw social media kanalen

 

Jimdo Dolphin ervaringen websitemaker stap 4

Stap 5: Kies jouw website stijl

 

Jimdo Dolphin ervaringen websitemaker stap 5

Stap 6: Kies een cover foto

 

Jimdo Dolphin ervaringen websitemaker stap 6

Stap 7: Jouw website wordt gemaakt

 

Jimdo Dolphin ervaringen websitemaker stap 7

[button color=”orange” size=”big” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo Dolphin gratis uit[/button]

Jimdo Dolphin introductie video

Onze Jimdo Dolphin ervaring en conclusie

Na onze review met deze websitemaker waren we aardig tevreden over het resultaat. De site was eenvoudig qua opzet, maar wel modern en aantrekkelijk vormgegeven, zoals je van een site van nu mag verwachten. Dat je in drie minuten een website kunt maken is wat voortvarend, want hoewel de assistent je in slechts enkele minuten door het ontwerpproces laat klikken, kost het toevoegen en selecteren van passende logo’s, teksten, foto’s en video’s wel wat meer tijd. Heb je dat allemaal al klaarstaan, dan gaat dat proces binnen deze websitemaker natuurlijk wel snel.

Een groot voordeel van Jimdo Dolphin vinden we dat het ook goed werkt via je smartphone. Waar je dus ook bent, je hebt zo een site samengesteld en online. Een pluspunt.

Wil je echter meer, zoals meer pagina’s, meer vrijheid in het aanpassen van teksten, kleuren en fonts, en SEO, kies dan de gewone websitemaker van Jimdo. Je moet zelf dan toch wat intensiever aan de slag, maar ook daarmee kan je relatief snel en eenvoudig een volledige website opzetten.

Of de aanpak via Jimdo Dolphin ook voor jou een uitkomst is, kan je het beste zelf ervaren. Aanmelden bij deze websitemaker is gratis en je kunt dan meerdere sites aanmaken. Dat biedt je de mogelijkheid om de gewone creator goed met Jimdo Dolphin vergelijken.

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.jimdo.com/nl/#ref=a1004230″ icon=”” target=”true”]Probeer Jimdo Dolphin gratis uit[/button]

Meer ervaringen…

De Jimdo Dolphin websitemaker is dus een hele goede keuze om zelf een website te maken! Maar wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze reviews over de websitemakers van Weebly en Wix.

Website zelf maken of laten maken?

Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Om meer te leren over de voor- en nadelen van zelf een website maken of een website laten maken, lees dan de artikelen “Website laten maken” en “Zelf een website maken”.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet?

Lees dan ook de artikelen “Waarom je jouw voor- en achternaam op het internet moet beschermen”, “Wat is personal branding?”, “Stappenplan personal branding” of bekijk alle tips in de categorie “Personal branding”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: