Onze ervaringen met de Wix website maker

Wix ervaringen - Wix ervaring Website maker - websitemaker

Klik hier om de Wix website maker gratis uit te proberen.

Wix is een populaire online website maker. Je kunt er zelf op een eenvoudige manier je website mee opzetten. Hiervoor heb je geen technische ervaring nodig: je kiest een template, past het aan je wensen aan, zet je eigen afbeeldingen, video’s en teksten erbij en klaar! Het is gratis en helemaal niet moeilijk. Dát is de Wix ervaring!

Wat is de Wix websitemaker?

Veel beginners vinden de computertaal erg moeilijk: al die codes vormen voor hen een hoge drempel waardoor ze het gevoel krijgen dat zelf een website maken voor hen een ‘brug te ver’ is. Wix biedt je echter een zeer goede ‘drag & drop’ editor. Daarmee hoef je slechts aan te klikken en neer te zetten, zonder dat er enige codetaal aan te pas komt.

Daarbij heb je een ruime keuze uit erg mooie templates, zodat er voor iedereen wel iets geschikts bij is. Uiteraard wil je de beschikking hebben over de benodigde standaardfuncties, dat is de basis van je site en die vindt je daarom ook bij Wix. Dat gaat min of meer automatisch. Maar daarnaast is elke site uniek en heeft iedereen zo zijn of haar eigen eisen. Op de uitgebreide App market kun je diverse tools en applicaties van derden vinden. Dát is waarom deze websitebouwer een goede partner is wanneer je jouw website gaat opzetten.

Kortom, een unieke, laagdrempelige en technisch gezien zeer sterke website maker. De Wix editor is beschikbaar in 16 talen, waaronder Nederlands. Maar de ondersteuning is echter alleen beschikbaar in het Engels. Ook websites in meerdere talen zijn mogelijk.

Welke pakketten biedt Wix?

Bij Wix heb je gratis de beschikking over honderden templates, een onbeperkt aantal pagina’s en professionele hosting om je website op te zetten. Daarnaast kun je ook voor een premium pakket gaan. Dat is in onze ogen het geld wel waard. Je krijgt er dan een eigen domeinnaam bij en dat staat een stuk professioneler dan een generiek subdomein met wix.com extensie.

Er zijn vijf verschillende premium pakketten die tussen de € 4,08 en € 24,50 per maand kosten en, naarmate ze duurder worden, steeds uitgebreider zijn. De meest eenvoudige is zo goedkoop doordat er ook reclames van Wix op komen. De meest gekozen versie ‘Unlimited’ kost € 12,42 per maand en is geschikt voor kleine ondernemingen en freelancers. Je krijgt dan 10 GB opslagruimte, je eigen domeinnaam en favicon, er zijn geen reclames en je krijgt de beschikking over een App Form Builder en App Site Booster. Wil jij als Zzp’er zelf een website maken, die goed maar ook goedkoop is? Dan is dit dus een perfect pakket.

Heb je meer nodig? Er zijn nog twee uitgebreidere pakketten. In het E-commerce pakket (€ 16,17) krijg je er 20 GB opslagruimte en een webshop bij en het VIP pakket omvat daarbij ook nog 10 e-mail campagnes per maand en website analyse.

[button color=”orange” size=”big” link=”https://wixstats.com/?a=2850&c=1880&s1=” icon=”” target=”true”]Probeer Wix gratis uit![/button]

Hoe werkt de Wix website maker?

Met Wix een website opzetten is heel gemakkelijk. Eerst maak je uiteraard een account aan. Hiervoor ga je naar de website van Wix en klikt op ‘nu beginnen’, de rest wijst zich vanzelf.

Wanneer je een account hebt en bent ingelogd, ga je een template (sjabloon) kiezen. Dit is de achtergrond voor je site. Je kunt daarvoor een branche uitkiezen uit de lijst of door alle templates bladeren. Heb je er één gevonden die je wilt kiezen? Klik dan op ‘Website bewerken’ bovenaan de pagina. Let op: heb je eenmaal gekozen, dan kun je dit niet meer veranderen.

Nu laadt Wix de HTML5-editor. Er begint een video te spelen met duidelijke uitleg. Bijna alles in de interface is aanklikbaar, zoals bijvoorbeeld je titel. Klik erop en je krijgt een keuzemenu te zien met de mogelijke aanpassingen. Op dezelfde manier kun je alle elementen aanpassen en toevoegen. Het wijst zich allemaal vanzelf.

Video Wix website maker

https://youtu.be/Dzu_bpCcfuA

Wat zijn de voor- en nadelen van de Wix website maker?

Een recensie is natuurlijk niet compleet zonder een overzicht met de voor- en nadelen.

De voordelen van de Wix website maker:

[tie_list type=”thumbup”]

  • Gratis websitebouwer
  • Goedkope, uitgebreide pakketten
  • Laagdrempelig dankzij de drag & drop editor
  • Zeer veel mooie templates, tools en externe applicaties
  • Zeer flexibel: je kunt tot op de pixel nauwkeurig elementen verplaatsen
  • Animaties: Wix is één van de weinige websitebouwers waar je bewegende tekst en andere elementen kunt toevoegen
  • Ziet er ook goed uit op mobiele apparaten

[/tie_list]

De nadelen van de Wix website maker:

[tie_list type=”thumbdown”]

  • Voor gevorderden zijn de technische mogelijkheden wat beperkt. Zo zijn de CCS codes moeilijk aan te passen.
  • Geen ondersteuning in het Nederlands
  • Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kun je geen ander ontwerp meer kiezen.

[/tie_list]

De Wix website maker heeft ruim 60 miljoen gebruikers (wereldwijd) die een goede review of recensie geven over deze website maker. Eigenlijk kunnen wij niets anders doen dan daarmee instemmen! Het is laagdrempelig, gebruikersvriendelijk én goedkoop!

[button color=”orange” size=”big” link=”https://wixstats.com/?a=2850&c=1880&s1=” icon=”” target=”true”]Probeer Wix gratis uit![/button]

Meer ervaringen…

De Wix website maker is dus een hele goede keuze om zelf een website te maken! Maar wellicht ben je ook geïnteresseerd in onze reviews over de website makers van Weebly en Jimdo.

Website zelf maken of laten maken?

Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Om meer te leren over de voor- en nadelen van zelf een website maken of een website laten maken, lees dan de artikelen “Website laten maken” en “Zelf een website maken”.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet?

Lees dan ook de artikelen “Waarom je jouw voor- en achternaam op het internet moet beschermen”, “Wat is personal branding?”, “Stappenplan personal branding” of bekijk alle tips in de categorie “Personal branding”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: