Facebook kondigt “Vind ik niet leuk” knop aan

Vind ik niet leuk knop Facebook

Facebook kondigt de “Vind ik niet leuk” knop aan.
Op navolging van de “Vind ik leuk” knop, komt Facebook nu ook met een “Vind ik niet leuk” knop.
Met de Facebook “Vind ik leuk” knop kan je aangeven wanneer je iets leuk vindt en je tevens zien waarin jij bent geïnteresseerd. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven of je een bericht, boek, schrijver, film, product, merk of persoon leuk vindt. Binnenkort kan je dus ook aangeven wanneer je iets niet leuk vindt.

Mark Zuckerberg kondigt “Vind ik niet leuk” knop aan

Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook maakte tijdens een vraag-antwoord-sessie op Facebook het volgende bekend:

“Mensen hebben de afgelopen jaren heel vaak gevraagd om de “Vind ik niet leuk” knop”. Vandaag kan ik bevestigen dat we eraan werken.”

Niet alles is leuk

De reden dat Mark Zuckerberg in eerste instantie geen “Vind ik niet leuk” knop wilde was omdat hij bang was dat mensen elkaar zouden afkraken. Daarom zou de functie na alle waarschijnlijkheid zo werken dat hij vooral gebruikt kan worden om “slecht nieuws berichten” waardering te geven zoals wanneer iemand is overleden of bijvoorbeeld bij rampen.

Het is onduidelijk of de term ‘vind ik niet leuk’ zal worden gebruikt, of dat wordt gekozen voor een mildere versie. Wanneer de “Vind ik niet leuk” knop op Facebook verschijnt is nog niet bekend.

Bepalen wie jouw “Vind ik leuks” mag zien

De “Vind ik leuk” knop bestaat sinds 2009. Sindsdien heb je waarschijnlijk al heel wat berichten, onderwerpen en producten “geliked”. Maar wie kunnen al jouw interesses bekijken? Wie jouw “Vind ik leuks”, dus jouw interesses kan bekijken hangt af van hoe jijzelf jouw privacy instellingen hebt ingesteld. Hoe je dat doet, leggen we uit in het artikel ‘Wie kan mijn Facebook “Vind ik leuks’ zien?’.

Andere Facebook artikelen

Facebook; privacy instellingen
Facebook; foto’s privacy instellingen
Facebook; foto verwijderen
Facebook; vind-ik-leukknop
Facebook; reactieknoppen
Facebook; alternatieven
Facebook; nieuwsoverzicht voorkeuren
Facebook; tag verwijderen uitschakelen
Facebook; berichten verwijderen

Blijf op de hoogte

Geregeld worden de privacy instellingen van Facebook gewijzigd of worden er nieuwe privacy instellingen toegevoegd. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe instellingen en tips hoe jij jouw online informatie kan managen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: