Facebook kondigt “Vind ik niet leuk” knop aan

Dagelijks interessante cryptocurrencies ontdekken die nog flink kunnen stijgen? Wordt dan hier lid van het Telegram kanaal en join 500+ anderen.

Vind ik niet leuk knop Facebook

Facebook kondigt de “Vind ik niet leuk” knop aan.
Op navolging van de “Vind ik leuk” knop, komt Facebook nu ook met een “Vind ik niet leuk” knop.
Met de Facebook “Vind ik leuk” knop kan je aangeven wanneer je iets leuk vindt en je tevens zien waarin jij bent geïnteresseerd. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven of je een bericht, boek, schrijver, film, product, merk of persoon leuk vindt. Binnenkort kan je dus ook aangeven wanneer je iets niet leuk vindt.

Mark Zuckerberg kondigt “Vind ik niet leuk” knop aan

Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook maakte tijdens een vraag-antwoord-sessie op Facebook het volgende bekend:

“Mensen hebben de afgelopen jaren heel vaak gevraagd om de “Vind ik niet leuk” knop”. Vandaag kan ik bevestigen dat we eraan werken.”

Niet alles is leuk

De reden dat Mark Zuckerberg in eerste instantie geen “Vind ik niet leuk” knop wilde was omdat hij bang was dat mensen elkaar zouden afkraken. Daarom zou de functie na alle waarschijnlijkheid zo werken dat hij vooral gebruikt kan worden om “slecht nieuws berichten” waardering te geven zoals wanneer iemand is overleden of bijvoorbeeld bij rampen.

Het is onduidelijk of de term ‘vind ik niet leuk’ zal worden gebruikt, of dat wordt gekozen voor een mildere versie. Wanneer de “Vind ik niet leuk” knop op Facebook verschijnt is nog niet bekend.

Bepalen wie jouw “Vind ik leuks” mag zien

De “Vind ik leuk” knop bestaat sinds 2009. Sindsdien heb je waarschijnlijk al heel wat berichten, onderwerpen en producten “geliked”. Maar wie kunnen al jouw interesses bekijken? Wie jouw “Vind ik leuks”, dus jouw interesses kan bekijken hangt af van hoe jijzelf jouw privacy instellingen hebt ingesteld. Hoe je dat doet, leggen we uit in het artikel ‘Wie kan mijn Facebook “Vind ik leuks’ zien?’.


Veilig Facebooken voor jou en jouw kinderen

Facebook kent veel privacy instellingen, maar deze zijn vaak “goed verstopt”. Vaak zien meer mensen dan je denkt jouw informatie zoals berichten en foto’s. Met ons ebook kan je eenvoudig en direct de privacy instellingen van je Facebook account veilig instellen. Zo bepaal je zelf wie welke informatie over jou en je kinderen kan zien. Ons ebook bestaat uit ruim 60 pagina’s met een heldere uitleg en duidelijke illustraties. Klik hier voor het ebook!


Blijf op de hoogte

Geregeld worden de privacy instellingen van Facebook gewijzigd of worden er nieuwe privacy instellingen toegevoegd. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe instellingen en tips hoe jij jouw online informatie kan managen.

[thrive_leads id='9039']

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op social media voor de laatste tips