Website maker; zelf eenvoudig een website maken

Website maker - Online website makers

Een website maker zorgt ervoor dat iedereen zonder technische kennis zelf een website kan maken. Website makers zijn intuïtief en met de kant en klare templates heb je in no time een professionele website staan. Handig, want steeds meer consumenten hebben interesse in een website. Om zich bijvoorbeeld te profileren als professional/ expert met een online CV of met een blog. Of wanneer je een (zelfstandige) professional bent en jouw diensten en producten wilt presenteren. In dit artikel bespreken wij de voor- en nadelen van online website makers.

WordPress vs online website makers?

Je kan natuurlijk een website laten maken, maar het zelf maken van een eigen website wordt steeds toegankelijker voor een grote groep mensen. Open source weblogsoftware als WordPress is populair onder (zelfstandige) professionals omdat je er professionele websites mee kan maken en de functionele en technische mogelijkheden eindeloos zijn. Maar wanneer je geen affiniteit hebt met het bouwen van websites of de technische kant daarvan kan WordPress voor heel wat kopzorgen zorgen. Zo moet jezelf jouw hosting regelen (= zelf websiteruimte huren), WordPress installeren en jouw website optuigen. De updates van de WordPress software, WordPress thema’s en plugins veroorzaken regelmatig technische bugs die zelf zal moeten oplossen.

Online website makers

Website makers, ook wel website builders genoemd, vereenvoudigen dit proces op een aantal manieren. Je hoeft bijvoorbeeld niet zelf jouw hosting te regelen en na het aanmaken van een account kan je vaak direct aan de slag met het maken van een eigen website. Vaak is het bouwen van een website met een online website maker een intuïtief proces doordat je jouw eigen website maakt aan de hand van een drag & drop systeem. Tegenwoordig zijn er verschillende website makers te vinden. Populaire website makers zijn Jimdo (Tip), Weebly of Wix. Lees onze ervaringen met de verschillende website makers in de categorie “Website maker ervaringen”.

De voordelen van online website makers

Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van website makers:

[tie_list type=”thumbup”]

  • Je betaalt geen opstartkosten omdat jezelf jouw eigen website maakt. Je bent dus geen groot deel van je budget kwijt aan webdesigners. Je betaalt een maandelijkse fee om gebruik te maken van de online software en hosting is bij de prijs inbegrepen.
  • Geen programmeerkennis nodig. De meeste onderdelen zul je met drag & drop bewegingen kunnen plaatsen. Er komt geen code bij kijken. Oftewel; what you see is what you get.
  • Standaard templates. Je bouwt jouw website aan de hand van standaard templates, dus je hoeft niet druk te maken over het technisch bouwen van de website of de “vormgeving”. Het enige wat je vaak moet doen is toevoegen van jouw content zolas teksten en afbeeldingen.
  • Je bent niet afhankelijk. Aanpassingen kan je eenvoudig zelf maken, dus je bent niet afhankelijk van een webdesigner. Wat natuurlijk ook weer geld scheelt.

[/tie_list]

Jimdo

De nadelen van online website makers

Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van website makers:

[tie_list type=”thumbdown”]

  • Kost tijd. Zelf een website bouwen kost natuurlijk tijd. Zeker als je hiermee geen affiniteit hebt en/ of minder visueel bent ingesteld kan het creëren van een professioneel ogende website je veel tijd kosten.
  • Beperkt in functionaliteiten. De standaard website templates maken het makkelijker om een eigen website te maken, maar zijn tegelijkertijd ook beperkt in functionaliteiten. Standaard templates kunnen ervoor zorgen dat je een minder onderscheidend ogende website creëert.
  • Niet verplaatsbaar. Mocht je in de toekomst jouw website willen uitbreiden met (complexere) functionaliteiten die jouw online website maker niet biedt of wil je toch een uniekere stijl creëren, dan is het bij online website makers niet mogelijk om jouw website te verhuizen naar een andere hosting partij.

[/tie_list]

Kortom een online website maker is een prima idee wanneer je geen programmeerkennis hebt, je geen ingewikkelde website nodig hebt, je het leuk lijkt om zelf een website te maken, je de tijd hebt en geen geld wilt besteden aan het bouwen van een website.

De meeste populaire website makers zoals Jimdo (Tip), Weebly en Wix bieden een gratis versie. Handig, want zo kan je verschillende uitproberen voordat je een definitieve keuze maakt. Wil je jouw eigen domeinnaam gebruiken en geen reclame, dan heb je bij alle website makers een betaalde versie nodig. Betaalde versies zijn er al vanaf 5 euro per maand. Wij hebben uitgebreid onze Jimdo ervaringen beschreven in de artikelen “Jimdo Dolphin review” en “Jimdo websitemaker”.

Website zelf maken of laten maken?

Alles heeft zo z’n voor- en nadelen. Om meer te leren over de voor- en nadelen van zelf een website maken of een website laten maken, lees dan de artikelen “Website laten maken” en “Zelf een website maken”.

Wil je meer tips om jezelf te profileren op het internet

Lees dan ook de artikelen “8 Online marketing tips om jezelf of je bedrijf te profileren, “Gevonden worden in Google; 7 praktische tips! en “Stappenplan personal branding” of bekijk al onze personal branding tips in de categorie “Personal branding op het internet”.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: