Facebook gezichtsherkenning uitzetten; zo doe je dat!

Facebook gezichtsherkenning uitzetten

Hoe zou je het vinden als Facebook je op een willekeurige foto of video herkent, waardoor je gemakkelijk in allerlei beeldmateriaal getagd kunt worden? Veel mensen moeten er niet aan denken en beschouwen dit soort opties als een zeer ongewenste inbreuk op hun privacy. Kun je de Facebook gezichtsherkenning ook uitzetten? Hoe doe je dat?

Gezichtsherkenning

Elke foto op Facebook kan op de achtergrond worden gescand en worden vergeleken met profielfoto’s en foto’s die van een naamtag zijn voorzien. De software die hiervoor wordt ingezet werkt steeds beter, waardoor niet alleen namen zijn te achterhalen, maar ook gelaatsuitdrukkingen kunnen worden geïnterpreteerd. Ongetwijfeld kan dit handig zijn. Maar het is natuurlijk ook een aantasting van je privacy. Het is dus verstandig om goed na te denken of je wel herkend wilt worden. Zo niet, dan is het verstandig om in je instellingen te duiken om het een en ander aan te passen. Het is goed je te realiseren dat een veranderde instelling wel zal voorkomen dat jouw naam wordt voorgesteld in tags, maar dat het scannen van je foto’s op de achtergrond volautomatisch door zal gaan.

Facebook gezichtsherkenning uitzetten

Hoewel de optie bij Facebook nog niet actief is kun je toch al tijdig maatregelen nemen. Om de instelling aan te passen doorloop je de volgende stappen:

  • Open Facebook
  • Ga naar Instellingen
  • In het rijtje ‘privacy’ zie je onderaan de optie ‘gezichtsherkenning’ staan. Klik deze aan.
  • Je ziet de vraag: ‘Wil je dat Facebook je kan herkennen in foto’s en video’s?’
  • Standaard staat dit op ‘ja’. Als je dit niet wil klik je op ‘bewerken’ en zet je dit op ‘nee’.
  • Klaar!

Conclusie

Stel je prijs op je privacy en wil je niet dat Facebook je herkent op foto’s en deze min of meer automatisch van naamtags voorziet? Neem dan tijdig maatregelen en zet Facebook gezichtsherkenning uit!

Facebook functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Facebook functies, bekijk dan ook onze andere Facebook artikelen. Wil je leren hoe je Facebook op een veilige manier kan gebruiken, volg dan onze praktische instructies in het artikel “Privacy instellingen Facebook”.

Meer social media instellingen…

Wil je meer tips over social media gebruik? Bekijk dan ook onze praktische tips in de categorieën “Social media management” en “Privacy instellingen social media”.