Snapchat drone: Snap méér dan een fotografiebedrijf

Snapchat drone kopen

Er wordt reeds een tijdje over gesproken: miljoenenbedrijf Snapchat zou achter de schermen bezig zijn met een eigen drone. Hoewel er nog niets officieel bevestigd is is het wel overduidelijk dat Snapchat zich op meer dingen wil richten behalve de applicatie waarmee gebruikers beeld kunnen delen met vrienden. Zo noemt het bedrijf zichzelf sinds een tijd Snap in plaats van Snapchat en willen ze wat meer worden gezien als een volledig camerabedrijf.

Wat is Snapchat?

De populaire applicatie Snapchat is niet meer weg te denken uit de hedendaagse social media. Met de applicatie Snapchat kunnen gebruikers foto’s en video’s met of zonder leuke filters versturen naar vrienden. Hoewel er tientallen applicaties bestaan zoals deze verdwijnen bij Snapchat de foto’s na enkele seconden. Het bedrijf moet zich echter blijven ontwikkelen, helemaal nu social media zoals Facebook en Instagram óók met deelfuncties voor beeld zijn gekomen. Daarom is het tijd voor wat nieuws waar onder andere Snapchat drones een onderdeel van zijn.

Snapchat gaat zich focussen op camera’s

Snap legt de focus meer op camera’s en de ontwikkeling hiervan. Snap CEO Evan Spiegel vertelt in deze video dat de camera een belangrijk onderdeel is geworden van onze dagelijkse communicatie. Snap wil het verlangen van mensen vervullen waarbij zij het idee hebben dat ze face to face met iemand kunnen praten wanneer en waar zij willen, ook al is de ander ver weg. Met behulp van kwalitatieve camera’s wil Snap mensen dus dichterbij elkaar brengen.

https://www.youtube.com/watch?v=5SaxB-3adRg

Snapchat Spectacles

Dit deed het bedrijf al eerder: enkele maanden geleden bracht Snap de Snapchat Spectacles uit: een trendy doch ingenieuze zonnebril met een videofunctie. Met de Snapchat Spectacles kun je door middel van één druk op de knop mooie herinneringen vastleggen die zich recht voor je afspelen. De zonnebril kan tien seconden filmen waardoor je allerlei korte herinneringen kunt maken en bewaren. Hoe de bril precies werkt en wat erbij komt kijken omtrent privacy lees je in het artikel “Snapchat Zonnebril; vette gadget & privacy!”.

Snapchat drones

Na de Snapchat Spectacles wil het bedrijf mogelijk nog een “gadget” op de markt brengen; Een Snapchat drone. Met het lanceren van Snapchat drones gaat Snap een stap verder gaan dan andere bedrijven op het gebied van video- en fotografie. Eind vorig jaar heeft Snap in het kader van de Snapchat drones het bedrijf Crtl Me Robotics overgenomen. Crtl Me Robotics is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het bevestigen van camera’s aan drones. De eventuele Snapchat drones zouden gebruikers kunnen volgen en daar beelden van kunnen maken, zonder dat de gebruiker met een mobiel apparaat in de handen moet lopen. De beelden die de Snapchat drone maakt zou je dan bijvoorbeeld direct op je Story kunnen plaatsen.

Voordeel Snapchat drones

Het grootste voordeel van deze ontwikkeling is dat het voor de gebruiker gemakkelijker wordt gemaakt om beelden te schieten zonder dat hij of zij een smartphone vast hoeft te houden. Ook is de drempel lager om mooie videobeelden te kunnen maken en hierdoor ook een interessantere Story te kunnen uploaden. De vraag is echter nog wel hoe het bedrijf om zal gaan met de wetgeving rondom drones: er is een strenge wetgeving rondom het gebruik van drones omdat het de privacy van mensen aantast. Zo zijn er veel plekken waar je een drone bijvoorbeeld niet mag gebruiken.

En nu? Wachten…

Ondanks alle verhalen rondom de ontwikkeling van Snapchat drones is er nog niets 100% zeker. Feit is dat Snap bezig is en bezig zal blijven met het ontwikkelen en optimaliseren van hun gadgets, applicatie en producten. Veel bedrijven experimenteren vaak met nieuwe ideeën die ze uiteindelijk niet uitbrengen. Voor nu moeten we dus nog even wachten of de Snapchat drones er daadwerkelijk komen.

Snapchat functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Snapchat functies, bekijk dan ook onze andere Snapchat artikelen:

Snapchat; privacy instellingen
Snapchat; backdrops
Snapchat; multi snap functie
Snapchat; snap kaart
Snapchat; voicefilters

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, FacebookGoogle, Whatsapp of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: