Snapchat Zonnebril; vette gadget & privacy!

Snapchat zonnebril - Snapchat Spectacles - Snapchat zonnebril kopen

Je mooiste herinneringen direct opslaan met jouw eigen ogen. De Snapchat zonnebril maakt het nu mogelijk. Deze hippe ingenieuze zonnebril met de naam ‘Snapchat Spectacles’ heeft een ingebouwde videofunctie. Met een druk op de knop in de bovenhoek legt hij alle indrukken vast die je wilt bewaren. Een fraai stukje hightech van het bedrijf Snapchat. Maar de Snapchat zonnebril roept ook vragen op rondom privacy. Want met deze laagdrempelige gadget is de kans groot dat je straks ongezien ‘gesnapt’ kan worden en viral kan gaan.

Scroll direct naar een onderdeel:

[tie_list type=”checklist”]

Lancering Snapchat Spectacles

Snapchat is altijd al een beetje eigenzinnig bedrijf. Zoals met zijn snelle foto- en video diensten waarbij de opgenomen beelden maar korte tijd te zien zijn. Dat ‘snap’ principe is nu ook doorgetrokken naar de Snapchat zonnebril die dit najaar op de markt wordt gebracht. Deze speciale bril kan 10 seconden filmen via de camera’s die aan de zijkant van de glazen zijn gemonteerd. De beelden worden direct draadloos verstuurd naar het Snapchat account van de brildrager. Ze staan dan nog niet online, de gebruiker kan later zelf kiezen of de beelden rondgestuurd worden via Snapchat.

Introductie Snapchat zonnebril

https://www.youtube.com/watch?v=XqkOFLBSJR8

Hoe werkt de Snapchat zonnebril?

De Snapchat Spectacles ziet er met de heldere kleuren en opvallend grote glazen uit als een speeltje. Toch zit er een serieus stuk hardware in verborgen. Via de knoppen in de bovenhoeken start je de opnamen en deze lichten dan meteen op. Daardoor is het ook te zien dat de bril aan het filmen is. Het opnamebeeld is rond en de opnames worden gemaakt onder een hoek van 115 graden. Dat is groter dan dat van smartphones en gewone digitale camera’s. Het idee erachter is dat dit een veel natuurrijker beeldweergave heeft. Alsof je het met eigen ogen bekijkt. Dat maakt het gevoel naar echte herinneringen te kijken nog sterker.

Unboxing & werking Snapchat Spectacles

Snapchat zonnebril & privacy

De lancering van de Snapchat Spectacles werpt bij velen meteen vragen op rondom privacy issues. Omdat het filmen via een bril gebeurt wordt het nauwelijks opgemerkt. Daardoor kan het ongevraagd en ongewenst gefilmd worden aardig in de hand werken. Door de razendsnelle opname en verbinding met de smartphone, tablet en vervolgens ook het web kan een onverwacht of gênant filmpje al snel viral gaan. Vooral jongeren zijn zich vaak nog onvoldoende bewust welke consequenties dat kan hebben. Het kan je in vervelende situaties brengen. Nu, maar ook in de toekomst. Zo kan een filmpje waarbij je een flink feestje maakt van je vakantie een vervolgens verspreid via het internet, een paar jaar later nog steeds via het web opgepikt worden door het bedrijf waarbij je solliciteert.

Privacy op metadata

Deskundigen onderstrepen dat het ook niet alleen gaat om de vastgelegde beelden. Ook door de Snapchat zonnebril gegenereerde metadata – voor velen onzichtbaar – wordt direct geregistreerd; waar is de opname gemaakt? Hoe laat? Welke personen zijn te herkennen op de video? Aan wiens account zijn ze gekoppeld? En zelfs via spraakherkenning kunnen personen worden geïdentificeerd. Ook op dat soort zaken gelden privacy rechten. Veel gebruikers staan daar helemaal niet bij stil.

Verstandig gebruik van de Snapchat zonnebril

Het zijn issues waar Google een paar jaar terug met de Google Glass ook mee worstelde. Maar dat betrof een gadget met een duur prijskaartje en bleek mede daardoor niet aan te slaan. De Snapchat zonnebril komt voor 130 dollar op de markt en richt ze op een grote en jonge groep Snapchatters en kan dus een veel groter bereik krijgen. En juist over die combinatie maken experts zich zorgen. Uiteraard gelden deze issues ook als je filmt met een gewone smartphone of snapchat aanzet. Verstandig en respectvol gebruik staat dus voorop. Dit zijn ook precies de guidelines die Snapchat meegeeft bij de Snapchat zonnebril en legt de verantwoordelijkheid dus vooral bij de gebruikers zelf.

Snapchat zonnebril kopen - Snapchat spectacles kopen

Snapchat zonnebrillen kopen

Het duurde even voordat de Snapchat zonnebrillen in Europa te waren. In eerste instantie waren ze alleen in beperkte oplages uitgebracht in Amerika. Maar sinds juni 2017 is de Snapchat Spectacles ook te koop in Nederland. Wil je weten hoe jij de Snapchat zonnebril kan kopen, lees dan ook het artikel “Snapchat Spectacles kopen”.

Snapchat functies en instellingen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Snapchat functies, bekijk dan ook onze andere Snapchat artikelen:

Snapchat; privacy instellingen
Snapchat; backdrops
Snapchat; multi snap functie
Snapchat; snap kaart
Snapchat; voicefilters

Privacy instellingen social media & applicaties

Gebruik je ook Instagram, FacebookGoogle, Whatsapp of Windows 10? Wil je ook daar meer controle over jouw privégegevens? Klik hier voor een overzicht met de privacy instellingen van diverse social media en applicaties.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: