Facebook virus; uitgelegd, voorkomen en verwijderen

Deel dit bericht met jouw Facebook vrienden en voorkom dat zij het virus krijgen.

Facebook virus verwijderen en voorkomen

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet zijn inmiddels meer dan 800.000 mensen getroffen door het Facebook virus. In april dook het virus voor het eerst op, maar het is blijkbaar nu weer “viral” gegaan. Hieronder lees je hoe je het Facebook virus kan voorkomen en verwijderen.

Facebook virus; hoe kan je het voorkomen?

Het Facebook virus wordt verspreid via de Facebook Messenger App. Je ontvangt een bericht met een bestand, genaamd “video.html”. Als je op de link van het bestand klikt, kom je terecht op een pagina vergelijkbaar met YouTube. Vervolgens wordt er gevraagd een browser extensie uit de Chrome Web Store te installeren genaamd 45to75. Klik hier niet op, want dan wordt er automatisch malware op je computer geïnstalleerd, en heb je het Facebook virus te pakken.

Dat het Facebook virus zich snel verspreidt is niet zo heel gek. Het fenomeen Facebook virus is nog niet zo bekend en het is natuurlijk verleidelijk om op “privé berichten” uit Facebook Messenger te klikken. Niet doen dus!

Facebook virus verwijderen; uit je Facebook apps

Op social media worden massaal berichten gedeeld met de waarschuwing het spam bericht met het Facebook virus te negeren. Mocht je helaas toch al op de link hebben geklikt en het Facebook virus hebben gedownload lees dan de uitleg van wittyfeed.com hoe je het Facebook virus uit je Facebook apps kan verwijderen.

Facebook virus verwijderen; uit je webbrowser

Wanneer je (via een link) een webbrowser add-on/ extensie hebt geïnstalleerd en via jouw Facebook account spam wordt verstuurd, dan moet je de add-on/ extensie verwijderen. Hieronder vind je een overzicht hoe je per webbrowser een add-on/ extensie kan verwijderen.[tie_list type=”checklist”]

Mocht je last hebben van hardnekkige malware die maar niet van jouw computer wordt verwijderd, dan kan je ook een gespecialiseerd malware programma gebruiken. HitmanPro behoort tot één van de beste anti-malware programma’s.

Andere Facebook artikelen

Facebook; privacy instellingen
Facebook; foto’s privacy instellingen
Facebook; foto verwijderen
Facebook; vind-ik-leukknop
Facebook; reactieknoppen
Facebook; alternatieven
Facebook; nieuwsoverzicht voorkeuren
Facebook; tag verwijderen uitschakelen
Facebook; berichten verwijderen

Veilig internetten

Wil je meer leren over veilig internetten? Lees dan ook de artikelen “10 tips voor veilig internetten!”, Hoe voorkom je malware, ransomware of een computervirus en wat is een goede virusscanner? of bekijk al onze artikelen over veilig internetgebruik in onze categorie “Veilig internetten”.

Meer over dit onderwerp

Beste virusscanner     Beste password manager

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: