Alle personal branding tips op een rijtje!

Personal branding tips voor het internet op een rijtje

Personal branding op het internet wordt steeds populairder. Niet zo heel gek want het is tegenwoordig de normaalste zaak om informatie over anderen op het internet te zoeken. Naast dat we met z’n allen (oud) klasgenoten, collega’s en vrienden googlen zoekt ook meer dan 90% van de recruiters en werkgevers informatie op het internet over potentiële kandidaten. En wanneer we op zoek zijn naar een vakspecialist zoals een klusjesman, fotograaf of adviseur begint onze zoektocht ook vaak via het internet.

Personal branding; iets voor jou?

Vraag jij je af of personal branding iets voor jou kan betekenen? Stel jezelf eens de volgende vragen

[tie_list type=”checklist”]

  • Zijn er mensen of bedrijven op zoek naar personen met mijn specialisatie, kennis, producten of diensten?
  • Zijn er mensen die informatie over mij op het internet opzoeken? En vind ik het belangrijk zij een goede indruk van mij, mijn producten of diensten krijgen?

[/tie_list]

Wanneer je ‘ja’ hebt geantwoord op een van de twee bovenstaande vragen, dan is de kans groot dat personal branding iets voor jou is.

Personal branding tips voor het internet

Maar wat houdt personal branding nou precies in? Hoe wordt jij gevonden door de juiste personen? En hoe kan jij jezelf en jouw kwaliteiten het beste presenteren op het internet, oftewel hoe kan je personal branding op het internet toepassen?

Personal branding tips op een rijtje

In dit artikel hebben we al onze praktische tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen om personal branding op het internet toe te passen. Klik op één van onderstaande links om praktische tips over het onderwerp te lezen.

[tie_list type=”lightbulb”]

Wanneer je personal branding op het internet goed toepast zorgt dat ervoor dat jij gevonden wordt door personen of bedrijven die op zoek zijn naar jou, jouw kennis, specialiteit of producten. Wanneer anderen een positief beeld van jou of jouw producten & diensten krijgen zorgt dat er voor dat ze jou eerder benaderen.

Maar wat als de gevonden informatie over jou op het internet nou incorrect of ongewenst is? Het kan natuurlijk voorkomen dat er incorrecte of ongewenste informatie over jou op het internet aanwezig is. Informatie die jijzelf (in het verleden) hebt gepubliceerd of informatie die door anderen is geplaatst. Hoe je hiermee omgaat wordt beschreven in het artikel ‘Informatie verwijderen van het internet’.

[adinserter name=”Banner ebook LinkedIn”]

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor onze maillijst en ontvang praktische tips in jouw mailbox over onderwerpen als online identiteit, personal branding, social media en privacy management.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Investeer nu in crypto als Ethereum, Bitcoin en vele andere op de grootste crypto exchange van Nederland

Automatisch geld verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: